Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ποιος χρειάζεται τον Σπανούλη;

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε τον Σπανούλη. Με τον ηγέτη του να μένει στους δύο πόντους, αλλά άμυνα κι επιθετικά ριμπάουντ να κάνουν τη διαφορά, ήρθε η άνετη νίκη επί της Μάλαγα με 73-55 στο ΣΕΦ.

Ποιος χρειάζεται τον Σπανούλη;
Ο Ολυμπιακός «έχτισε» πάνω στη μεγάλη νίκη της περασμένης εβδομάδας στη Βιτόρια και νικώντας εύκολα τη Μάλαγα στο ΣΕΦ με 73-55 μπήκε ξανά για τα καλά σε τροχιά όχι απλώς πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, αλλά και εξασφάλισης πλεονεκτήματος έδρας στα play offs.

Ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε στους δύο πόντους με 1/12 σουτ, 3 λάθη και μόλις 2 ασίστ, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης στηριζόμενοι στην καταπληκτική μετά τη δεύτερη περίοδο άμυνά τους, τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (21) και την εξαιρετική παρουσία της front line έκαναν τρεις τις νίκες τους. Κορυφαίος ο Πρίντεζης με 16 πόντους.

Πάλι καλά…

Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης και Σίμονς ήταν οι πέντε πρώτοι για τον Ολυμπιακό έχοντας απέναντί τους Γκρέιντζερ, Ντράγκιτς, Κέινερ-Μέντλεϊ, Κουζμίνσκας και Βάσκεθ. Η αξιοποίηση της δύναμης του Σίμονς και του παιχνιδιού του Περπέρογλου στο post χαρακτήριζαν τις πρώτες επιθέσεις των γηπεδούχων, που όμως αντιμετώπιζαν προβλήματα στην άμυνα και μετά από διαδοχικά λάθη του καλά κλεισμένου Σπανούλη βρέθηκαν στο -5 (8-13). Ο Σλούκας έδωσε λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, τα επιθετικά ριμπάουντ πρόσφεραν έξτρα επιθέσεις στους «ερυθρόλευκους» και ο Περπέρογλου με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 17-17 της πρώτης περιόδου, σκορ μάλλον κολακευτικό για την μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού.

Δια χειρός… Πρίντεζη

Το κάρφωμα του Πέτγουεϊ χάρισε στους πρωταθλητές Ευρώπης το πρώτο τους προβάδισμα στο ματς (19-17). Σπανούλης και Λοτζέσκι ήταν άστοχοι, με αποτέλεσμα να πάρει περισσότερες επιθέσεις ο Πρίντεζης και να τα καταφέρει περίφημα πετυχαίνοντας οκτώ πόντους στη δεύτερη περίοδο με δύο τρίποντα (29-26). Η άμυνα των Πειραιωτών ήταν αισθητά βελτιωμένη και «πληγωνόταν» κυρίως από δεύτερες ευκαιρίες (6 επιθετικά η Μάλαγα), κάτι που όμως συνέβαινε και στη ρακέτα της Μάλαγα σε μεγαλύτερο βαθμό (13 επιθετικά ο Ολυμπιακός). Ο Μπέγκιτς βοήθησε ερχόμενος από τον πάγκο και ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 37-31, αν και είχε τον Σπανούλη άποντο με 0/5 σουτ και 2 λάθη.

Απόλυτο αφεντικό

Πρίντεζης και Μπέγκιτς έκαναν εξαιρετική δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, η Μάλαγα σκόραρε μόνο σε ανοικτό γήπεδο κι ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 44-35, στα μέσα της τρίτης περιόδου. Το γκολ-φάουλ του Ντάνστον από το 16ο επιθετικό ριμπάουντ και οι πρώτοι πόντοι του Σπανούλη στο ματς 2:32 πριν το τέλος του δεκαλέπτου εκτόξευσαν τη διαφορά στους 13 (51-38). Το τάιμ άουτ του Πλάθα δεν άλλαξε τίποτα και οι γηπεδούχοι έφτασαν δέκα λεπτά πριν το τέλος σε… παράσταση νίκης με 55-41.

Χαλαρά…

Το νερό είχε πια μπει στο αυλάκι και τίποτα δεν μπορούσε να φράξει το δρόμο του Ολυμπιακού για την τρίτη του νίκη. Στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου η διαφορά έφτασε το 61-41, το τρίποντο του Ουρτάσουν που ψαλίδισε τη διαφορά στους 14 (62-48) στα τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος απλώς διατήρησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα σε εγρήγορση μέχρι το φινάλε

Δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 12, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 11, Σλούκας 2, Κόλινς 2, Σίμονς 6, Μπέγκιτς 6, Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 7.

Μάλαγα (Πλάθα): Βιδάλ, Ουρτάσουν 8, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 2, Βάσκεθ 4, Τούλσον 5, Κουζμίνσκας 8, Ντράγκιτς 5, Χετσχάιμερ 4, Κέινερ-Μέντλεϊ 11, Στίματς 8.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία), Ομπράντοβιτς (Βοσνία). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: