Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τι θα δώσει ο Ερνάν Πέρες στον Ολυμπιακό!!

Ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο, ο προπονητής που τον έβαλε να παίξει στη Βιγιαρεάλ, εξηγεί στο gazzetta.gr τι θα προσφέρει στον Ολυμπιακό το «πουλέν» του.
Ανοιξη του 2009. Στο γραφείο του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο φτάνει ένα DVD με τις υποδείξεις του Εμάνουελ Πελεγκρίνι, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει πως θα αποχωρούσε από το «Μαδριγάλ» (σ.σ.: για τη Ρεάλ Μαδρίτης). Η γνώμη του τότε προπονητής της Βιγιαρεάλ Β' θα μετρούσε αναφορικά με τον πιτσιρικά που ήθελαν να πάρουν στην κωμόπολη του Λεβάντε. Ο μικρός έπαιζε στη Λιμπερτάδ της Παραγουάης και το όνομα του ήταν Ερνάν Αρσένιο Πέρες.
Ηταν η εποχή που είχε ξεπεταχτεί και έβγαζε μάτια στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής για το Μουντιάλ Νέων, σημειώνοντας πέντε γκολ και τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα που αναζητούσαν διαμάντια. Το ΟΚ του Γκαρίδο ήταν μάλλον αυτονόητο και ο Ερνάν Πέρες βρέθηκε εκείνο το καλοκαίρι στην Ισπανία. Εναν χρόνο αργότερα ο Γκαρίδο θα αντικαθιστούσε τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Α' ομάδας και το 2011 θα προβίβαζε τον πιτσιρικά στους Ανδρες.
Επειδή όμως εμείς στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πολλά και επειδή η περίπτωση του δεν είναι τόσο διάσημη όσο του Νέλσον Βαλδές, στο gazzetta.gr επιλέξαμε να μιλήσουμε με τον Ισπανό προπονητή, ο οποίος α μη τι άλλο γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ικανότητες, αλλά και τις  δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης του εν δυνάμει νέου αποκτήματος του Ολυμπιακού και μας εξήγησε τι ακριβώς διέκρινε ο Μίτσελ και ζήτησε να τον εντάξουν στην ομάδα του...
«Πρώτα απ' όλα να σας πω ότι πέσατε στην περίπτωση, γιατί ο Ερνάν Πέρες είναι μία από τις αδυναμίες μου, καθώς εγώ ήμουν που τον έβαλα πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στην επίθεση και να δημιουργήσει κινδύνους από διαφορετικές γωνίες στην αντίπαλη περιοχή!»
Ναι, αλλά ποια είναι ακριβώς η δική του θέση;
«Για να είμαστε ακριβείς, για να αξιοποιηθούν καλύτερα τα χαρακτηριστικά του, θα πρέπει να παίξει δεξιός εξτρέμ στο 4-2-3-1 ή δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2. Εχει βρεθεί κάποιες φορές και ως μοναδικός προωθημένος ή ακόμα και επιτελικός στο 4-2-3-1 ως ο μεσαίος στην τριάδα. Ωστόσο, αυτά τα δύο τελευταία είναι που δεν τα κάνει εξίσου καλά όσο όταν βρίσκεται στις αγαπημένες του θέσεις.»
Ποια ακριβώς είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του;
«Το κυριότερο προτέρημα του είναι ο συνδυασμός ταχύτητας και τεχνικής. Εμένα από την αρχή που τον είδα, αυτό ήταν που με τράβηξε. Πραγματικά μπορεί να τρέξει πολύ γρήγορα με τη μπάλα στα πόδια και να αλλάξει κατευθύνσεις. Επίσης του αρέσει πολύ να πατάει περιοχή από τα πλάγια. Φυσικά όποτε έχει την ευκαιρία δεν διστάζει να σουτάρει. Εχει καλό σουτ, το ξέρει και το δοκιμάζει συχνά. Επίσης είναι πολύ δυνατός στον αέρα. Θα το διαπιστώσετε κι εσείς το πόσο καλά μπαίνει στις φάσεις και το πόσο γερό άλμα έχει. Είναι πάρα πολύ κινητικός ακόμα και όταν δεν έχει τη μπάλα».
Επειδή μας είπατε όλα τα καλά, ποιο είναι το αδύναμο σημείο του;
«Θα έλεγε πως transition δεν είναι το καλύτερο του. Πολλές φορές τον μάλωνα γιατί ξεχνιόταν μετά από κάποια κούρσα. Δεν είναι ότι δεν βοηθάει αμυντικά, αλλά είναι κάποιες φορές που το αμελεί. Μεγαλώνοντας βέβαια βελτιώθηκε αρκετά, αλλά θα πρέπει να του το υπενθυμίζει συχνά ο προπονητής του. Το μεγαλύτερο μείον του είναι ότι δεν χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι του και γι αυτό δεν τον έβαζα να παίζει από αριστερά, επειδή δεν έκανε σέντρες και συνεχώς συνέκλινε για να σουτάρει με το δεξί.»
Τον είδατε πρώτη φορά στα 18 και τώρα είναι 24, έχει τις δυνατότητες να σταθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Ο Μίτσελ είμαι σίγουρος πως έχει ξεκάθαρη εικόνα. Εγώ προσωπικά σας ειπα ότι του έχω αδυναμία και θεωρώ ότι έχει εξαιρετικές δυνατότητες, τις οποίες ακόμα δεν έχει αξιοποιήσει στο έπακρο. Πραγματικά τον πιστεύω, ανυπομονώ να τον δω σε αυτό το επίπεδο και ελπίζω να δικαιώσει εμένα και πάνω απ' όλα τον εαυτό του!»
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: