Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ορφανός στο Metropolis: «Περνάει η τροπολογία μετά τις εκλογές»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" για το θέμα της τροπολογίας που περιμένει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσει τη συμφωνία της με τον δήμο Θέρμης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η πολύμηνη καθυστέρηση οφείλεται και σε λάθος χειρισμούς από πλευράς των συνεργατών του Σαββίδη. Επίσης τοποθετήθηκε και για το θέμα των χρεών λέγοντας ότι και ο ίδιος είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Αρχικά για το θέμα της τροπολογίας ανέφερε:

"Υπάρχει μια νομολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αξιοποιούν εκτάσεις ιδιοκτησίας τους. Είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις οι οποίες έχουν επιλεγεί από τον Δήμο Θέρμης και έχει συμφωνήσει ο κύριος Σαββίδης δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αυτό υπήρχε η απόρριψη δύο φορές από την πλευρά της Περιφέρειας διότι δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί για αθλητικούς χώρους. Η τροπολογία λοιπόν η οποία κατετέθη προέβλεπε αυτή τη δυνατότητα. Το σύστημα είναι αυτό που δεν επιτρέπει στους Δήμους να πουλήσουν σε ιδιώτες αλλά θα μπορούσε να το αξιοποιήσει. Όσοι οδηγούν αυτή τη σχέση δεν ψάχνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Αυτό που πάει να γίνει σήμερα θα μπορούσε να γίνει πριν οκτώ μήνες. Η τροπολογία η οποία είναι λογική και ευρύτερου χαρακτήρα δεν αφορά μόνο αυτές τις εκτάσεις θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα αλλά υπήρχαν κακοί χειρισμοί".

Για τους κακούς χειρισμούς είπε πιο συγκεκριμένα:

"Παρά το γεγονός ότι εγώ είμαι βουλευτής, που ασχολούμαι με αυτά τα θέματα είμαι μηχανικός, και ξέρω όλες τις διαδικασίες δεν υπήρξε καμία επαφή με εμάς για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν είδαν όλα τα στοιχεία και έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα βλέπεις από όλες τις πλευρές. Όλες οι τροπολογίες που κατατέθηκαν είναι εκπρόθεσμες και όλες απορρίφθηκαν στην έννοια ότι δεν συζητήθηκαν όχι στο περιεχόμενο. Υπάρχει μια δήλωση του κύριου Σταϊκούρα που ήταν παρών είπε ότι συμφωνεί με το περιεχόμενο. Μετά τις εκλογές θα υπάρχει εξέλιξη σε αυτό το θέμα. Θα μπει σε νομοσχέδιο και θα ψηφιστεί. Πρέπει να πάρεις θέση και να δεις τι γίνεται με αυτές τις εκτάσεις και να υπάρχουν απαντήσεις. Είναι διατάξεις ευρύτερου χαρακτήρα και δεν υπάρχει το εμπόδιο που δεν επέτρεπε στον Περιφερειάρχη το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να επιτρέψει να γίνει ο διαγωνισμός. Ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά και θα είναι κάτι χωρίς εμπόδιο".

Για το πού κολλάει το θέμα των χρεών είπε:

"Το βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η Τρόικα δεν επιτρέπει να γίνουν ρυθμίσεις οι οποίες φαίνονται χαριστικές. Δεν επιτρέπει γιατί προωθεί στους πολίτες το μήνυμα ότι κάνε και εσύ το ίδιο μη πληρώνεις και κάποια στιγμή σαν Πολιτεία θα έρθω να στα ρυθμίσω δε θα σε επιβάλλω κανένα πρόστιμο. Και οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι για να καλύψουν αυτά τα κενά να υπερφορολογούνται. Είμαι πολύ κοντά στη διαμόρφωση μιας λύσης η οποία πραγματικά θα βοηθάει να ξεπεράσουμε και τη Τρόικα και ότι σε κάποιους δίνουμε χατίρι".

Τέλος, για τη ρύθμιση και ποια λύση προκρίνει:

"Εγώ έχω πάρει θέση θετική στο να γίνει αυτή η διαδικασία. Υπενθυμίζω ότι η ρύθμιση την οποία εφήρμοσα με την ψήφο της Βουλής ήταν πολύ κοντά και έβαζε 20 εκατό των προστίμων να πληρώσει σε 120 δόσεις. Πραγματικά πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από χρήματα έχουμε όμως και αυτό το εμπόδιο το οποίο είναι υπαρκτό σε δεκάδες υποθέσεις είναι μπροστά μας και παρακολουθούν τα πάντα. Επαναλαμβάνω ότι η λύση που έχω συζητήσει διαμορφώνει ένα πλαίσιο το οποίο ξεπερνά αυτό το εμπόδιο και δίνει τη δυνατότητα να το αποδεχθεί ο ΠΑΟΚ".
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: