Τρίτη 13 Μαΐου 2014

H φάκα πριν από το... τυρί για ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκό!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τις παγίδες που ίσως κρύβονται στην 5η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας για τον Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, πριν από ένα νέο... τελικό στην άδεια Τούμπα. Τι στόχο έχουν οι... αδιάφοροι (για τα προκριματικά Τσάμπιον Λιγκ) Αστέρας και Ατρόμητος. Και τώρα οι δυό μας. Και πάλι- μετά τον τελικό Κυπέλλου- οι δυό μας, όπως θέλετε πείτε το, το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι υπόθεση του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ!
     Το πρώτο κλειδί είναι οι… αδιάφοροι για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όχι για την κατάταξή τους, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος. Αν αποδειχτούν στην 5η αγωνιστική των πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος, τροφή στο λάκο των λεόντων, πάμε για έναν  τελικό των πλέϊ-οφ στην άδεια Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού την 6η και τελευταία αγωνιστική.
      Άγρια ομορφιά απέκτησαν τα πλέϊ-οφ, καθώς ο ΠΑΟΚ μετά την ποινή των τριών βαθμών, που τον έφερε… τελευταίο, άρχισε σερί νικών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξαναμπεί στο κόλπο για την πρώτη θέση.
     Για να το καταφέρει μάλιστα, έριξε το κάστρο του Περιστερίου που με υπερηφάνεια κρατούσε απόρθητο όλη την αγωνιστική χρονιά ο Ατρόμητος!  Για να το καταφέρει, πέτυχε άλλη μία ανατροπή. Για να το καταφέρει, χρειάστηκε να αποκρούσει πέναλτι του Παπαδόπουλου στο τέλος ο Γλύκος! Και αποδείχτηκε, ότι ήταν τεράστιο λάθος στον τελικό Κυπέλλου η μη χρησιμοποίηση ως βασικού του Λίνο, του ποδοσφαιριστή που είχε τις δύο ασίστ στο Περιστέρι για να σκοράρουν ο Σαλπιγγίδης- ναι πάλι αυτός ο άχρηστος- και ο Αθανασιάδης.
      Για να γίνει βέβαια αυτή η ανατροπή ξαναδιάβασε λάθος το ματς στο δεύτερο ημίχρονο ο Παράσχος που με την είσοδο του Καραμάνου άφησε τεράστια κενά στην δεξιά του πλευρά. Είναι η ομάδα που έχει απογοητεύσει περισσότερο τον κόσμο της στα πλέϊ-οφ ο Ατρόμητος. Με όσα συνέβησαν, τον Παναθηναϊκό κουρασμένο και ξεδιψασμένο εν μέρει από το νέκταρ του Κυπέλλου, τον ΠΑΟΚ με -3β και τον Αστέρα Τρίπολης να ξεκινάει από το 0, θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει δυνατά την πρωτιά, όμως έφτασε σε σημείο να την αποχαιρετήσει από την 4η αγωνιστική! Η περιβόητη άμυνά του πού ήταν συμπαγής, έγινε θρύψαλλα στα πλέϊ-οφ και διαλύθηκε μέσα σε 4 λεπτά από τον ΠΑΟΚ! Κρίμα για τον Ταυλαρίδη που βοήθησε όχι μόνο με τα γκολ του, αλλά παίζοντας με πρόβλημα (δεμένο κεφάλι).
     Τις δύο αγωνιστικές που απομένουν θα διεκδικήσει με τον Αστέρα Τρίπολης, ίσως και τον ΠΑΟΚ την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη. Η 3η θέση στα πλέϊ οφ σημαίνει 3ος προκριματικός στο Γιουρόπα Λιγκ και η 4η θέση 2ος προκριματικός στην ίδια διοργάνωση. Η 2η θέση στα πλέϊ-οφ οδηγεί στα πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός που έχει κατακτήσει το Κύπελλο, όποια θέση και να πάρει εκτός της 1ης, θα παίξει στα πλέϊ-οφ του Γιουρόπα Λιγκ (όχι προκριματικούς).
       Στα δύο ματς της 5ης αγωνιστικής που ακολουθεί, δηλαδή στα ματς Παναθηναϊκού- Ατρόμητου στην άδεια Λεωφόρο και Αστέρα Τρίπολης- ΠΑΟΚ θα μετρήσουν: α) το πάθος και η θέληση β) η κούραση γ) οι απουσίες. Ξεκινώντας από το τελευταίο όλες οι ομάδες έχουν απουσίες με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει όχι μόνο τον Πέτριτς, αλλά και τον Τριανταφυλλόπουλο- ενώ αμφίβολος είναι ο Σίλντενφελντ. Ο Ατρόμητος ψάχνει νίκη εξιλέωσης, ενώ στη Λεωφόρο έχει πετύχει φέτος διπλό.
    Και ο ΠΑΟΚ έχασε όμως νωρίς τον Βίτορ και με κάρτες τον Τζαβέλλα. Ο Αστέρας έχασε τη δύναμη στο κέντρο του το Εντό, όμως επιστρέφει ο δαίμονας Ντε Μπλάσις.
       Αυτά βέβαια, θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία στιγμή. Επειδή πολλοί ίσως βιαστούν να φτάσουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, θα θυμίσω ότι ο δικέφαλος δεν θα έχει εύκολο έργο στην Τρίπολη. «Θα είναι τελικός για μας το ματς με τον ΠΑΟΚ» ήταν η εικόνα που έδωσε ο Μουνάφο!
     Όπως και ο Ατρόμητος στη Λεωφόρο, θα πάει ως πληγωμένο θηρίο- ειδικά ο πρώην πράσινος Δημήτρης Παπαδόπουλος, που παρεμπιπτόντως, αν ευστοχούσε στο πέναλτι και ισοφάριζε θα είχε… σχεδόν καθαρίσει για τον Παναθηναϊκό την υπόθεση 1η θέση. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει πάρει φόρα, έχει αγωνιστικό ρυθμό, καλή ψυχολογία και θέλει να ρεφάρει εν μέρει για την απώλεια Κυπέλλου. Και ο Παναθηναϊκός έχει έναν Μπεργκ που τον έχει πάρει από το χεράκι και τον πάει τρένο, ενώ είναι αποτελεσματικός και έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια ως ομάδα.
      Να σημειώσουμε ότι ο Αστέρας Τρίπολης, που έχει 4β και δύο νίκες να κάνει στις επόμενες αγωνιστικές φτάνοντας τους 10β στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό υστερεί, καθώς μετράνε πρώτα οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες (δεύτερον η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια). Η βαθμολογία (4 αγωνες): Παναθηναϊκός 10, ΠΑΟΚ 7, Αστέρας Τρ. 4, Ατρόμητος 3.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: