Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η επιστροφή του Ντράγκισα Πέγιοβιτς!!

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο 30χρονος Σέρβος ποδοσφαιριστής Ντράγκισα Πέγιοβιτς επέστρεψε στην ενεργό δράση φορώντας τη φανέλα της Ραντνίτσκι που αποτελεί νέα του ποδοσφαιρική στέγη. Όχι δεν ήταν τραυματίας, αλλά η απουσία του οφείλεται στο γεγονός ότι πήγε εναντίον των συμφερόντων όταν ένα χρόνο πριν μίλησε ανοικτά για τα στημένα παιχνίδια στο σέρβικο ποδόσφαιρο.
Η επιστροφή του Ντράγκισα Πέγιοβιτς
Ο Πέγιοβιτς δεν μπόρεσε να κρατήσει μέσα του τις υπόγειες κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στο ποδόσφαιρο της Σερβίας και παρέθεσε τις δικές του προσωπικές εμπειρίες από στημένους αγώνες σε ένα συνέδριο του συνδικαλιστικού οργάνου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της FIFPro, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου για τα στημένα παιχνίδια στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Έπειτα από αυτό το γεγονός κανένας σύλλογος στη Σερβία δεν ήταν πλέον διατεθειμένος να του προσφέρει συμβόλαιο κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Ωστόσο ο Πέγιοβιτς δεν ήταν μόνος καθώς τον Ιούλιο τα συνδικάτα των ποδοσφαιριστών της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας διοργάνωσαν ένα τουρνουά προκειμένου να γνωστοποιήσουν το ζήτημα.
Τελικώς ο Πέγιοβιτς κατάφερε να βρει καινούργια ομάδα υπογράφοντας πριν από μερικές εβδομάδες στη Ραντνίτσκι, σύλλογο της δεύτερης κατηγορίας του σερβικού ποδοσφαίρου, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο νικηφόρο 1-0 επί της Κολουμπάρα το Σάββατο.
«Ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης. Όλες οι εφημερίδες του δώσανε 9 και 10. Μίλησα με τον Ντράγκισα μετά το παιχνίδι και ήταν πολύ χαρούμενος. Ελπίζει να επιστρέψει στην παλιά καλή του φόρμα σύντομα και να γυρίσει στην πρώτη κατηγορία του σερβικού ποδοσφαίρου», ήταν τα λόγια του προέδρου της σερβικής ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Μίρκο Πολέντιτσα.
Ο τελευταίος παράλληλα εξήρε και την τόλμη του Πέγιοβιτς να μιλήσει για τέτοιου είδους ζητήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο της χώρας, γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτή η πράξη. «Η επιστροφή του στην ενεργό δράση αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως ακόμη κι όταν μιλάς για τα πιο δύσκολα πράγματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ακόμα θα υπάρχει μέλλον για σένα μέσα σ’ αυτό», πρόσθεσε ο Πολέντιτσα.
Το κουράγιο του Πέγιοβιτς να κοντραριστεί με τα συμφέροντα και να μιλήσει ανοικτά για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών στη Σερβία επισημάνθηκε και από το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών της FIFPro, η οποία σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Θαυμάζουμε το κουράγιο του να μιλήσει εναντίον των στημένων παιχνιδιών καθώς και την αποφασιστικότητά του να παραμείνει στο παιχνίδι. Ο Ντράγκισα Πέγιοβιτς μίλησε για αυτά τα θέματα καθώς ήθελε να βελτιώσει την ποιότητα του σερβικού ποδοσφαίρου με καλύτερες συνθήκες εργασίας και ένα καθαρό παιχνίδι μακριά από στημένους αγώνες. Πέρασε μία δύσκολη περίοδο καθώς όλοι στο σέρβικο ποδόσφαιρο ήθελαν να τιμωρηθεί. Αυτός όμως δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε να παλεύει και απέδειξε πως η εντιμότητα είναι το καλύτερο προσόν».
Πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: