Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σκανδαλώδης η απουσία ενόχων στο έγκλημα ΠΑΟ!!

Κατά τον Αποδυτηριάκια, όπως η ΑΕΚ, έχει υποβιβαστεί ήδη και ο Παναθηναϊκός
Δεν βλέπω καμμία διαφορά στο κατάντημα του Παναθηναϊκού και στο κατάντημα της ΑΕΚ. Τι, δηλαδή. Να συγκρίνω ποιο είναι το χειρώτερο για το καθένα απ’αυτά τα τεράστια λαϊκά μεγέθη, όπως είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τα μέτρα της Ελλάδος. Δεν λέει τίποτα αυτό.
 
Αν μιλάμε σοβαρά, αν πράγματι πλησιάζουμε ουσιαστικά το πρόβλημα, τότε δίχως αντίρρηση θα πούμε ότι όπως η ΑΕΚ έτσι και ο Παναθηναϊκός έχει υποβιβαστεί. Πραγματικά. Αληθινά. Ιστορικά έχει υποβιβαστεί.

Άσχετο αν ο Παναθηναϊκός παραμένει στην κατηγορία. Ούτε πρωτάθλημα θα κτυπήσει, ούτε με θαύμα θα πρωταγωνιστήσει τη νέα σαιζόν. Άρα, δεν είναι ο αιώνιος Παναθηναϊκός. Άρα, είναι ένας υποβιβασμένος σε άσχημο φεγγάρι και με άγνωστη προοπτική της επανάκαμψής του.

Μιλάμε για Παναθηναϊκό, μιλάμε και για ΑΕΚ. Δεν μιλάμε για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που σήμερα υπάρχουν κι αύριο θα πάρουν τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Δεν θα υπάρξει καμμία εθνική ή, άλλου είδους απώλεια αν υποβαθμίζεται, ακόμα κι αν εξαφανίζεται ένα κόμμα. Κάτι τρέχει στα γύφτικα. Κάποιο άλλο κόμμα θα κυβερνήσει.

Ποιος φταίει για την κατάρρευση της ΑΕΚ; Για την υποβάθμιση του Παναθηναϊκού; Τα λαϊκά δικαστήρια δεν δίνουν κατηγορούμενους με αξιοπιστία. Δεν παράγουν δικαστικά πορίσματα. Δεν καταγράφονται στην Ιστορία.

Δυστυχώς δεν δικάστηκαν οι ένοχοι που εγκλημάτισαν σε βάρος του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Αυτή η ατιμωρησία είναι σκάνδαλο.

Η ΑΕΚ με το διαβατήριο της κόλασης ήδη ταξιδεύει. Ο Παναθηναϊκός είναι στη διαδικασία για να πάρει βίζα. Στο μεταξύ δεν παίζουν καν τα ερωτηματικά γιατί δεν στήθηκαν κρεμάλες.

Θα μου πεις, μήπως μπήκαν φυλακή οι πρωτοαίτιοι του υποβιβασμού της Ελλάδος; Κυβερνούν τα κόμματα που συνήργησαν στην χρεοκοπία.

Ένα μόνο λόγο έχουν να ενωθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τράβηξε ένα «κάλεσμα» η original και ζητάει με κύρος οικουμενικού πατριάρχη να ενωθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ξεπερασμένα πράγματα. Κάλεσμα το λέει το φιρμάνι, όχι πρόσκληση, ούτε προσκλητήριο. Τα παιδιά μιλάνε τη γλώσσα του κόμματος. Την κομματική γλώσσα. Στον λαό απευθύνονται, άλλωστε.

Δεν έχουν κανένα λόγο να ενωθούν οι οπαδοί. Ούτε αυτοί της ΑΕΚ, ούτε εκείνοι του Παναθηναϊκού. Για ποιο λόγο; Εκτός κι αν τους καλεί η μαμά πατρίδα για να πολεμήσουν τον εχθρο. Όχι να τους κάνει κάλεσμα η θεία ομάδα, ούτε η πεθερά original. Αστεία πράγματα. Γραφικά ολότελα.

Είσαι παναθηναϊκός. Υπάρχουν και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες παναθηναϊκοί, όπως εσύ. Δεν έχεις καμμία σχέση μαζύ τους. Εντελώς. Το ότι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα δεν σημαίνει ότι είναι ίδιοι. Τι χοντρομαλακία είναι αυτή.

Η σχέση οπαδού και ομάδας είναι εξ ορισμού ατομική. Προσωπική. Αφορά μονάχα εμένα. Αν, λοιπόν, με ικανοποιεί η ομάδα μου, είμαι κοντά της. Αν όχι, στέκομαι μακρυά της. Αυτό είναι οπαδική υγεία. Μόνον.

Δεν βοηθάς την ομάδα σου όταν της δείχνεις την αγάπη σου, όσο πρόεδρος είναι ένας απατεώνας. Ένας κοινωνικά ρεζίλης. Να μη σου πω ότι είσαι συνυπεύθυνος σαν οπαδός όταν βρίσκεσαι κοντά στην ομάδα, όταν πας στο γήπεδο, με πρόεδρο που θα έπρεπε να ήταν φυλακή.

Επιτέλους! Δεν πάει σ’ αυτό το κωλοχανείο να απενοχοποιούμε διαρκώς τον κόσμο.

Οι παναθηναϊκοί έδιωξαν τον Βαρδινογιάννη. Δικαίωμά τους. Οι παναθηναϊκοί έφεραν την πολυμετοχικότητα. Δικαίωμά τους. Οι παναθηναϊκοί παρέδωσαν την ομάδα στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. Δικαίωμά τους.

Όλα έγιναν με τους παναθηναϊκούς ενωμένους. Όχι διχασμένους. Τι καλά! Το πιο ωραίο να έχεις αντίπαλο. Τον Ντέμη Νικολαϊδη, τον Ψωμιάδη, τον Βαρδινογιάννη, τον Κόκκαλη, τον Τροχανά, τον Γούμενο, τον Μπατατούδη. Και όλοι ενωμένοι όπως συστήνει η original, υπό την καθοδήγησή της. Να καθοδηγεί η original. Ο Φορέας τον Παναθηναϊκό. Η θύρα 7 τον Ολυμπιακού. Η Κοινωνία των Μελών τον Άρη. Λαϊκά πράγματα. Λαοκρατικά. Δημοκρατικά. Επειδή μόνον έτσι είναι στο κόλπο οι οργανωμένοι.

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: