Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πέταξαν για wild card!!

Η ηγεσία της ΕΟΚ αναχώρησε για τη Βαρκελώνη με στόχο να επιστρέψει με… wild card για το Μουντομπάσκετ στην Αθήνα.

Πέταξαν για wild card
Για τη Βαρκελώνη και την τελική «μάχη» για μία wild card στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας αναχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Τάκης Τσαγκρώνης.

Οι δύο άνδρες θα συμμετέχουν στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της FIBA το Σαββατοκύριακο, αλλά το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αυριανή μέρα, όταν και θα αποφασιστεί σε ποιες τέσσερις χώρες θα δοθούν οι κάρτες ελεύθερης συμμετοχής. Η Ελλάδα καλύπτει τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια και υπάρχει αισιοδοξία πως θα εξασφαλίσει μία θέση στη διοργάνωση που θα γίνει από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου του 2014.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε δώσει τη μάχη μας. Μέχρι την τελευταία στιγμή όμως θα είμαστε ανήσυχοι και περιμένουμε αύριο να επιβεβαιωθεί η παρουσία μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία θα οδηγήσει αυτόματα και στην παρουσία μας στο Ευρωμπάσκετ 2015. Είναι ύψιστη τιμή για κάθε Εθνική Ομάδα να βρίσκεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπάρχουν και κάποιες φωνές που έχουν ιδιοτελή κριτήρια και υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Θα τα πούμε και αυτά στη συνέχεια... Δημιουργούν ένα θόρυβο που δεν ευνοεί καθόλου το κύρος του ελληνικού μπάσκετ και το κύρος της χώρας μας και καλό θα ήταν να σταματήσουν», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε και στο τι σημαίνει μια wild card για το ελληνικό μπάσκετ: «Αποτελεί μία επιβεβαίωση και αναγνώριση της προσπάθειας που κάνει το ελληνικό μπάσκετ και οι Έλληνες παίκτες τις τελευταίες δεκαετίες που βρισκόμαστε στην κορυφή αθλητικών γεγονότων, στην κορυφή της παγκόσμιας επετηρίδας. Κι αυτό τουλάχιστον από τους εκτός συνόρων αναγνωρίζεται απόλυτα. Και φυσικά από την πλειοψηφία των εντός συνόρων».

Υποψήφιες χώρες για τις τέσσερις wild cards είναι (σε παρένθεση η θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη): Βοσνία Ερζεγοβίνη (57), Βραζιλία (10), Καναδάς (25), Κίνα (12), Φινλανδία (39), Ελλάδα (5), Ισραήλ (37), Νιγηρία (18), Πολωνία (40), Κατάρ (42), Ρωσία (6), Τουρκία (7), Βενεζουέλα (28).

Σε περίπτωση αίσιας έκβασης της προσπάθειας, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην κλήρωση για τους ομίλους του Μουντομπάσκετ, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: