Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Βασιλιάς» Γιουλ!

Χάρη στον εκπληκτικό Σέρχιο Γιουλ στο τελευταίο λεπτό, η Ρεάλ νίκησε τη Μακάμπι 74-68 στη Μαδρίτη και της «έσπασε» το αήττητο στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας.

«Βασιλιάς» Γιουλ
Οι «μερένχες» επικράτησαν με 74-68 της «ομάδας του λαού» στο «Παλάσιος Ντε Λος Ντεπόρτες», στο πλασιέ της πέμπτης αγωνιστής του έκτου ομίλου της Ευρωλίγκας και της «έσπασαν» το αήττητο στο γκρουπ, φτάνοντας και η ίδιοι στο 4-1 ρεκόρ, επιστρέφοντας μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας στη Μόσχα.

Το ματς πέρασε από «χίλια κύματα», με τις δυο ομάδες να αποκτούν το προβάδισμα εναλλάξ σε πολλές περιπτώσεις και τελικά τον Γιουλ με τους οκτώ πόντους να δίνει τη νίκη στη «βασίλισσα».

Ο ίδιος ήταν ο κορυφαίος των Μαδριλένων με 20 πόντους, με τον Φερνάντεθ να προσθέτει 16 πόντους. Για τους Ισραηλινούς, Σχορτσανίτης και Πνίνι σημείωσαν από 15 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν «φουριόζες» και φαινόταν πως καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ μέχρι το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο με σερί 7-0, προηγήθηκαν με +8 με τον Φερνάντεθ, παρά την υπεροχή της Μακάμπι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Αυτό βοήθησε τους Ισραηλινούς να κάνουν 5-0 σερί και να μειώσουν στο -3 με πρωταγωνιστή τον Σχορτσανίτη. Στο 19-13, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ έκαναν ένα νέο σερί 7-0 και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο +1, με τον «Σόφο» να φτάνει τους 7 πόντους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Ισραηλινοί διατηρούσαν ένα +4, όμως δέχτηκαν ένα σερί 7-0 και βρέθηκαν στο -3, χάρη στις επινοήσεις του Φερνάντεθ και τη βελτίωση στα δίποντα και τις βολές για τους Ισπανούς. Έτσι, στο 30-29, η Ρεάλ έκανε ένα σερί 6-0 και βρέθηκε στο +7, χάρη στα πολλά ριμπάουντ που άρχισαν να μαζεύουν οι «μερένχες». Ο Ντάρντεν έκανε το 39-32 και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +4 για τη Ρεάλ.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Μαδριλένοι απέκτησαν ένα +6 με +8 σταθερά, χάρη στους Ντάρντεν και Μίροτιτς και στην υπεροχή στα ριμπάουντ. Όμως, η Μακάμπι έκανε σερί 8-0 και ισοφάρισε με τον Σχορτσανίτη να ολοκληρώνει το σερί, χάρη στα δίποντα και στα τρίποντα των φιλοξενούμενων. Στο 46-44, ένα νέο σερί 8-0 των πέντε φορές πρωταθλητών Ευρώπης τους βοήθησε να προηγηθούν με +6 με τον Πνίνι, που έφερε το +7. Πλέον, η Μακάμπι διατηρούσε ένα +3 με +7. Στο 52-57, όμως, ένα σερί 4-0 της Ρεάλ μείωσε στο -1 στη λήξη του τριαντάλεπτου με τον Φερνάντεθ.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Μαδριλένοι απέκτησαν μια μικρή διαφορά δυο με τεσσάρων πόντων, όμως ένα σερί 6-0 της Μακάμπι έδωσε το-2 στους Ισραηλινούς, με τους «μερένχες» να υπερέχουν στις βολές και στα ριμπάουντ και τους φιλοξενούμενους στα δίποντα και στα τρίποντα. Στο 66-66 στο 3’26’’, ο Γιουλ με δυο τρίποντα και ισάριθμες βολές δημιούργησε μόνος του ένα επιμέρους 8-2 και χάρισε το ροζ φύλλο στους οκτώ φορές πρωταθλητές Ευρώπης.


Τα δεκάλεπτα: 19-20, 39-35, 56-57, 74-68

ΡΕΑΛ: Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 16, Ρέγες 8, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 8, Ντάρντεν 6, Γιουλ 20, Μπουρούσης 2, Σλότερ 3

ΜΑΚΑΜΠΙ: Ράις 4, Σμιθ 4, Χίκμαν 11, Ινγκλς 7, Τάιους 6, Πνίνι 15, Οχαγιόν 3, Μπλου 3, Σχορτσανίτης 15 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: