Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Οι... συστάσεις με τη Νις!

Με την ευκαιρία του αυριανού (23/7) φιλικού του ΠΑΟΚ με τη Νις στο γήπεδο της Τούμπας, το "paokfc.gr" κάνει τις… συστάσεις με τη γαλλική ομάδα.

Οι... συστάσεις με τη Νις
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την προετοιμασία του και το επόμενο φιλικό του «τεστ» είναι αύριο, με αντίπαλο τη Νις στην Τούμπα.

Η γαλλική ομάδα έχασε στο… τσακ το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του Κλοντ Πιέλ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικέφαλου του Βορρά» παρουσιάζει ένα σύντομο προφίλ της Νις.

Το προφίλ της Νις:

"Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο αυριανό φιλικό, είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Γαλλίας. Με παράδοση που ξεκινάει από το 1904, το έτος ίδρυσής της. Αρχικά ο σύλλογος είχε επικεντρωθεί στην γυμναστική και τον στίβο, όμως από το 1908 αρχίζει να στρέφεται στο ποδόσφαιρο.

Από το 1920 υιοθετεί ως χρώματα το κόκκινο-μαύρο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει αντιπαλότητα με τις Κάννες και τη Μαρσέιγ. Το ντέρμπι Νις-Κάννες είναι από τότε γνωστό ως Derby de la Cote D’ Azur.

H Νις έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Γαλλίας 4 φορές και 3 το Κύπελλο Γαλλίας. Η “χρυσή” δεκαετία της ήταν τα 50ς, καθώς τότε κέρδισε και τα 4 πρωταθλήματά της (1951,1952,1956,1959) και τα 2 από τα 3 Κύπελλα (1952, 1954). Τελευταίος της τίτλος το 1997, το Κύπελλο Γαλλίας, καθώς νίκησε 4-3 την Γκινγκάμπ στον τελικό.

Η έδρα της είναι το ιστορικό Stade du Rey, χωρητικότητας περίπου 17.000 θεατών, το οποίο είναι χτισμένο το 1927 και ανακατασκευασμένο το 2004.

Στη σημερινή της ομάδα, το μεγάλο “αστέρι” είναι αναμφισβήτητα ο προπονητής, Κλοντ Πιέλ, από τους γνωστότερους και πιο επιτυχημένους της χώρας, με θητεία στη Μονακό (πρωταθλητής εκεί), για 6 χρόνια στη Λιλ και άλλα 3 στην Λυών. Φεύγοντας από την τελευταία, απέρριψε προτάσεις, μεταξύ των οποίων από ομάδες που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τον προσέλκυσε το σχέδιο των ανθρώπων της Νις.

Την περυσινή περίοδο η Νις πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή την είσοδό της στην τριάδα του γαλλικού πρωταθλήματος, που θα της επέτρεπε να συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο τη θέση κατέλαβε τελικά η Λυών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: