Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Νάτχο όπως…Τσάβι»

999
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής του Ισραήλ, Έλι Γκούτμαν που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα του Νάτχο μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή τον οποίο χαρακτήρισε Τσάβι. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, θα τον ανεβάσει επίπεδο και θα είναι μια εξαιρετική μεταγραφή.
Ο Γκουτμαν δούλεψε στην Κύπρο όπου ήταν για τέσσερα χρόνια ενώ είχε παίκτη τον Νάτχο στην Χάποελ Τελ Αβίβ όπου και ι ίδιος, τον καθιέρωσε. Αναφέρθηκε και την Εθνική ομάδα την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Πρώτα από όλα θέλω να πω για τον χαρακτήρα του, είναι ένας επαγγελματίας 100%, όλοι τον αγαπούν, μέσα στα αποδυτήρια, ο προπονητής, οι φίλαθλοι, είναι ο καλύτερος άνθρωπος. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τον παρομοιάζω με τον Τσάβι της Μπαρτσελόνα».
Για το άμα θεωρεί έκπληξη ότι ο Νάτχο ήρθε στην Ελλάδα: «Σέβομαι απολύτως την Ελλάδα αλλά ήμουνα σίγουρος ότι θα πάει ή στην Αγγλία ή στην Γερμανία».
Για το αν μπορεί να κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αυτό είναι σίγουρο και θα ανεβάσει σίγουρα επίπεδο τον ΠΑΟΚ, είδα τον ΠΑΟΚ στην αγώνα με την Χάιφα, είναι μια τεχνική ομάδα. Ξέρω τον Στέφενς και όταν θέλει τεχνίτες ποδοσφαιριστές τότε πολύ καλά κάνει που παίρνει τον Νάτχο».
Για το ποιος είναι ο λόγος που προτίμησε την Ελλάδα: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα στην Ελλάδα, είναι πολύ μεγάλη πρόκληση για αυτόν. Στην Ρωσία πέρασε μια μεγάλη πίεση και ήθελε μια αλλαγή».
Για την Χάποελ Τελ Αβίβ: «Τον πήρα από την ομάδα νέων της Χάποελ και τον καθιέρωσα στην ομάδα. Έπειτα ωριμάσαμε μαζί…».
Για την θέση του και τα προτερήματα του: «Δείτε τον Τσάβι στην Μπαρτσελόνα και είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι πίσω από τους επιθετικούς και μπροστά από τους αμυντικούς χαφ.
Είναι εργάτης , δουλεύει πάρα πολύ και το πολύ σε δυο βδομάδες θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Είναι μια πάρα πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. O ΠΑΟΚ δεν έχει χρήματα για να φέρει τον Μέσι οπότε κατά την γνώμη μου ο Νάτχο θα είναι  μια εξαιρετική μεταγραφή. Μιλήσαμε πριν από λίγες μέρες και μου το αποκάλυψε ότι μιλάει με ΠΑΟΚ. Απλά δεν θέλω να πω πολλά μέχρι να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή».
Για το τι του είπε ο ίδιος : «Του είπα να πάει στον ΠΑΟΚ, γιατί θα παίζει, θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι μια πάρα πολύ καλή περίπτωση. Σαν ομοσπονδιακός τεχνικός θέλω να παίζουν οι παίκτες μου».
Για την Εθνική Ελλάδα και το Μουντιάλ: « Είναι εξαιρετική ομάδα, θα ήθελα και εγώ σαν προπονητής να είμαστε σαν την Εθνική Ελλάδος. Είναι συγκεντρωμένη, με τακτική και χρειάστηκε να πάει να κερδίσει την Ρουμανία και τα κατάφερε».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: