Λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του, ο Δημήτρης Δρόσος μιλά για το
πέρασμά του από την ηγεσία των ΚΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τα λάθη του, ενώ
δηλώνει αποφασισμένος να κερδίσει το χαμένο χρόνο.
Για την οικονομική του καταστροφή και τις περιπέτειες με τη δικαιοσύνη είπε: «Για μένα αυτό που συνέβη ήταν απλό. όσο και επώδυνο. Όλοι οι άλλοι παρακολουθούσαν τους τίτλους των εφημερίδων ή τα ρεπορτάζ παρότι ρεπορτάζ σημαίνει κάνω έρευνα πριν γράψω κάτι. Είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι πέτυχα στη ζωή μου το πέτυχα ολομόναχος χωρίς να έχω βρει ένα πετραδάκι από την οικογένειά μου. Ποτέ δεν έκρυψα ποιος είμαι και τι κάνω, παρότι εδώ στην Ελλάδα το στοίχημα έχει συνδεθεί με καφενεία, περίεργα τηλέφωνα κλπ. Για πολλά χρόνια ήμουν ο μοναδικός Έλληνας που είχα επίσημη άδεια στοιχηματικής εταιρείας (Gold Victory), η οποία μάλιστα τα χρόνια που λειτούργησε έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Το κακό είναι ότι πια η εταιρεία έχει "παγώσει" και το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο είναι η άδεια. Μα για ποια επαγγελματικά να μιλήσουμε, όταν τον τελευταίο έναν χρόνο ήμουν τους οκτώ μήνες προφυλακισμένος. Τέσσερις εδώ και τέσσερις στη Μάλτα».
Και πρόσθεσε: «Είχα την... τιμή να είμαι από τους πρώτους Έλληνες που φορτώθηκαν στην καμπούρα τους την κατάρρευση της Lehmann Brothers. Το γκρέμισμα όλου αυτού του συστήματος προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με το πρόβλημα να κυλάει από τον έναν στον άλλον. Δυστυχώς λειτούργησα όπως είχα μάθει για χρόνια ως Δημήτρης και κάλυπτα με προσωπικά χρήματα τους ανθρώπους που δεν μπορούσε να καλύψει η εταιρεία Δεν με ενδιέφερε που έχανα χρήματα γιατί πίστευα πως θα τα ξανακερδίσω. Δεν ήθελα όμως να χάνουν άλλοι. Είναι αστείο και χυδαίο να λένε πως χρησιμοποίησα έστω ένα ευρώ που δεν μου ανήκε. «Έχασα το 90% των χρημάτων μου. σε μια εποχή που είχα απίστευτες υποχρεώσεις Φαντάσου ότι μόνο το μπάτζετ του ΠΑΟΚ ήταν 3 εκατ ευρώ. Κανείς δεν θα άντεχε Φαντάσου έναν άνθρωπο με μισθό 2 000 ευρώ που έχει 10.000 ευρώ στην άκρη και σε μια νύχτα χάνει τα 10.000 ευρώ και του κατεβάζουν το μισθό στα 500 ευρώ... Η επιχείρησή μου έπεσε έξω. χωρίς να έχω πάρει ούτε μία λάθος απόφαση».
Εξιστορώντας το χρονικό της οικονομικής του κατάρρευσης, είπε: «Το καλοκαίρι του 2008 όλα πάνε ακόμη καλά... Κάποια στιγμή τα προβλήματα υγείας έρχονται το ένα πίσω από το άλλο και ο τότε κύκλος μου το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς με πείθει πως για να σώσω τη ζωή μου. πρέπει να αποτραβηχτώ από όλα. Αποφασίζω να αποχωρήσω από τον ΠΑΟΚ και το κάνω με πρωτόγνωρο τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα. Φεύγω χωρίς να επιβαρύνω ούτε με ένα σεντ τον άνθρωπο που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος μετά από μένα. Ενημερώνω τους μάνατζερ και τους αθλητές ένα μήνα πριν ώστε είτε να βρουν πρόταση και να φύγουν, είτε να επαναδιαπραγματευθούμε το συμβόλαιο τους. Δυστυχώς ο Τύπος με αντιμετώπισε πολύ άσχημα, λες και ήθελα να διαλύσω την ομάδα. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι αν δεν έκανα αυτές τις κινήσεις, ο ΠΑΟΚ θα χρώσταγε σήμερα 1 -2 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον. Διέγραψα μεμιάς ό,τι χρήματα είχα βάλει, που ήταν και πολλά, αφού ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που ανέλαβα δεν μπορούσε, όχι παίκτες να κλείσει αλλά ούτε καν να καταθέσει φάκελο, καθώς χρώσταγε σε 16 παίκτες, μάνατζερ κλπ. Μπήκαμε σε ρύθμιση στην εφορία, άφησα όλα τα προγραμματισμένα έσοδα στην ΚΑΕ, εξόφλησα την εφορία της σεζόν έως το τέλος».
Πολλοί τον χαρακτήρισαν… περαστικό από τις ομάδες. «Ήμουν πρόεδρος στον Άλιμο, στο Σπόρτιγκ, μεγαλομέτοχος στην ΑΕ Λεμεσού τη σεζόν που ήταν η πρώτη κυπριακή ομάδα που έφτασε σε FINAL 4 ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πρόεδρος στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ. Πού είναι ο Σπόρτιγκ σήμερα, πού είναι ο Άλιμος, πού είναι η ΑΕΚ;», αναφέρει.
Για την εμπλοκή του στην ΑΕΚ και τις κατηγορίες πως συνέβαλε στην καθοδική της πορεία, είπε: «Φεύγοντας από τον Σπόρτιγκ, εμφανίζεται ο κ. Κούνουπας. Μάνατζερ παικτών και ΑΕΚτζής. Μου λέει "έχω μάθει ότι είσαι σωστός. Βοήθα την ΑΕΚ, αξίζει τον κόπο. Είναι ομάδα με κόσμο και δυναμική". Συμφωνώ με τον κ. Κούνουπα -που μίλαγε με τον κ. Γρανίτσα- ότι αναλαμβάνω να τρέξω την ομάδα χωρίς οικονομικό αντίτιμο για τις μετοχές και με συγκεκριμένα χρέη. 1.8 εκατ ευρώ μου είχαν πει. Πάω λοιπόν στον κ. Φιλίππου, φορώντας ένα σχισμένο τζιν. Ο κ. Φιλίππου με βλέπει και πριν προλάβω να ανοίξω το στόμα μου, μου λέει: "Μεγάλε, έχεις 1,8 εκατ. ευρώ; Αν έχεις παίρνεις την ομάδα. Μη χάνουμε το χρόνο μας". Του λέω. "Πρόεδρε, μπερδεύεσαι. Εσύ χρωστάς, εγώ δεν χρωστάω". Φεύγω από τη ΦΑΓΕ και μόλις γίνεται γνωστό ότι χαλάει η δουλειά, μαζεύονται σπίτι μου 500 Ορίτζιναλ και κλείνει η Λεωφόρος Καραμανλή. Επειδή δεν ήθελα να γίνω ένας... Τσάκας της εποχής, μόνο να υπόσχομαι και να μην κάνω τίποτα, κάνω ξανά ένα ραντεβού, αυτή τη φορά με τον γιο του κ. Φιλίππου. Δίνουμε τα χέρια, συμφωνώντας να αναλάβω την ομάδα και να πάρω και τις μετοχές αν ο έλεγχος επιβεβαιώσει ότι τα χρέη είναι όντως 1.8 εκατ Αν όχι, παραδίδω την ομάδα όπως τη βρήκα και τέλος... Ξεκινάμε και φτιάχνουμε την πιο ανταγωνιστική ΑΕΚ των τελευταίων ετών. Τον Γενάρη έρχεται το πόρισμα του ελέγχου. Και το χρέος είναι κατά 1 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο, ενώ πουθενά δεν υπάρχει η λέξη εφορία. Η εφορία δεν υπάρχει γενικά την τελευταία 10ετία στην ΑΕΚ... Η απάντηση που παίρνω από την πλευρά Φιλίππου είναι "αν έρθει το θέμα θα το δούμε". Τι θα πει "αν"; Αν μιλούσα θα έκανα κακό στην ΑΕΚ. αφού θα ερχόταν η εφορία την... ίδια ώρα για έλεγχο Η μόνη μου επιλογή ήταν να φύγω το καλοκαίρι κάνοντας χρήση του εγγράφου που έλεγε ότι είμαι υπεύθυνος για ό,τι είχε δημιουργηθεί στο χρόνο που είχα τη διοίκηση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου