Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ευτυχώς, δεν θα έρχεται ο Πίου!!

Ευτυχώς, δεν θα έρχεται ο Πίου!
Αυτή, με τον Πίου, είναι ακόμη μια επιτυχημένη ποδοσφαιρική διαφημιστική καμπάνια από μια διαφημιστική εταιρεία που κάνει πολύ καλή δουλειά.

Όχι μόνο επειδή ευστόχησε στην επιλογή του έξοχου Τάκη Σπυριδάκη, ο οποίος μπήκε από την πρώτη φορά με μεγάλη άνεση στο πετσί του ρόλου του και ερμηνεύει ασύλληπτα τον χαρακτήρα του μέσου Έλληνα ποδοσφαιροπαράγοντα.

Αλλά και επειδή οι σεναριογράφοι των διαφημιστικών έχουν ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν καταλάβει καλά.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Ηταν γεμάτο από Πίου το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ζούσε πολύς κόσμος από τους Πίου, από τις καραβιές των άσημων, ληγμένων, άκυρων ξένων που έφταναν εδώ, παρίσταναν τους ποδοσφαιριστές προτού αποδειχθεί ότι είχαν, με το ποδόσφαιρο, όση σχέση έχει το «Μαύρο Πιστόλι» της τηλεοπτικής διαφήμισης με την μπάλα.

Ζούσε και το ποδόσφαιρο και το παραποδόσφαιρο από αυτή τη μπίζνα με τους Πίου. Ένα σωρό μεσάζοντες κονόμαγαν επί δεκαετίες από αυτή τη μπίζνα με τα μαϊμού ποδοσφαιρικά προϊόντα, τα οποία έμοιαζαν μόνο στην όψη με τους αληθινούς μπαλαδόρους της υφηλίου και αποδεικνύονταν απομιμήσεις από το πρώτο κιόλας πλύσιμο της φανέλας που είχαν φορέσει. Ένα σωρό μεσάζοντες και μαυραγορίτες, οι οποίοι τάιζαν ένα σωρό παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Η αναγκαστική, λόγω κρίσης αλλά κυρίως λόγω επιβολής της μείωσης του αριθμού των μεταγραφών στις ΠΑΕ που δεν πήραν την άδεια UEFA, ελληνοποίηση των ομάδων οδηγεί στην πάταξη του φαινομένου Πίου. Θα έρχονται στο εξής όλο και λιγότερα μαύρα πιστόλια στα μέρη μας.

Όχι επειδή τα ελληνικά ποδοσφαιρικά πόδια κοστίζουν πλέον λιγότερο, ή επειδή επιτέλους οι παράγοντες αντιλαμβάνονται ότι η καλλιέργεια ποδοσφαιριστών είναι η μόνη προοπτική ανάπτυξης μιας ΠΑΕ. Αλλά κυρίως επειδή τους το απαγορεύει η τιμωρία μείωσης των μεταγραφών κι επειδή είναι πλέον πολύ λιγότερα τα χρήματα που έχουν και πολύ μεγαλύτερος ο εσωτερικός έλεγχος της διαχείρισης του χρήματος.

Για κάθε Πίου, για κάθε μαύρο διαμάντι, ξοδεύονταν ένα σωρό μαύρα χρήματα, που κατέληγαν σε τσέπες. Διότι το μαύρο διαμάντι κρατούσε, διαχρονικά, το στόμα κλειστό, σε αντίθεση με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή που ήταν έτοιμος να αντιδράσει ή τουλάχιστον να μην συμμαχήσει ή σιωπήσει τόσο εύκολα στην υπερτιμολόγησή του ή στη διακίνηση μαύρου χρήματος στην πλάτη του.

Για κάθε Πίου που δεν θα έρχεται για να ντυθεί ποδοσφαιριστής προτού αποδειχθεί «μούφα», ένας Ελληνας πιτσιρικάς παίρνει, έστω από ανάγκη, την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλό μαντάτο για τον Έλληνα πιτσιρικά αυτό. Πολύ καλό μαντάτο για το ποδόσφαιρο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: