Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Ωφέλιμη η κόντρα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ»

Ο Κώστας Ορφανός, έχοντας την εμπειρία της θητείας σε δύο ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό), αλλά και τη διοικητική παρουσία στον έναν (ΠΑΟΚ), τονίζει πως η ολοένα και αυξανόμενη «κόντρα» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ θα ωφελήσει, αρκεί να μην ξεφύγει, το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:
«Κάθε ανοικτό μυαλό στον αθλητισμό βλέπει η κόντρα του Αρη με τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ προ λίγων ετών και η τωρινή του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, πάλι στο μπάσκετ, πόσο ωφέλησε την Ελλάδα αθλητικά. Πήραμε τόσα ευρωπαϊκά, οι ομάδες βλέποντας η μία την άλλη, γιγαντώθηκαν. Ισως τώρα που λείπει ο ΠΑΟ, αλλά και η ΑΕΚ και ο Αρης και ο Ηρακλής, να είναι πιο πρόσφορο το έδαφος, αλλά πιστεύω ότι το ποδόσφαιρό μας θα ωφεληθεί απ' τη μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό».
* Εχει κερδίσει έδαφος, πιστεύετε, ο ΠΑΟΚ σε αυτή την κούρσα;
- Ο Ολυμπιακός έχει κεκτημένα εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να οργανωθεί. Για να ρίξεις τον πρωταθλητή, πρέπει να φτιάξεις μια τέτοια ομάδα, που να μπορεί να το κάνει, κι αυτό δεν γίνεται απ' τη μια μέρα στην άλλη. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, ξέρει τα χούγια του πρωταθλητισμού και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ σε αυτό, στη διάρκεια της σεζόν. Βεβαίως ο ΠΑΟΚ έχει μια βάση φέτος, που είναι ο σοβαρός του προπονητής, έχει και πάντα τον κόσμο του, όμως ο Ολυμπιακός, αν και αποδυναμώθηκε, πιστεύω, είναι ακόμη ο πρωταθλητής και θα πρέπει να νικηθεί για να χάσει τον τίτλο.
* Πού πλεονεκτεί ο Ολυμπιακός;
- Ο Ολυμπιακός έχει -ακόμη και χωρίς παικταράδες ή μπαμ στις μετεγγραφές- τη νοοτροπία του πρωταθλητή ριζωμένη πλέον στα αποδυτήριά του. Οι παίκτες, όπου παίζουν, πάνε να κερδίσουν. Ο ΠΑΟΚ ακόμη χτίζει ομάδα, δεν μπορεί να έχει από τώρα τέτοια νοοτροπία, η οποία άλλωστε έρχεται μέσα από αποτελέσματα.
* Και ο ΠΑΟΚ;
- Είπαμε για τον προπονητή του, τον Στέφενς, και τον κόσμο του, όπως και τη δίψα του ιδιοκτήτη του, του κ. Σαββίδη. Απ' την άλλη, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός χάνει τους καλούς του παίκτες και ο ΠΑΟΚ παίρνει κάποιους άλλους. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η σεζόν και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Με δύο δυνατούς, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάρει βαθμούς και στην Ευρώπη και δεν θα χάσουμε ομάδες... Σκεφτείτε το..

Δεν υπάρχουν σχόλια: