Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Αλαφούζος βρήκε τον εχθρό που ήθελε!!

Είναι προφανές. Δεν σαλτάρισε ξαφνικά ο κυρ Γιάννης κι άρχισε να κυνηγάει με το σπαθί ανεμόμυλους όπως ο Δον Κιχώτης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο Αλαφούζος βρήκε τον εχθρό που ήθελε
Ούτε ψωνίστηκε στα καλά καθούμενα και το 'ριξε στις φιλοσοφικές αναζητήσεις τύπου «εμείς στον Παναθηναϊκό προκαλούμεθα με την υλοποίηση του αδύνατου». Ο κυρ Γιάννης στα καλά καθούμενα και ντάλα καλοκαίρι, όπως έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, άρχισε μια προσπάθεια. Και ιδιαίτερα δύσκολη μάλιστα. Μπήκε μπροστά στον έρανο να μαζευτούνε λεφτά για τον Παναθηναϊκό.
Ο Θωμάς Μαύρος, που κάνει το ίδιο στην ΑΕΚ, έβαλε στο τραπέζι το όνομά του. Το Αλαφούζος σ' έναν Παναθηναϊκό δεν λέει απολύτως τίποτα. Το ότι είναι εφοπλιστής και μεγαλοεκδότης πάλι δεν λέει τίποτα. Ο,τι λένε τα ονόματα Περπινιάδης, Βλαχοδημητρόπουλος και Κλαπανάρας σε έναν Παναθηναϊκό λέει και το όνομα Αλαφούζος. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν βάζει ο ίδιος το χέρι στην τσέπη. Μυαλό βάζει. Κι επειδή λοιπόν κάθε παραμύθι για να είναι ωραίο πρέπει να έχει δράκο, ο Αλαφούζος τον ανακάλυψε. Και εύκολα μάλιστα: τον Ολυμπιακό.
Τον Κόκκαλη με τις «παράγκες». Τον Μαρινάκη και το περιβόητο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον Καλόπουλο, τους γαύρους που μπουκάρανε μέσα και τον αμερόληπτο και αντικειμενικό ΣΚΑΪ. Που παρά το γεγονός ότι ο Βαγγέλης είναι συνέταιρος με 10%, τα έδειξε όλα. Κάτι έπρεπε να κάνει λοιπόν ο Γιάννης για να συσπειρώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Να τον ψήσει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καταθέσει τον οβολό του. Η εκκλησία για να γεμίσει το παγκάρι τάζει παράδεισους στη μετέπειτα ζωή. Προχθές πρώτη μέρα του εράνου για τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος έδωσε συνέντευξη. «Ξεχάστε αυτά που ξέρατε» ήταν ο τίτλος.
Σαν μάγκας και νταής απευθυνότανε στον Βαγγέλη και στους πάσης φύσεως γαύρους σε πληθυντικό μεγαλειότητας: Οτι άπαξ και είμαι εγώ δηλαδή, τέρμα το παρασκήνιο. Εταξε στους Παναθηναϊκούς μαγκιά και νταηλίκι απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο. Βάλτε λεφτά λοιπόν, αδέλφια βάζελοι, να γίνουμε δυνατοί σαν Παναθηναϊκός και να πολεμάμε Βαγγέλη, Σάββα κι όποιον άλλον Ολυμπιακό στέκεται εμπόδιο. Οπως κάνουνε και οι πολιτικοί στις προεκλογικές εκστρατείες. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι στην πενταετία Καραμανλή χρεοκόπησε την Ελλάδα.
Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι το ΠΑΣΟΚ με τον Γιωργάκη και το μνημόνιο διέλυσε τη χώρα. Ετσι τώρα κι ο Γιάννης: «Ο Ολυμπιακός παλιά με τον Κόκκαλη και τώρα με τον Μαρινάκη έχει διαλύσει το ποδόσφαιρο». Δώστε μας δύναμη και λεφτά, αδέλφια Παναθηναϊκοί, να γίνουμε δυνατοί και να τον πολεμήσουμε. Κι σιγά βέβαια που δεν θα τσιμπάγανε στον Ολυμπιακό.
Ο Γιάννης βρήκε τον εχθρό που ήθελε κι άρχισε σε καθημερινή βάση το νταβαντούρι. Τη μία να μιλάει ο ένας, την άλλη ο άλλος. Πήρανε φωτιά τα τουίτερ και τα γραφεία Τύπου βγάζουνε ανακοινώσεις του τύπου Γουί λαβ Γιάννης. Δήθεν ότι κάνουνε πλάκα στον Αλαφούζο. Ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τους έχει φέρει ο κυρ Γιάννης εκεί που θέλει και παίζουνε το δικό του παιχνίδι στο δικό του γήπεδο. Μόνος του δεν θα γινότανε να τσακωθεί ο Αλαφούζος. Βρήκε τον Βαγγέλη που είναι έτοιμος για καυγά και κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Αυτά.
Χωρίς λεφτά, χωρίς κόσμο, ο Αρης γι' αυτούς είναι Αρης
ΑΝ είσαι προπονητής τη σήμερον ημέρα και ψάχνεις για δουλειά, είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα. Κι ότι έχουν πέσει τα κασέ σε επίπεδο μεροκάματου Ινδού εργάτη, που λέει ο λόγος, είναι το λιγότερο. Η κρίση έχει επιφέρει γενικότερα τις συνέπειές της και στο ποδόσφαιρο. Το πρώτο που κοιτάνε οι παράγοντες τη σήμερον ημέραν είναι να τη βγάλουνε στη φτήνια.
Ετσι, λοιπόν, ο Χριστοβασίλης στα Γιάννενα την πήγε τη δουλειά από τον Αναστασιάδη στον Χριστόπουλο. Οσο πιο φτηνά τόσο πιο καλά. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στον Αρη δεν το ξεφτιλίσανε. Σε Αναστόπουλο στραφήκανε και σε Κατσαβάκη. Σε κανονικούς προπονητές. Πήγε, λοιπόν, ο «Αναστό» στη Θεσσαλονίκη και γύρισε τα πίσω μπρος. Δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις το πώς και το γιατί. Είναι εύκολο να το καταλάβεις.
Ο Αρης είναι από τις πλέον δύσκολες ομάδες. Ο κόσμος είναι πάντα απαιτητικός. Ακόμα και σήμερα που ισχύει η ρήση Λοβέρδου δεν υπάρχει σάλιο. Χωρίς λεφτά, χωρίς παίκτες, ο Αρης για αυτούς είναι Αρης. Θέλουνε πρώτη πεντάδα, θέλουνε πορεία στο Κύπελλο μέχρι τον τελικό. Και στην πρώτη εντός έδρας γκέλα, θα στήσουνε λαϊκά δικαστήρια και θα ζητάνε ευθύνες.
Αν μάλιστα χάσουνε από τον ΠΑΟΚ στο «Βικελίδης», θα θέλουνε να τους κρεμάσουνε όλους από το τσιγκέλι: παίκτες, προπονητή, διοίκηση. Λεφτά τη σήμερον ημέρα κανείς δεν δίνει και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα σε πληρώσει. Πλην Βαγγέλη και Σπανού. Στον Αρη, όμως, έχουνε κι απαιτήσεις.
Ενα συνάχι είναι η οικονομική κρίση και τα μνημόνια
ΜΠΟΡΕΙ ακόμα ο πρωθυπουργός να μην έχει αναρρώσει στο εκατό τοις εκατό από την επέμβαση στο μάτι, αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε καλά χέρια. Υπάρχει Υπουργικό Συμβούλιο. Υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση. Υπάρχουν υπουργοί με όραμα, με στόχους, με θέληση για δουλειά. Εντελώς τυχαία έπεσα απάνω σε μια συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική «Χουριέτ» η ερίτιμος υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Να μη νομίζουνε δηλαδή εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι μόνο αυτοί έχουνε ωραίες γυναίκες.
Αν, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει υπουργό την Αντζελα με τα ωραία μάτια από την Κέρκυρα, η Νέα Δημοκρατία έδωσε την απάντησή της με την ωραία Ολγα από την Κρήτη. Με το που είδα, λοιπόν, τη δήλωσή της στη «Χουριέτ» αμέσως με κατέλαβαν ρίγη εθνικής συνείδησης. Τα στήθη μου φούσκωσαν από υπερηφάνεια. Μέσα σε έξι λέξεις η Ολγα τα είπε όλα:
«Ακολουθώ τα βήματα του Ελευθέριου Βενιζέλου». Η πατρίδα μπορεί να είναι ήσυχη. Ενα συνάχι είναι η οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Αφού η Ολγα ακολουθεί τα χνάρια του Ελευθέριου Βενιζέλου, η Ελλάς ξανά προς τη δόξα τραβά.
Ερώτηση: Αν δεν κάνω λάθος, τώρα με τη δίωξη της οικογένειας Ψωμιάδη δικαιώνεται ο Χάρης Οικονομόπουλος;
Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που έχουν φύγει από το ποδόσφαιρο, όπως ο Πηλαδάκης. -Γιάννης Αλαφούζος
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: