Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πασίγνωστος ηθοποιός είχε παίξει στον ΠΑΟ! (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο! Ποιος διάσημος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου είχε φορέσει, πριν καν γίνει 20 χρόνων, τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο; Δείτε φωτογραφίες! Σαν σήμερα, πριν από εφτά χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Νίκος Κούρκουλος. Διάσημος ηθοποιός, με μεγάλες στιγμές όπως "Οι Αδίστακτοι", "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο", "Αστραπόγιαννος" κ.λπ., έγραψε τη δική του λαμπρή ιστορία στο θέατρο και στο σινεμά.
Εμείς, όμως, θα σταθούμε περισσότερο σήμερα σε μια άλλη πτυχή του που είχε να κάνει με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τον Παναθηναϊκό, αφού υπήρξε ποδοσφαιριστής των Πράσινων! Το ξέρατε;  
Ο Κούρκουλος, λοιπόν, έπαιξε στον Παναθηναϊκό την δεκαετία του ΄50, πριν καν μάλιστα γίνει 20 ετών!
Είχε, επίσης, τη στήριξη του Χάρι Γκέιμ, που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 1951.
Αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση, μετά με το μπάσκετ για να καταλήξει στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίστηκε σε αρκετές θέσεις, κυρίως από τα χαφ και μπροστά.
Αν και ήταν εξαιρετικός, είχε κι άλλο ένα πάθος πέρα από το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Την ηθοποιία. Από το 1958 που τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου αφοσιώθηκε εκεί.
Σε μια από τις φωτογραφίες τον βλέπουμε με μουστάκι στα 21 του χρόνια. Είναι από το 1955 σε αγώνα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Με κοινή φωτογράφιση των δυο ομάδων, αφού τότε ήταν άλλες οι εποχές. Πολύ πιο αγνές... 



 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: