Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ήρθαν, είδαν... και απήλθαν!!

Ο Τζόφρεϊ Καστιγιόν αποτέλεσε ένα ακόμα μεταγραφικό φιάσκο ελληνικής ομάδας και το gazzetta.gr σας θυμίζει έντεκα παρόμοιες περιπτώσεις. Ήρθαν, μας είδαν και... χαιρέτησαν. Μετά τον Έρικ Φάλκενμπεργκ, οι «πράσινοι» έπεσαν θύματα -έστω κι αν δεν είχαν καμία ευθύνη αυτή τη φορά- ενός ακόμα μεταγραφικού φιάσκου τον φετινό καλοκαίρι, ωστόσο η πρόσφατη -ή και λίγο παλαιότερη- ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει να επιδείξει αρκετά ακόμα περιστατικά όπου οι ομάδες έμειναν στα... κρύα του λουτρού.
Από τον Τζον Αλοΐζι και τον Κανού, μέχρι τον Μάριο Μπούντιμιρ (δεν πήγε Θεσσαλονίκη, αλλά... έστησε τον ΠΑΟΚ), αλλά και τον Γιάννη Παπαδόπουλο τον περασμένο χειμώνα. Κι αν νομίζει ότι μόνο οι παίκτες έχουν την τιμητική τους στη συγκεκριμένη λίστα, είναι αρκετά πρόσφατη η... παρωδία που παίχτηκε με τον Ντομίνγκος Πασιένσια για τον ΠΑΟΚ, ώστε να ξεχαστεί. Την πρωτοκαθεδρία πάντως στα περιστατικά που κατέγραψε το Gazzetta.gr και είναι αυτά που σίγουρα ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια, έχει ο Παναθηναϊκός, αφού από τις δώδεκα συνολικά περιπτώσεις (μαζί με τον Καστιγιόν), οι μισές αφορούν το Τριφύλλι, με τις πέντε μάλιστα να είναι από τον περασμένο Γενάρη, μέχρι σήμερα!
«Κόκκινο» στα ιατρικά ο Μεϊτέ
Για έξι και πλέον μήνες ο Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ είχε μείνει άπραγος, έπειτα από τη λύση του συμβολαίου του με τη γαλλική Ντιζόν. Βιογραφικό σπουδαίο, αλλά σε καθοδική πορεία η καριέρα του, έστω κι έτσι όμως έδειχνε ότι μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Φλεβάρη. Παρ' όλα αυτά ενώ ήρθε στη χώρα μας ο Ιβοριανός στόπερ δηλώνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από φυσικής κατάστασης, τα... ιατρικά, τον έστειλαν πίσω.
Ο... σίγουρος Έρικ, που δεν γύρισε ποτέ
Όλοι μιλούσαν για συμφωνία. Πιθανότατα αυτό είχε συμβεί, έστω κι αν αυτή αφορούσε τους βασικούς όρους της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Οι... λεπτομέρειες ωστόσο που έπρεπε να ρυθμιστούν, φάνηκαν κάτι παραπάνω από αρκετές για να αφήσουν τους «πράσινους» σύξυλους, αφού ο παίκτης ήθελε να πληρώνεται κάθε μήνα κι όχι κάθε τρεις μήνες, έτσι έφυγε ζητώντας προθεσμία για να απαντήσει. Εν τέλει στο Τριφύλλι δεν είδαν ποτέ... κλήση από τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, στον οποίο στήριζε πολλά ο Γιάννης Αναστασίου.
Ο Θέος... έκοψε τον Κανού
Μπορεί να πάτησε με... τυμπανοκρουσίες το πόδι του στη χώρα μας, όμως ο Κανού αποδείχτηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα μεγάλο φιάσκο για τον Ολυμπιακό το περσινό καλοκαίρι. Ο Ζαρντίμ επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του κι αφού τα βρήκαν οι πρωταθλητές με τη Σταντάρ, με αποτέλεσε ο Βραζιλιάνος στόπερ να έρθει στην Αθήνα, γύρισε ξανά πίσω στην ομάδα της Λιέγης. Ο λόγος; Ο 28χρονος στόπερ δεν πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ, με αποτέλεσμα ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Θέος να δώσει αρνητική εισήγηση για την απόκτησή του. Με δεδομένο ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί κι ένα χρόνο πριν και με τον Γέστε χωρίς όμως να εισακουστεί η άποψή του, αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να μην την... ξαναπατήσουν.
Αλο(ΐζι) περίμεναν, άλλο είδαν
Προερχόμενος από μία γεμάτη τετραετία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 121 εμφανίσεις και 29 γκολ, θεωρούνταν -και όχι άδικα- μία σπουδαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος φυσικά για τον Αυστραλό στράικερ Τζον Αλοΐζι που στα 29 του -εν έτη 2005- κι ενώ ήταν έτοιμος να φορέσει τα πράσινα έχοντας υπογράψει προσύμφωνο για 2+1 χρόνια (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής), ανάγκασε τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να τον... στείλουν από εκεί που ήρθε. Ο λόγος ήταν το πρόβλημα που έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις στου συνδέσμους του, με αποτέλεσμα να χαλάσει η μεταγραφή του.
Ακόμα «βράζουν» για Μπούντιμιρ
Ο Μάριο Μπούντιμιρ είχε την ευκαιρία πέρυσι το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην καριέρα να πάρει μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα. Βέβαια ο ΠΑΟΚ του 2012 (το καλοκαίρι), δεν είχε καμία σχέση με εκείνον του σήμερα, αφού η οικονομική αβεβαιότητα... βασίλευε στον σύλλογο. Κάπως έτσι παρά το γεγονός ότι άπαντες στη Θεσσαλονίκη περίμεναν τον Κροάτη μέσο του Εργοτέλη για να υπογράψει αφού προηγουμένως τα είχαν βρει σε όλα οι δύο πλευρές, εκείνος άφησε... σύξυλους τους «ασπρόμαυρους», πηγαίνοντας στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ.
Η Ντιναμό «χάλασε» τη μεταγραφή
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία τον περασμένο Γενάρη να μπει σε ένα κλαμπ... λίγων κι εκλεκτών, που θα είχαν φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός μέσος ωστόσο που έδειχνε να μην υπολογίζεται ιδιαίτερα από τον προπονητή του στην Ντιναμό Δρέσδης, ήρθε στην Ελλάδα αφού πρώτα συμφώνησε με το Τριφύλλι, όμως έμεινε με το... στυλό στο χέρι. Αιτία τα χρήματα που ζήτησε η γερμανική ομάδα την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα ο παίκτης να επιστρέψει στη Δρέσδη. Εν τέλει επαναπατρίστηκε πάντως, αφού από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Άρη.
Η... διαφορά φιλοσοφίας με Ντομίνγκος
Τι κι αν όλα έδειχναν πως θα ήταν εκείνος που θα αναλάμβανε τις τύχες του ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Ο Ντομίνγκος Πασιένσια δεν έβαλε ποτέ την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά, αφού εκείνο που υποστήριξε ο ίδιος στους συμπατριώτες του, είναι πως υπήρξε «διαφορά φιλοσοφίας». Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τακτική των Θεσσαλονικέων για να μη γίνει αντιληπτός ο Πορτογάλος τεχνικός, από τον οποίο μάλιστα ζητήθηκε μέχρι και να... σκύβει όταν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ώστε να μη γίνει αντιληπτός.
Από τα πράσινα... στα κιτρινόμαυρα!
Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν ο Δημήτρης Ανάκογλου τον περασμένο χειμώνα. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που κατηφόρισε από τις Σέρρες, αφού στα... λόγια, τα είχε βρει σε όλα με το Τριφύλλι. Στην πράξη ωστόσο τα πράγματα αποδείχτηκαν διαφορετικά, αφού οι «πράσινοι» φέρονται να του έδιναν λιγότερα χρήματα από όσα είχαν αρχικά συμφωνηθεί. Έτσι ο πρώην μέσος του Πανσερραϊκού αποφάσισε να συζητήσει με την ΑΕΚ που επίσης «καιγόταν» για την απόκτησή του, συμφωνώντας μάλιστα μαζί της την ίδια μέρα!
Καστιγιόν ο πέμπτος!
Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός και είσαι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, δεν μπορείς να δεχτείς από... κανέναν Καστιγιόν να σου λέει: “Και τι θα γίνει αν υποβιβαστούμε;”. Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού δεν πίστευαν στα όσα άκουσαν από τον Ολλανδό στράικερ, που εκτός όλων των άλλων, αξίωσε και τα διπλά σχεδόν χρήματα από αυτά που αρχικά συμφωνήθηκαν. Κάπως έτσι έγινε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πέμπτος (!) ποδοσφαιριστής μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που είτε φτάνει στα γραφεία του Παναθηναϊκού, είτε έρχεται απλά στη χώρα μας για τα διαδικαστικά, έπειτα όμως τα... μαζεύει και φεύγει.
Ο «Κούτσια» προτίμησε Ηράκλειο!
Σε κάποια... άλλη εποχή, θα πήγαινε ίσως και τρέχοντας στην ΑΕΚ. Όχι όμως -όπως αποδείχτηκε- κι εν έτη 2012, αφού ο Βασίλης Κουτσιανικούλης -περί ου ο λόγος- ενώ έδειχνε έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Ένωσης, αποφάσισε να παραμείνει στο Ηράκλειο, αλλά για χάρη του ΟΦΗ. Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως αυτό έγινε λόγω... αισθήματος, μιας και η σύντροφός του τραγουδάει σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. Η ουσία ωστόσο είναι ότι άφησε τον Δικέφαλο... στα κρύα του λουτρού, παρ' ό,τι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνο το διάστημα, υπήρχε προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Οι τρελές απαιτήσεις, έφεραν «ναυάγιο»
Κι αν νομίζετε ότι τα μεταγραφικά φιάσκα αποτελούν αποκλειστικότητα των «μεγάλων», μόνο έτσι δεν είναι και τρανό παράδειγμα αυτό του Κάλεμπ Φόλαν με τον Πανιώνιο τον περασμένο χειμώνα. Μπορεί οι Νεοσμυρνιώτες να είχαν στείλει μέχρι και τα χαρτιά του Ιρλανδού φορ στην ΕΠΟ, την τελευταία στιγμή όμως οι παράλογες οικονομικές απαιτήσεις των μάνατζερ του χάλασαν τη μεταγραφή.
«Έστησε» ΠΑΣ, αυτοπροτάθηκε στην Καβάλα!
Ένα ακόμα παράδειγμα, είναι αυτό του Σερζ Ντιέ στον ΠΑΣ Γιάννινα, που τον Γενάρη του 2010 βρέθηκε μία ανάσα πριν ντυθεί στα χρώματα των Ηπειρωτών. Παρ' όλα αυτά η μεταγραφή του δεν αποδείχτηκε τίποτα άλλο πέραν ενός φιάσκου, αφού ενώ στον «Άγιαξ» τον περίμεναν για να υπογράψει, ο παίκτης δεν εμφανίστηκε ποτέ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου από το πρωί στήθηκε και τον περίμενε άνθρωπος της ΠΑΕ. Ο Ιβοριανός μέσος μάλιστα αυτοπροτάθηκε στην Καβάλα, όπου και πήγε τελικά από τον Ηρακλή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: