Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

«Το πρόβλημα της Ιταλίας είναι το γκολ»

«Το πρόβλημα της Ιταλίας είναι το γκολ»
Την πεποίθηση του πως η τακτική που ακολούθησε η Ιταλία στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Κροατία (1-1) δεν ήταν η κατάλληλη εξέφρασε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν τόνισε πως η «σκουάντρα αντζούρα» δε διαθέτει παίκτη, ο οποίος να έχει τη δυνατότητα να σκοράρει όσο χρειάζεται.

«Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η Ιταλία έπαιξε πολύ καλά και ήταν μια δεμένη ομάδα. Στο δεύτερο, όμως, άλλαξε τελείως η φιλοσοφία του παιχνιδιού τους. Έδωσαν περισσότερη έμφαση στην άμυνα, έχοντας στόχο να διατηρήσουν το προβάδισμά τους. Δεν επρόκειτο για καλή ιδέα κατά τη γνώμη μου. Το πρόβλημα της Ιταλίας ήταν πως δε μπορούσε να πετύχει γκολ, αφού η ομάδα δε διαθέτει παίκτη που να πετυχαίνει τέρματα. Ο Μπαλοτέλι και ο Κασάνο δεν σκοράρουν αρκετά», ήταν τα λόγια του 53χρονου Ιταλού.

Ο Αντσελότι μίλησε και για τα φαβορί και δήλωσε πως η Γαλλία δεν έχει ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ έχρισε την Ισπανία ως την πιο ισορροπημένη ομάδα:

«Δε νομίζω πως η Γαλλία μπορεί να κατακτήσει το Euro. H Ισπανία είναι το φαβορί. Πρόκειται για την πιο ισορροπημένη ομάδα. Η Γερμανία είναι επίσης μία πολύ δυνατή ομάδα. Νομίζω πως η Γαλλία θα φτάσει στα προημιτελικά και ελπίζω το ίδιο και για την Ιταλία».

Ο προπονητής της γαλλικής ομάδας αναφέρθηκε και στους δύο παίκτες που μέχρι στιγμής του έχουν κάνει εντύπωση στο Euro:

«Ο επιθετικός της Πολωνίας Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι πολύ καλός και πολύ γρήγορος. Ξέρω πως διένυσε μια πολύ καλή σεζόν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρήσεις την καλή αυτή επίδοση και στο Euro. Επίσης, μου αρέσει και ο Μάριο Μάντζουκιτς της Κροατίας, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός όσον αφορά τις κεφαλιές».

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: