Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θέλει κότσια για διαρκείας στην ΑΕΚ!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί γιατί είναι «ήρωες» όσοι θα δουν το «δικέφαλο» στην Γ΄Εθνική, αλλά και γιατί ο Τζεμπούρ είναι ανεπιθύμητος και γιατί ο Αμπντούν «μοιάζει» με Μιραλάς και… Κώστα Παπανικολάου. Κοίταζα το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων φιλικών της ΑΕΚ και σε παραλληλισμό με το «χάρτη» των ομάδων που συγκροτούν την προσεχή Football League 2, συνειδητοποιώ ότι για τον κόσμο της ΑΕΚ… μια κουβέντα είναι το «μόνη ξανά δεν θα σε αφήσω».

Τα 5.000 διαρκείας που διαβάζω ότι έχουν διατεθεί στο «Ενωσίτικο» κοινό, πιθανά να ακούγονται πολλά για το ενδιαφέρον να ζει κανείς από πρώτο χέρι αυτή την «άγονη γραμμή» στην οποία θα αναγκαστεί να ναυσιπλοήσει η ιστορική ομάδα την προσεχή χρονιά. Ωστόσο αν αναλογιστούμε τις εκατοντάδες χιλιάδες φίλων της ΑΕΚ, η προσέλευση για τις κάρτες δεν είναι δα και… κάτι το φοβερό. Ίσως μάλιστα το νούμερο να ήταν και απογοητευτικό τέτοια εποχή, αν η παρουσία Μελισσανίδη δεν αναζωπύρωνε τις ελπίδες για εφήμερη παρουσία του «δικεφάλου» στα στρώματα του «ιστορικού χαμηλού του».
Καλλιεργείται η προσδοκία ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα μοιάζουν, τις δύο προσεχείς σεζόν, με τις… ένδοξες στιγμές εκείνων των δεκάδων μετοχών της παράλληλης αγοράς στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που έκαναν ανεπανάληπτα «ράλι» με εξωπραγματικά limit up, στην πιο fake περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας. Και κατ’ αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ θα «τρέξει» ως… Υπερσιβηρικός της άγνωστες (γι’ αυτήν) κατηγορίες, καταλήγοντας… τρένο με σπασμένα φρένα, πάλι πίσω, στα σαλόνια των μεγάλων, εντός διετίας.
Μέχρι εκείνη την ημέρα που ονειρεύονται, πάντως, οι ΑΕΚτζήδες, το «πολιτισμικό σοκ» είναι αναπόφευκτο. Διαβάστε αντιπάλους στα φιλικά: Νέα Ιωνία, ΑΕ Διμηνίου Βόλου, ΑΣ Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου – ο… Πέρα Ταταύλα και ο… Πέρα Κλουμπ απουσιάζουν – ενώ τα «καλά» παιχνίδια με γνωστές ομάδες είναι αυτά με: Απόλλωνα Καλαμαριάς, Νίκη Βόλου και Καλλιθέα. «Φιλικά ντέρμπι»!
Αλλά και πού είστε ακόμα. Στο πρωτάθλημα έρχονται: Οι νεοφώτιστοι στην Κατηγορία, Α.Ο. Πεύκης, Τράχωνες Αλίμου, Α.Ο. Περιστερίου, η Κηφισιά (η οποία προέκυψε, παρακαλώ, από την συγχώνευση Ελπιδοφόρου Ν. Κηφισιάς με ΑΠΟ Κηφισιάς), η Τριγλία Ραφήνας, ο Αστέρας Βάρης, ο Πανναξιακός και ο Ολυμπιακός. Του Λαυρίου όμως, έτσι;
«Ήρωας» πρέπει να είσαι, όντως, σαν οπαδός της ΑΕΚ για να πας να βγάλεις διαρκείας για το προσεχές πρωτάθλημα!
-Persona non grata είναι για μένα και για τους Ολυμπιακούς ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Όπως τα κατάφερε, η διοίκηση του παρέδωσε το ύστατο τελεσίγραφο επιστροφής στις υποχρεώσεις της ομάδας, για νομικές ανάγκες έχω την αίσθηση. Για να μην έχει να «πατήσει» πουθενά ο Αλγερινός, έτσι απρόβλεπτος και «τρελάρας» που είναι τελικά… Ειδάλλως, ανεπιθύμητος είναι πλέον στο Ρέντη. Ο Μίτσελ δεν τον θέλει από καιρό. Ο αθεόφοβος δε, κατάφερε μέχρι και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον κάνει να είναι πυρ και μανία μαζί του. Τον άνθρωπο που τον «ανέστησε» ποδοσφαιρικά, τον έκανε… άνθρωπο από πλευράς καριέρας!
Τώρα πια, νομίζω ότι και αύριο το πρωί να γύριζε παρακαλετά και γονυπετής, «συγχωροχάρτι» δεν έπαιρνε με την καμία! Υπάρχουν και οι λόγοι ισορροπιών, έτσι; Δεν γίνεται να δουν οι συμπαίκτες του ότι ο Τζεμπούρ την έχει την ομάδα… ξέφραγο αμπέλι κι όποτε θέλει έρχεται κι όποτε θέλει φεύγει… Έτσι όπως τα έκανε τώρα… να μας γράφει.
-Του Αμπντούν η περίπτωση είναι άλλη. Διαφορετική. Ομοιάζει περισσότερο με του Μιραλάς την περσινή και με του Παπανικολάου στο μπάσκετ τώρα. Κοινός παρανομαστής τους – ασχέτως με τον κακό χειρισμό του Αλγερινού στο Ζέεφελντ και το λάθος του που το κατάλαβε όπως είπε στους ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» - είναι το στοιχείου του «φευγάτου». Και οι τρεις τους βρέθηκαν με το ένα πόδι στην εξώπορτα, εκτιμώντας ότι ήταν καλύτερο για την σταδιοδρομία τους να κάνουν το επόμενο βήμα.
Με τον Βέλγο και τον «Παπ» τα οικονομικά οφέλη ήταν σημαντικά για ΠΑΕ και ΚΑΕ. Καταπώς φαίνεται, κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τη μεταγραφή του Αμπντούν. Κι αυτές πώς είπαμε πώς λέγονται; «Έξυπνες μεταγραφές»… Και πας παρακάτω (Μολό π.χ. ή όπως αλλιώς θα λέγεται ο αντικαταστάτης του Τζαμέλ…).
-Στον ΠΑΟΚ τι δεν έχουν καταλάβει ή με τι θέλουν να παραμυθιάζονται; Παίκτη του Ολυμπιακού, που ο Ολυμπιακός δεν θέλει, δεν του τον παίρνουν που να γυρίσει η γη ανάποδα! Θυμίζω: Χολέβας, Ιμπαγάσα και τώρα Τζεμπούρ. Επίσης, παίκτη που ο Ολυμπιακός θέλει, τον κάνει δικό του. Ας ρωτήσουν Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, κλπ. τι συνέβη με Τζεμπούρ, Μανωλά, Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν… Και τώρα το όνομα αυτού: Δημήτρης Κολοβός. Στα «ερυθρόλευκα» - όποτε το αποφασίσουν στον Πειραιά – το νέο αστεράκι του ελληνικού ποδοσφαίρου…
-Προκλητικός ο προπονητής της Μέταλιστ που είπε ότι «δεν ξέρει τον ΠΑΟΚ»; Γιατί ρε παιδιά; Από πούθε, δηλαδή, να τον ήξερε; Από την Ευρώπη; Ενοχλούν οι αλήθειες, ε; Τι να κάνουμε!
-Καθοριστική εβδομάδα αυτή που αρχίζει για επιθετικό παίκτη και αμυντικό χαφ στον Ολυμπιακό. Οι αποχωρήσεις των δύο Αλγερινών ρυθμίζουν τις εξελίξεις στη γραμμή κρούσης – ιδίως στα άκρα, με τον «απέναντι» του Βάις όπως έχουμε ξαναπεί – ενώ ο κόφτης αποτελεί τη δεδομένη σπαζοκεφαλιά του καλοκαιριού.
-Με την εικόνα από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας, τρία είναι τα ονόματα που «ερίζουν» για το δίδυμο των στόπερ: Αβραάμ, Μανωλάς, Σιόβας. Γι’ αυτό και το κασέ του τελευταίου ανέβηκε σημαντικά πλέον από την πειραϊκή ΠΑΕ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: