Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

«Γρήγορος και σκόρερ ο Χούσεν»

hoesen
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος της Ολλανδικής εφημερίδας,”De Telegraf”, Ακίμ Κασίμ. Ανέλυσε το αγωνιστικό προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Ντάνι Χούσεν. Τόνισε πως είναι ταχύς, με έφεση στο γκολ και στις ασίστ. Παράλληλα, αποκάλυψε πως καθοριστικό ρόλο στην μετακίνηση του Ολλανδού φορ  έπαιξε ο Χέντβιγκες Μαντούρο ο οποίος ήταν γείτονάς του στο Άμστερνταμ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ακίμ Κασίμ:
Για την σταδιοδρομία του Χούσεν:
” Ξεκίνησε από την Φορτούνα Σιτάρντ όπου είχε πολύ μεγάλη εξέλιξη και ήταν από τα καλύτερα ταλέντα. Το 2009 τον πήρε η Φούλαμ. Εκεί ήταν δύσκολο ως νεαρός παίκτης να πάρει πολλές ευκαιρίες στην Πρέμιερ Λιγκ και μετά πήγε στην Ελσίνκι δανεικός όπου πέτυχε 13 γκολ σε 30 αγώνες. Ενδιαφέρθηκαν πολλές ομάδες και τελικά υπέγραψε στον Άγιαξ το 2012 τριετές συμβόλαιο. Τώρα ήρθε δανεικός στον ΠΑΟΚ και έχει ρήτρα αγοράς 2.5 εκ. ευρώ για το καλοκαίρι. Παίζει και στην πρώτη και στην δεύτερη ομάδα του Άγιαξ και πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ στην νίκη του Άγιαξ επί της Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι δυνατός φορ, “μυρίζεται” το γκολ και ξέρει να “διαβάζει” το παιχνίδι για να είναι μέσα στις φάσεις”.
Για τους λόγους που έφυγε από τον Άγιαξ:
“Στον Άγιαξ υπάρχουν τέσσερα σέντερ φορ, συμπεριλαμβανομένου και του Χούσεν. Ο Μπόγιαν  Κρίκιτς από την Μπαρτσελόνα, ο οποίος έπρεπε να παίξει με βάση την συμφωνία, ο Γιόνγκ που είναι ο αρχηγός της ομάδας και ο Σίγκτχορσον. Ο προπονητής του Άγιαξ, ο Ντε Μπουρ μοίραζε τον χρόνο στους επιθετικούς του, όμως, Χούσεν ήθελε να παίζει κάθε βδομάδα, αυτό δεν μπορούσαν να του το εγγυηθούν και γι΄ αυτό ήρθε στον ΠΑΟΚ”.
Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ:
“Μπορεί να παίξει σε κάθε σύστημα γιατί έχει τακτική παιδεία, νοοτροπία νικητή και είναι και πολύ γρήγορος”.
Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή του ΠΑΟΚ:
“Μεγαλύτερο ρόλο από τον Στέφενς έπαιξε ο Μαντούρο καθώς ήταν γείτονες με τον Χούσεν στο Άμστερνταμ, αντάλλαξαν τηλέφωνα και είχαν συνεχή τηλεφωνική επαφή. Ο Μαντούρο τον ενημέρωσε για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Μετά τον πήρε τηλέφωνο και κ. Λόκχοφ, του είπε πως τον θέλει ο ΠΑΟΚ και πείστηκε να έρθει εκεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι γνωρίζεται με τον Μαντούρο και θα τον βοηθήσει στα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα”.
Για το πόσα γκολ μπορεί να πετύχει:
“Δώστε του τρία – τέσσερα παιχνίδια και θα δείτε πως θα είναι πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Εκτός από το σκοράρισμα, βοηθάει και τους συμπαίκτες του να σκοράρουν, αφού μοιράζει ασιστ. Δεν ξέρω αν θα πετύχει 20 γκολ, αλλά θα είναι πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ, με την βοήθεια και των Μαντούρο, Μάρτενς από το κέντρο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: