Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Α-στοχία, Α-ρρυθμία και διαιτητική Α-συδοσία!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον εγκλωβισμό του Ολυμπιακού και την πρόκριση στη «γκανιότα» του Περιστερίου με τις… ευλογίες του Παππά και το «σφάξιμο» από το βοηθό Μπαλτά. Η συνέχιση της αγωνιστικής κάμψης του Ολυμπιακού σ’ όλο τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου είναι διάφανη και ξεκάθαρη, άμα όμως δεν τον αφήνει να «αγιάσει» ούτε… Παππάς, τότε με τις «ευλογίες» του η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετατίθεται για το… θρίλερ του Περιστερίου.
Ένα ημίωρο, το πρώτο - σε εκείνο το δυναμικό μπάσιμο των «ερυθρολεύκων» στο παιχνίδι – αξιολογείται ως ότι καλύτερο μπορεί να αποκομίσει κανείς στην κριτική του για το ματς Κυπέλλου του Καραϊσκάκη, γιατί αυτά που ακολούθησαν από πλευράς εικόνας, είναι εντελώς παραπλανητικά σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες των πρωταθλητών.
Χωρίς αυτό να μειώνει την αξία και τη μαχητικότητα του Ατρομήτου, που με καλό διάβασμα και σωστό στήσιμο από τον Παράσχο, για ακόμα μία φορά, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη των Πειραιωτών, καθώς και «βραχυκύκλωμα» όσο τα λεπτά κυλούσαν, προϊόν της νευρικότητας που θέριευε σταδιακά και έδενε με βαρίδια τα πόδια τους.
Η είσοδος του Ντομίνγκες στον αγωνιστικό χώρο ύστερα από μία ώρα παιχνιδιού, έδωσε δημιουργική «οντότητα» και εποικοδομητικότερη επιθετική ανάπτυξη στον Ολυμπιακό, που όμως σε ολόκληρο το β’ μέρος – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ακούραστων Κάμπελ και Φουστέρ – είχε δυσκολία σε διεισδύσεις ή πλαγιοκοπήσεις, με αποτέλεσμα να μην πολυπατάει περιοχή και, φυσικά, να στερείται πολλών καθαρών ευκαιριών (άσχετα αν οι τελικές προσπάθειες ήταν 18 με τις μισές με κατεύθυνση το τέρμα του Σηφάκη).
Η πιο κραυγαλέα περίπτωση να βάλει την μπάλα στα δίχτυα ο Ολυμπιακός σταμάτησε στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, «φωνάζοντας» ότι έτσι όπως κυλούσε ο αγώνας, με τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρούν συνεχώς μετά την εμφάνιση του Τσόρι στο γήπεδο, ίσως να έπρεπε ο Μίτσελ να είχε σκεφτεί νωρίτερα τον Στσέποβιτς. Ο Σέρβος, άλλωστε, φάνηκε όταν μπήκε ότι διέθετε «ανεβασμένο» ηθικό, προφανής απόρροια από το σκοράρισμα του στην Τρίπολη, πριν μία εβδομάδα…
Πέρα από το άγγιγμα του γκολ με τον Μάρκο στην εκπνοή του ματς και 2-3 κλασικές ευκαιρίες του πρώτου 30άλεπτου, οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε τελικά όμως να βρουν τρόπο να… νικήσουν και το διαιτητικό δίδυμο Παππά-Μπαλτά, οι οποίοι σήκωσαν… μπαλτά και όποιον πάρει ο χάρος!
Ο δεύτερος βοηθός του Αθηναίου ρέφερι «έκοψε» νωρίς το δρόμο του Ολυμπιακού προς τη νίκη, αφού μόλις στο 11ο λεπτό (κι ενώ οι γηπεδούχοι εύρισκαν ρυθμό και στρίμωχναν τους αντιπάλους τους) ακύρωσε με την υπόδειξή του, κακώς ως οφσάιντ, το τέρμα του Σαβιόλα.
Ο Αργεντινός καλυπτόταν από τον Φυτανίδη και ο Μπαλτάς παρέσυρε σε μια εσφαλμένη απόφαση τον Παππά. Που, πάντως, όφειλε να ήταν κοντά και να έβλεπε στο 87΄το «γκρέμισμα» του Ολαϊτάν από τον Λαζαρίδη.
Το πέναλτι που δεν δόθηκε είναι αποκλειστική ευθύνη του διαιτητή της αναμέτρησης.
Ποιος ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός;
Ήταν δύο φάσεις που θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν κρίνει τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού, δίνοντάς του σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά ενόψει της ρεβάνς του Περιστερίου.
Τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα με το 0-0 στην έδρα του Ατρομήτου, την ομάδα που αναγκάζει τους «ερυθρόλευκους» σε «Χι» στο απόρθητο κάστρο τους και, βέβαια, σε μια δεύτερη «λευκή» ισοπαλία μέσα σε 2,5 εβδομάδες!
Αν υπολογίσουμε και το 2-1, με ανατροπή, του ματς πρωταθλήματος στον 1ο γύρο, κάλλιστα μιλάμε για τη μία και μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που στην τρέχουσα περίοδο «βγάζει» προβλήματα στους πρωταθλητές.
Με μία λεπτομέρεια: Η πύρρειος νίκη της 2ης αγωνιστικής στο Φάληρο σημειώθηκε στην αρχή της σεζόν, με την ομάδα ακόμα «ταλαιπωρημένη» από τη σκληρή προετοιμασία του καλοκαιριού και εκτός ρυθμού, ενώ και οι δύο τωρινές ισοπαλίες ήρθαν σε μια εποχή που είναι πασιφανής η «μεθεόρτια» αγωνιστική πτώση της.
Η παρατήρηση δεν μειώνει καθόλου τη δύναμη και την πίστη με την οποία παίζουν τον Ολυμπιακό οι παίκτες του Παράσχου, ωστόσο η υπόθεση πρόκριση στη ρεβάνς εξακολουθεί να είναι «ερυθρόλευκη» υπόθεση.
Ακόμα και με το 0-0 ο Ολυμπιακός παραμένει ακλόνητο φαβορί για την τετράδα της διοργάνωσης και από αυτόν εξαρτάται η συνέχιση σ’ αυτήν…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: