Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αν είσαι Άγιαξ ξέρεις! (video)

Αν είσαι Άγιαξ ξέρεις! (video)

Ο κορυφαίος σύλλογος στην ανάδειξη των αστέρων του μέλλοντος, ο Άγιαξ, σε συνεργασία με τoν Ajax Hellas ετοιμάζεται να (ξανα)δώσει τα… φώτα του στην Ελλάδα.

Η Web TV του sport-fm.gr βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου του Ajax Summer Camp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 1-10 Ιουλίου (Λ. Αλκυονίδου 4, Βούλα) με την συμμετοχή παιδιών ηλικίας 7-16 ετών.

Το πρότζεκτ του «Αίαντα» στη χώρα μας ανέλυσε ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Αίαντα, Γιώργος Μακρής.



Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Γιώργου Μακρή:

«Ο Άγιαξ είναι η κορυφαία ομάδα στην Ολλανδία και μία από καλύτερες στον κόσμο.

Θεωρείται η κορυφαία ομάδα σε επίπεδο ακαδημιών παγκοσμίως και πολλές ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη εκπαιδεύονται από την τεχνογνωσία του.

Στόχος του Άγιαξ είναι η εκπαίδευση νεαρών παικτών, οι οποίοι στη συνέχεια θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα ή θα πωλούνται στο εξωτερικό και θα αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Οι παίκτες που βγαίνουν από τις ακαδημίες του Αίαντα παίζουν οι περισσότεροι σε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς η εκπαίδευση που γίνεται εκεί θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα ο Άγιαξ είναι ευρέως γνωστός καθώς το σήμα του συνδέεται και με την αρχαία μυθολογία, ενώ τη φανέλα της ομάδας έχουν φορέσει και οι Χαριστέας, Αναστασίου και Μαχλάς.

Όλοι οι γονείς στον κόσμο θέλουν την καλύτερη εκπαίδευση για το παιδί τους.

Παράδειγμα ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος προτίμησε πριν από μερικά χρόνια τις ακαδημίες του Άγιαξ, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην Ελλάδα o Ajax Hellas εκπροσωπεί τον Άγιαξ επίσημα και αποκλειστικά και τα καμπ έχουν ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια περίπου κι έχουν δώσει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να βρεθούν στις ακαδημίες του Άγιαξ.

Στο φετινό καμπ θα βρεθούν τέσσερις προπονητές από τον Άγιαξ μεταξύ των οποίων ο Άρνολντ Μιούρεν, ο οποίος είναι γνωστός σε όλους μας.

Θα υπάρχει ένας υπεύθυνος για τους τερματοφύλακες και στόχος μας είναι να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση του Άγιαξ στην Ελλάδα της κρίσης.

Στο καμπ μπορούν να έρθουν όλα τα παιδιά και οι προπονητές, προκειμένου να δουν από κοντά την εκπαίδευση που προσφέρει ο Άγιαξ. Ο Άγιαξ πιστεύει γενικότερα πως ο ποδοσφαιριστής είναι μια ολοκληρωμένη οντότητα. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στα παιδιά μια σωστή νοοτροπία και μια σωστή εκπαίδευση.

Υπάρχει ένας σπουδαίος αθλητής αυτή τη στιγμή στις ακαδημίες μας που έκανε εντύπωση και στον Ρόναλντ ντε Γιονγκ που θέλει προσοχή στη συνέχεια.

Στην Ελλάδα υπάρχει γενικότερα πολύ ταλέντο, αλλά υστερούμε σε υποδομές», υπογράμμισε.

Από τις φημισμένες ακαδημίες του Άγιαξ ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Περπερίδης, ο οποίος σήμερα ανήκει στην Αλμίρε Σίτι.

«Το 2006 παραβρέθηκα στο καμπ του Άγιαξ και από εκεί πήρα την ευκαιρία και αγωνίστηκα για δύο χρόνια στην ακαδημία του.
Το καμπ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξεκινήσει κανείς ποδοσφαιρικά την καριέρα του.

Ο Άγιαξ σε βοηθά ποδοσφαιρικά, σε θέμα χαρακτήρα και σε θέμα σχολείου. Πρέπει να υπάρχει πίστη και όχι άγχος στα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο καμπ.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία και πρέπει να το πιστέψουν και όσοι αξίζουν θα δικαιωθούν. Το σημαντικό είναι να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο.

Ο Άγιαξ πιστεύει ότι το σωστό πακέτο του παίκτη εκτός από το ταλέντο είναι η σωστή νοοτροπία, η εκπαίδευση, ο χαρακτήρας και η πειθαρχία», εξήγησε ο νεαρός τερματοφύλακας.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα του καμπ:

Ηλικιακό Γκρουπ Ώρα
U8 και U9 18:00- 19:30
U10 και U11 18:00- 19:30
U12και U13 19:45-21:15
U14-U15 και U16 19:45-21:15
Τερματοφύλακες
U8 έως U13 18:00- 19:00
U14, U15 και U16 19:45- 20:45

Τα ηλικιακά γκρουπ έχουν ως εξής:

U8 (2004-2005)
U9 (2003)
U10 (2001)
U12 (2000)
U13 (1999)
U14 (1998)
U15 (1997)
U16 (1996-1995)


Για περισσότερες λεπτομέρειες: ajaxhellas.gr 



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: