Στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να εισαχθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να βρει έσοδα για να αποπληρώσει μέρος του χρέους της!
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν ήδη στείλει στην Αμερικανική κυβέρνηση τα απαιτούμενα έγγραφα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα έσοδά της αναμένεται να αυξηθούν κατά 64 εκατομμύρια λίρες, τα οποία θα πάνε... στο χρέος.
Ο σύλλογος είχε εξετάσει και το ενδεχόμενο να μπει στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε λόγω της μεταβλητότητας των αγορών. Πλέον, αν προχωρήσει το σχέδιο, η ομάδα θα ανήκει θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην Manchester United Ltd, μία μητρική εταιρεία η οποία θα εδρεύει στα νησιά Κέιμαν!

Οι Γκλείζερ θα μπορούν ξαναπάρουν τον έλεγχο του συλλόγου μέσω των «Class B» μετοχών, οι οποίες θα έχουν τη δεκαπλάσια δύναμη ψήφου από τις απλές μετοχές!

Ο σύλλογος κοστολογήθηκε στα 2.4 δισεκατομμύρια από το Forbes, το οποίο χαρακτήρισε την Γιουνάιτεντ ως την ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία. Ωστόσο, το χρέος από τη μεταβίβαση στους Γκλέιζερ το 2005 έχει φτάσει στα 423 εκατομμύρια λίρες.

Αν προχωρήσει το πλάνο, η ομάδα του Μάντσεστερ θα γίνει η πρώτη που βγάζει μετοχές στη Νέα Υόρκη από το 1998 και τους Κλίβελαντ Ίντιανς! Οι οπαδοί όπως είναι φυσικό ανησυχούν, αλλά εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι αν αυτός είναι ο τρόπος για να σωθεί η ομάδα, τότε πρέπει να προχωρήσει.


πηγή: gazzetta.gr