Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τώρα πρέπει να σκοράρει ο Μίτσελ!!

«Ντου από Παντού» μετά το δεύτερο 0-0 σε αγώνες του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Μήτρογλου, ο Μίτσελ και η συνέχεια. Κουλουράκια, λοιπόν. Μηδέν – μηδέν. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, θα μπορούσε να έχει ήδη φύγει νικητής (μην ξεχνάμε και το οφσάιντ που κακώς υποδείχθηκε στην φάση με τον Σαβιόλα), όμως ο φωτεινός πίνακας, όπως λέγανε παλιά, έγραψε τελικά 0-0. Κι όπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι δεν κάνανε δα και καμία σπουδαία εμφάνιση. Τους έχουμε δει φέτος σε πολύ καλύτερα ματς.
Ντεφορμέ
Κι αν θέλουμε να τα λέμε όλα, τότε και ο Μίτσελ ήταν ντεφορμέ απόψε. Δεν βρήκε λύσεις ούτε για το γκολ, ούτε για τις πάσες, ούτε από τον πάγκο, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να μπορέσει να διασπάσει την άμυνα του Ατρόμητου. Οι Περιστεριώτες, άλλωστε, παίζανε φουλ πίσω και κλείνανε τους χώρους.
Με ασφυκτική πίεση
Όσο, λοιπόν, πέρναγε η ώρα, θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε την πίεση ασφυκτική για το 1-0. Ειδικά με τις κινήσεις από τον πάγκο που θα δίνανε ώθηση, φαντασία, αλλά θα γεμίζανε και την περιοχή. Δεν είδαμε, όμως, κάτι τέτοιο, με εξαίρεση τον Ντομίνγκεζ που έκανε αρκετά πράγματα απ’ όταν μπήκε, αλλά και τα τελευταία λεπτά, όπου οι ερυθρόλευκοι τα παίξανε όλα για όλα.
Όλα κυλούσαν ρολόι
Μέχρι τις γιορτές ο Ολυμπιακός πήγαινε τρένο. Τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα αφού όλα κυλούσαν ρολόι. Η ομάδα πέταγε, οι περισσότεροι ήταν φορμαρισμένοι, υπήρχαν λύσεις, ο Μήτρογλου σκόραρε με κλειστά τα μάτια.
Ο κορυφαίος σκόρερ
Μετά τις γιορτές, όμως, ο Ολυμπιακός δεν είναι στην ίδια κατάσταση. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Ο Μήτρογλου επέστρεψε βαρύς και χωρίς ρυθμό, ενώ τώρα φεύγει (σωστά, αφού το ποσό που δίνει η Φούλαμ είναι τεράστιο), όντας ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας. Παράλληλα, δόθηκε μεταγραφή (επίσης σωστά) ο Βάις. Εξάλλου, κάποιοι βασικοί παίκτες δεν είναι ακόμα στην καλύτερη αγωνιστική τους κατάσταση.
Με εύστοχες κινήσεις
Άρα, πρέπει να παίξει μπάλα από τον πάγκο και ο Μίτσελ σ’ αυτό το τάιμινγκ. Και να… σκοράρει με εύστοχες κινήσεις, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρει την ομάδα όταν φρακάρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μην ξεχνάμε ότι το καλεντάρι φορτώνει από εδώ και πέρα με συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο, τσάμπιονς λιγκ.
Θες με αλλαγές που θα γυρνάνε την ροή του αγώνα, θες με εμπνεύσεις όπως κάποια στιγμή είχε βάλει τον Κάμπελ σέντερ φορ, θες με τον Ιμπαγάσα, θες με το ανέβασμα του Πελέ, θες με δημιουργία αυτοματισμών, θες με κομπίνες στις στημένες φάσεις; Κάτι πρέπει να γίνεται, πάντως, με αντιπάλους που παίζουν τόσο κλειστά, για να μπορεί να φτάνει σε εύκολες νίκες ο Ολυμπιακός.
Προκλήσεις
Όπως και να έχει, ο Μίτσελ έχει κι αυτός μπροστά του προκλήσεις από εδώ και πέρα και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Ακόμα, άλλωστε, κι αν ο Ολυμπιακός αποκτήσει έναν, δυο παικταράδες αυτά τα 24ωρα, όσο να’ ναι θα χρειαστούν ακόμα δυο, τρείς εβδομάδες μέχρι να ετοιμαστούν για ενδεκάδα. Όπως συμβαίνει και με τον Πελέ που έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα ως τώρα, αφού δεν έχει φτάσει στο επίπεδο των συμπαικτών του.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: