Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Ο Ηλιάδης κράτησε Αγκάνθο»

Η διοίκηση Ηλιάδη και όχι η διοίκηση Ψηφίδη ήταν αυτή που αποφάσισε για την ανανέωση του συμβολαίου του Νταβίντ Αγκάνθο σύμφωνα με τα όσα είπε στον Arena FM 89.4, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Γιώργος Ζαμπέτας.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Δεν είπε ψέματα ο Ψηφίδης. Είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε τον Αγκάνθο με 350 χιλιάδες αλλά δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε και δέχτηκε ο ίδιος να παίξει με 150 χιλιάδες. Δεν έθεσε ούτε όρους ούτε μπόνους ούτε τίποτα και για αυτό το λόγο τον πήραμε. Ήταν γνωστό ότι είχε πρόβλημα στα γόνατα, αλλά το παλμαρέ του ήταν γεμάτο με μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ κλπ, ήρθε και βγήκε πρώτος σκόρερ και βοήθησε να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Όταν τέθηκε θέμα ανανέωσης είχαμε κάνει μια κουβέντα και επιθυμία όλων ήταν ο Αγκάνθο να παραμείνει. Γνωρίζουμε ότι δεν προπονείται συχνά αλλά με δεδομένη την επιτυχία στο σκοράρισμα είναι από τα πρώτα… βιολιά στην ομάδα. Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να μην έχει τον Αγκάνθο στο ρόστερ του», δήλωσε αρχικά.
Ενώ πρόσθεσε: «Όταν ήρθε έκανε εξετάσεις και η γνωμάτευση ήταν ότι δεν είχε πρόβλημα και μπορούσε να παίξει. Είναι άκρως επαγγελματίας στη συμπεριφορά. Θέλει να προστατεύει το σώμα του, δουλεύει εντατικά σε ένα φυσιοθεραπευτήριο και κάνει ασκήσεις ενδυνάμωση, δεν κάθεται. Με τα γκολ που πετύχαινε ήρθε και η πρόταση ανανέωσης.
Το συμβόλαιο υπογράφηκε επί εποχής Ηλιάδη. Τον τρίτο χρόνο του μειώνουμε το συμβόλαιο με βάση τη ηλικία του και του προβλήματος του. Δεν φάνηκε το πρόβλημα του. Έπαιξε και έβαλε τα γκολ του. Το συμβόλαιο υπογράφηκε τώρα. Αν δεν ήθελε ο Μούτας να μην υπέγραφε. Αν δεν ήθελε η διοίκηση να μην τον έπαιρνε όπως έκανε με τον Κοέλιο.
Δεν υπήρχε κλειστό συμβόλαιο, υπήρχε προσύμφωνο. Τώρα παίζουν με τις λέξεις. Από τη στιγμή που τον ανανεώσεις είναι άτοπο να μιλάς για εγκληματική ενεργεία όταν πας και τον ανανεώνεις.
Από μια δήλωση άτοπη έγινε θέμα. Ας κοιτάξει ο καθένας τη δουλεία του. Από τη στιγμή που είχα κάνει συμφωνία μαζί του θα του ανανέωνα το συμβόλαιο ακόμα και τώρα. Αν ανανεώσει και για 3ο χρόνο ο άκανθο το συμβόλαιο του θα πάει στις 150 χιλιάδες.
Η διοίκηση μας είχε φέρει τον Αγκάνθο. Έβαζε το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Εμείς φύγαμε το Δεκέμβριο, ήρθε η διοίκηση Σκόρδα και έπειτα αυτή του Ηλιάδη. Ο Ηλιάδης είχε το μαχαίρι και το καρπούζι. Αν ήθελε τον ανανέωνε αν δεν ήθελε όχι.
Μάλλον ο κύριος Μούτας κρίνει από το αγωνιστικό κομμάτι. Ας βάζει γκολ και ας μην κάνει προπονήσεις. Δεν κάνω κριτική γιατί δεν είμαι ειδικός. Ο Αγκάνθο έκανε λιγότερες προπονήσεις αλλά ήταν πιο παραγωγικός από κάποιους άλλους που πέρασαν από την ομάδα».
Για τα χρέη που άφησε η εποχή Σκόρδα: «Έχω 6 εκατομμύρια ευρώ στο προσωπικό μου ΑΦΜ ως προς τα χρέη για τον Άρη. Αφήσαμε ένα μεγάλο κομμάτι πίσω μας. Πλήρωνα τα χρέη του Σκόρδα. Η εταιρία σαν σύνολο είχε 14 εκατομμύρια άνοιγμα. Πληρώσαμε 4,5 εκατομμύρια προς το δημίσιο και 4 προς τρίτους  για τη θητεία Σκόρδα. Αν είχαμε κάνει διοίκηση πρωτοδικείου το άνοιγμα μας θα ήταν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ».
Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ας βγει η διοίκηση να κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση να πει αν ήθελε ή δεν ήθελε τον Αγκάνθο. Βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν τον ήθελαν. Ας βγουν να πουν την αλήθεια για να μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα. Το κλίμα στην παρούσα φάση είναι θετικό αν και γίνονται και κάποια λάθη. Η αποχώρηση του Τάσου Θέου ήταν ξεκάθαρο λάθος. Τα υπόλοιπα θέματα είναι της διοίκησης. Και στην ακαδημία έχουν γίνει μεγάλα λάθη.  Του εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να πετύχει. Είμαστε Άρης, ούτε Ζαμπέτας ούτε Ηλιάδης».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: