Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μπορούν να πάρουν και το Μουντιάλ οι Ισπανοί;

Πόσο μακριά είναι το Μουντιάλ της Βραζιλίας του 2014; Θεωρητικώς πολύ μακριά, διότι δύο χρόνια στο ποδόσφαιρο είναι μία... αιωνιότητα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Μπορούν να πάρουν και το Μουντιάλ οι Ισπανοί;
Σκεφτείτε πού ήταν, για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια η Ολλανδία και πού βρέθηκε φέτος.
Από την άλλη, όταν μιλάμε για την εθνική Ισπανίας και συγκεκριμένα για αυτή τη φουρνιά των Ισπανών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ξεπέρασαν οποιαδήποτε άλλη γενιά ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, δύο χρόνια ίσως και να μην είναι τόσο μακριά. Σκεφτείτε άλλωστε πού ήταν πριν από τέσσερα χρόνια οι Ισπανοί, πού ήταν πριν από δύο χρόνια και πού ήταν φέτος. Μονίμως στην κορυφή είναι η απάντηση. Μπορούν να μείνουν εκεί για άλλα δύο χρόνια, με λίγα λόγια μπορούν να κατακτήσουν και το Μουντιάλ του 2014;
Η θεωρητική απάντηση δεν είναι απλώς «ναι», αλλά «εύκολα». Από τους 23 που κατέκτησαν το φετινό Euro, όλοι τους (ηλικιακά) προλαβαίνουν να παίξουν και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και όχι απλώς προλαβαίνουν, αλλά οι παίκτες αυτοί θα είναι στην πλειονότητα και στα καλύτερά τους.
Με εξαίρεση τον Τσάβι, που θα έχει πατήσει τα 34 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ρίξτε μία ματιά πόσο ετών θα είναι όλοι οι υπόλοιποι σταρ των Ισπανών σε δύο χρόνια, όταν και θα κληθούν (αρκετοί από αυτούς) να κατακτήσουν το Μουντιάλ του 2014.
Ο Ινιέστα θα είναι στα 30, ο Σεσκ μόλις 27, ο Πικέ επίσης 27, ο Μπούσκετς 25, ο Τόρες 30, ο Νταβίντ Σίλβα 28, όσο και ο Νάβας. Ο Ίκερ Κασίγιας θα είναι 33, μάλλον ιδανική ηλικία για γκολκίπερ, ο Τσάμπι Αλόνσο 32, ενώ ο Χόρδι Αλμπα μόλις 25. Ακόμη και ο Βίγια, που έλειψε από αυτό το Euro, απλώς θα έχει πατήσει τα 32. Από τους 23, λοιπόν, που κατέκτησαν το Euro, αν θέλει ο Ντελ Μπόσκε θα μπορεί να καλέσει και τους 23, αν και είναι βέβαιο ότι έως τότε όλο και κάποια νέα φιντάνια θα έχουν προκύψει ή κάποιοι από αυτούς που δεν χώρεσαν τώρα (π.χ. Μουνιαΐν) θα έχουν εξελιχθεί σε τέτοιου είδους παίκτες, που θα πρέπει να μπουν στην ομάδα.
Όποιος λοιπόν πιστεύει ότι αυτή η ομάδα έκανε κάτι που δεν έκανε καμία άλλη στην ιστορία του ποδοσφαίρου και έκλεισε τον κύκλο της, καλό είναι να κάνει λίγο υπομονή να τους δει και στα γήπεδα της Βραζιλίας. Αμφιβάλλει κανείς ότι θα είναι και τότε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου;
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: