Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εφυγε ο Μήτρογλου, πιο άδειες οι εξέδρες!!

Είναι φανερό ότι δεν άρεσε στον κόσμο του Ολυμπιακού η "φυγή" του Κώστα Μήτρογλου. Κακώς, λέει, ο αποδυτηριάκιας. Κάκιστα. Στο ματς κυπέλλου στο Καραϊσκάκη κυριάρχησε η ψυχρότητα και η απουσία θεατών. Σίγουρα στα τελευταία παιχνίδια οι γάβροι δεν πολυπηγαίνουν στο γήπεδο. Όχι, όμως, και τέτοια ξεραϊλα όπως στον πρώτο αγώνα κυπέλλου, με τον Ατρόμητο.
Συμπέρασμα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θέλει πρόεδρο επιχειρηματία. Όχι. Θέλει έναν Μαρινάκη σαν τον Σάββα Θεοδωρίδη. Γάβρο του θανάτου. Μόνον να πληρώνει. Μόνο να βάζει το χέρι στην τσέπη. Θέλει, δηλαδή, τον πρόεδρο έτσι που να ΜΗΝ βοηθάει ουσιαστικά την ομάδα.
Ανεκπαίδευτος να αποδεχθεί μεγαλομέτοχο με τεχνοκρατική, με επιχειρηματική αντίληψη είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού γι' αυτό "κρύωσε" με την παραχώρηση του Μήτρογλου.

ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ο Μαρινάκης, αντιμνημονιακός ο Σαββίδης, γράφει ο apodytiriakias.gr

Τεράστιο λαϊκό μέγεθος ο Ολυμπιακός. Πυρηνική δύναμη. Απασχολεί. Προκαλεί. Απειλεί. Όπως, άλλωστε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα που λατρεύεται από μπούγιο. Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης.
Μετά τον Σωκράτη Κόκκαλη ιδιοκτήτης της ανώνυμης εταιρείας και κουμανταδόρος του Ολυμπιακού ανέλαβε ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Με εκλογές; όχι, βέβαια. Πέρασε από εξετάσεις, ζυγίστηκαν τα κιλά του, μέτρησε η κοινωνική του υπόληψη. Τίποτα απ’ αυτά.
Μήπως κάποια αρμόδια επιτροπή έλεγξε τα οικονομικά του Μαρινάκη, του Σαββίδδη, του όποιου μεγαλομετόχου ΠΑΕ; Ούτε αυτό.
Δεν αγνοείται ότι το αφεντικό μιας ομάδας, ο Μελισσανίδης, ο Γιαννακόπουλος, ο Αλαφούζος, ο όποιος έτσι ή, αλλοιώς είναι σε θέση να προκαλέσει κοινωνικά, πολιτιστικά, να απασχολήσει την αστυνομία, τη δικαιοσύνη.
Με τα λεφτά του και μόνο ο Μαρινάκης π.χ. έγινε ο διαχειριστής των οσίων και των ιερών του Ολυμπιακού, ο Σαββίδης ο προστάτης των λαϊκών και αγωνιστικών συμφερόντων του ΠΑΟΚ. Με τα πακέτα τους μόνον. Όχι σαν εκπρόσωπος του λαού, κάποιου κόμματος.
Ο Κόκκαλης διαδέχθηκε τον Νταϊφα στη μετά Κοσκωτά εποχή όχι επειδή δήλωσε δεξιός, αριστερός. Το ίδιο και ο Μαρινάκης. Ούτε στον Σαββίδη άνοιξε η πόρτα του ΠΑΟΚ επειδή προέρχεται από τη Ρωσία ή, επειδή δήλωσε την αντίθεσή του στο μνημόνιο.
Οι κύριοι είναι επιχειρηματίες. Και με το χέρι στη τσέπη παίρνουν ό,τι γουστάρουν. Ομάδες, ΜΜΕ, παράγουν πολιτισμό, κινηματογράφο, γίνονται ιδιοκτήτες σε νοσοκομεία, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, χορηγοί σε μουσεία, κάνουν φιλανθρωπίες. Το μόνο που δεν κάνουν είναι να πλακώνονται στη Βουλή, αυτό το προνόμιο το κρατάνε οι εκλεγμένοι.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: