Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Με τρία στους «τέσσερις»

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να… ζοριστεί επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα και είναι ουσιαστικά στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Δύο γκολ από τον Βούκιτς και ένα από τον Μαντούρο, για την ομάδα του Στέφενς.

Με τρία στους «τέσσερις»
Με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς να γίνεται… «εκτελεστής» και να πετυχαίνει δύο τέρματα από στημένη μπάλα, ο ΠΑΟΚ, επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα και , ουσιαστικά, «κλείδωσε» την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το άλλο τέρμα ο Μαντούρο.

Καλή για ένα 20λεπτο η ομάδα του Σάντσες, πίεσε και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, ωστόσο «ξεφούσκωσε» πράγμα που εκμεταλλεύτηκε ο «Δικέφαλος του Βορρά». Τυπική διαδικασία πλέον, ο επαναληπτικός της Ριζούπολης. Με το νικητή του ζευγαριού, Ολυμπιακός-Ατρόμητος, οι Θεσσαλονικείς.

Το ματς:


Έχοντας «νωπές» τις μνήμες, από την εξαιρετική εικόνα του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, για το παιχνίδι πρωταθλήματος, οι γηπεδούχοι, μπήκαν λίγο πιο… φοβισμένα στην αναμέτρηση. Για 20 λεπτά, βρίσκονταν σε θέση άμυνας, περίμεναν στο δικό τους μισό τους «κυανόλευκους», ενώ παράλληλα έδειχναν και μεγάλη αδυναμία να επιτεθούν.

Όλα λύθηκαν, την στιγμή που ο Γουμάγιας έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία τον Βούκιτς, να στήσει τη μπάλα, εντός περιοχής και να εκτελέσει έμμεσο. Ο Σέρβος, από δύσκολη γωνία, άνοιξε το σκορ και απλοποίησε την κατάσταση στο παιχνίδι. Λίγο αργότερα ήρθε και μια δεύτερη στημένη μπάλα, όπου και πάλι ο Βούκιτς ήταν εύστοχος και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του. Με το 2-0, πήγαν και στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος, ο Στέφενς άφησε την ομάδα του ως είχε. Από την άλλη πλευρά, ο Σάντσες, ήθελε να κάνει την δική του ενδεκάδα λίγο πιο επιθετική. Απέσυρε τον αμυντικογενή Καμαρά και πέρασε στο ματς τον Γκουέλα, για να «πατήσει» περισσότερο την περιοχή του ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να έχει και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, άφησε και χώρους στους γηπεδούχους.

Ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ, αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά τις κινήσεις από τον πάγκο και οι δύο ομάδες έδειχναν αρκετά συμβιβασμένες με το 2-0. Τόσο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αυτό που ήθελε, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων, αφού γλίτωσε το τρίτο τέρμα στο δοκάρι του Στοχ «μαζεύτηκε» λίγο παραπάνω. Αυτό όμως, δεν εμπόδισε τον Μαντούρο, λίγο αργότερα να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Λούκας (67’ Νίνης), Βούκιτς (77’ Μάρτενς), Στοχ, Αθανασιάδης (84’ Σαλπιγγίδης).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Τζιόλης, Πόζογλου.

Απόλλων (Λόρι Σάντσες): Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Διαμάντης (77’ Δημογιάννης), Αλβάρεζ, Σόντερμπεργκ, Έγκον, Καμαρά (46’ Γκουέλα), Κουκ, Τσιλιγκίρης, Αμπρόουζ (74’ Μπάρκογλου), Πετρόπουλος.

Στον πάγκο: Γκόμεζ, Μπέντας, Σιγάλας, Σελμανάι.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Τούμπας Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: