Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Χαραλαμπίδης: «Να το απολαύσουμε…»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης περιμένει από τον ΠΑΟΚ να αποδείξει κόντρα στον Παναθηναϊκό πως δικαιολογημένα έφτασε στα ημιτελικά της Α1 και από την ομάδα του να απολαύσει την παρουσία της στην τετράδα.

Χαραλαμπίδης: «Να το απολαύσουμε…»
Δίχως άγχος, αφού ο στόχος της τετράδας επετεύχθη ήδη, ο ΠΑΟΚ προσεγγίζει την ημιτελική σειρά των play offs με τον Παναθηναϊκό, που αρχίζει την Τρίτη στο ΟΑΚΑ. Αυτό φαίνεται και από τα όσα δήλωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης στην ιστοσελίδα της Greek Basketball Academy, της οποίας είναι συνιδρυτής.

«Αν θεωρήσουμε ότι από την αρχή της χρονιάς ο στόχος που είχαμε οριοθετήσει ήταν η είσοδος στην τετράδα των πλέι οφ τότε μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Δεν πανηγυρίζουμε ούτε νιώθουμε ότι τελείωσε η χρονιά. Έχουμε ακόμη μπροστά μας παιχνίδια να παίξουμε και θέλουμε να τα απολαύσουμε. Είμαστε στους τέσσερις και είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή στα ημιτελικά», δήλωσε ο 38χρονος γκαρντ.

«Αυτά τα δυο χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ με λίγες εξαιρέσεις όσα παιχνίδια παίξαμε με τέτοιες ομάδες ήμασταν ανταγωνιστικοί. Μπορεί και να παίζουμε καλύτερα απ’ ότι με τις υπόλοιπες ομάδες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας στην τετράδα», πρόσθεσε.

Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να είναι ανταγωνιστικός; «Ξέρουμε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό όπως κι αυτός εμάς. Το στυλ παιχνιδιού του δεν άλλαξε πολύ από την ημέρα που άλλαξε προπονητή. Απλά προστέθηκαν ορισμένα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του. Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες τέτοιας ποιότητας και δυναμικότητας και θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός, πρέπει να έχεις 40 λεπτά διάρκεια στην απόδοση σου και συγκέντρωση. Είναι δεδομένο πως οποιοδήποτε λάθος ή αδυναμία θα το τιμωρήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να μείνεις συγκεντρωμένος και να μην ξεφύγεις από το πλάνο παιχνιδιού γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό γυρνάει μπούμερανγκ».

Όσο για το αν ήταν απωθημένο η πρόκριση στα ημιτελικά μετά το περσινό πάθημα από το Ρέθυμνο, είπε. «Η αλήθεια είναι ότι το «κουβαλούσαμε» από πέρυσι αυτό που έγινε και φέτος που τερματίσαμε ξανά στην τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο, το πρώτο που είπαμε είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, κάτι που κάναμε στη σειρά με τη Νέα Κηφισιά».

Τέλος, δεν έκρυψε πως παρότι πλησιάζει τα 40, νιώθει ακμαιότατος. Και το αποδεικνύει, θα συμπληρώναμε. «Δεν λογαριάζω τα χρόνια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το τελευταίο δίμηνο νιώθω στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, σωματικά, πνευματικά και από πλευράς δυνάμεων. Άρα δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις και η απόδοση που έχω», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: