Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Βιλανόβα: «Ποιος να συγκριθεί μαζί του; »

Βιλανόβα: «Ποιος να συγκριθεί μαζί του; »

Ο Τίτο Βιλανόβα δεν τρέφει αυταπάτες. Κατά την παρουσίασή του από την Μπαρτσελόνα παραδέχτηκε ευθαρσώς πως θα βγει χαμένος σε όλες τις συγκρίσεις με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ωστόσο δήλωσε σίγουρος για τον εαυτό του κι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

«Ξέρω πως θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, αλλά θα προσπαθήσουμε να μη χάσουμε κανένα παιχνίδι και κανέναν τίτλο. Συμφώνησα να αναλάβω αυτή την αποστολή γιατί νιώθω πως είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Είναι μεγάλη τιμή που μου ανατέθηκε η θέση του προπονητή της Μπαρτσελόνα και πιστεύω πως είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να βλέπει όμορφο ποδόσφαιρο από την Μπαρτσελόνα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η σχέση μου με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είναι τέλεια. Είναι σαν αδερφός μου και τον ευχαριστώ που μου έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα. Γνωρίζω πως θα χάσω σε όλες τις συγκρίσεις μαζί του, αλλά είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου».

Για τα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας, τόνισε: «Πρόθεσή μας είναι να αποκτήσουμε έναν αμυντικό κι έναν ακραίο. Τίποτα περισσότερο».

Αναφορικά με το υπάρχον δυναμικό, είπε: «Ο Ντάνι Άλβες θα μείνει. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Αν ο Κεϊτά θέλει να μείνει, θα μείνει», ενώ για την κατάσταση του Ερίκ Αμπιντάλ τόνισε: «Έχω επαφή με τον Αμπιντάλ. Χάρηκα πολύ που τον είδα. Έχει χάσει βάρος, αλλά είναι πολύ καλά».

Όσο για τη συνεργασία με τον Λιονέλ Μέσι, είπε: «Είχα την τύχη να τον γνωρίζω από μικρό παιδί και μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένας από τους πιο ήσυχους παίκτες στα αποδυτήρια».

Ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», Σάντρο Ροσέλ, δήλωσε βέβαιος για την επιλογή της διοίκησης. «Είμαστε περήφανοι που θα έχουμε στον πάγκο τον Τίτο Βιλανόβα. Όταν μου τον πρότεινε ο Άντονι Θουμπιθαρέτα δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή πως είναι ο κατάλληλος. Είμαστε σίγουροι πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε να πάμε πολύ καλά. Είναι ικανότατος προπονητής, κουβαλά τις αρχές της ‘Μασια’ και είδα στα μάτια του τον ενθουσιασμό για την αποστολή που αναλαμβάνει».

Πριν την επίσημη παρουσίαση, προβλήθηκε ένα βίντεο με στιγμές του Τίτο Βιλανόβα από την πορεία του στην Μπαρτσελόνα.




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: