Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τι άκουσε ο Καρεμπέ από την Αρσεναλ!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τα δύο ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων του Κριστιάν με τους ανθρώπους του Βενγκέρ για την επόμενη σεζόν και τον Ολυμπιακό...
Τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός μέσω του Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος άλλωστε διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αρσεναλ και προσωπικές με τον Αρσεν Βενγκέρ, προχώρησε τις συζητήσεις για την περίπτωση του Τζόελ Κάμπελ.
Με το ενδεχόμενο αυτή η υπόθεση ανεξάρτητα από το αν θα προχωρήσει ή όχι και με πιο τρόπο θα προχωρήσει (εκ νέου δανεισμός ή αγορά), να χρειαστεί αρκετό ακόμη χρόνο για να ολοκληρωθεί (ίσως και μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλο), η Αρσεναλ πρότεινε στον Καρεμπέ να εξετάσει ορισμένες ακόμη περιπτώσεις παικτών.
Οι Κανονιέρηδες πρότειναν στον Καρεμπέ και κατ' επέκταση στον Ολυμπιακό, την περίπτωση του Ιάπωνα μεσοεπιθετικού (παίζει κι' αυτός εξτρέμ) Ρίο Μιγιαϊτσι.
 
Ο 22χρονος Μιαγιαϊτσι είναι μία από τις ανακαλύψεις του Βενγκέρ και τον πήρε στην Αρσεναλ με το που έγινε 18 ετών. Ο Αλσατός τεχνικός έχει μιλήσει κατ' επανάληψη με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για την αξία του Ιάπωνα, τον οποίο μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι δεν τον άφησε να φύγει δανεικός, παρά το γεγονός ότι είχε πάρα πολλές προτάσεις, διότι βλέποντάς τον στην προετοιμασία εκτίμησε ότι μπορεί να τον βοηθήσει στη φετινή σεζόν ακόμη και στην πρώτη ομάδα. Πράγμα που δεν συνέβη εν τέλει και λόγω τραυματισμών.
 
Ο μικρός που στα 19 του έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα στην Ολλανδία με την Φέγενορντ, έχει παίξει δανεικός και στης Μπόλτον και Γουίγκαν, όταν προπονητής της τελευταίας ήταν ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Γεμάτη χρονιά δεν έχει κάνει πουθενά είναι η αλήθεια, παρά ταύτα ο Βενγκέρ τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και έχει την πεποίθηση ότι αν παίξει στον Ολυμπιακό μπορεί να αποδειχτεί το ίδιο αποτελεσματικός με τον Κάμπελ.
 
Η αλήθεια είναι ότι το βιογραφικό του Κάμπελ ήταν πολύ πιο γεμάτο και εντυπωσιακό από αυτό του Μιγιαϊτσι, αλλά από την άλλη ο Βενγκέρ σχεδόν βάζει το χέρι του στην φωτιά για τον Ιάπωνα.
Ο Καρεμπέ κράτησε το όνομα του Ιάπωνα και φυσικά θα παίξει καθοριστικό ρόλο τι θα πει και ο Μίτσελ, ο οποίος για τον Κάμπελ είπε αμέσως το “ναι” πέρυσι το καλοκαίρι γιατί τον ήξερε πολύ καλά από το πέρασμα του στην Ισπανία με την Μπέτις, ενώ τον Ιάπωνα προφανώς και δεν τον γνωρίζει καλά.
 
Ενα δεύτερο όνομα που έπεσε στο τραπέζι, με τη μορφή συμβουλής όμως και όχι πρότασης ήταν αυτό του Σουηδού μέσου, Σέλστρεμ, γνωστός στην Ελλάδα ως Κάλστρομ. Οι άνθρωποι της Αρσεναλ είπαν στον Καρεμπέ ότι παρά το γεγονός ότι ο διεθνής Σουηδός είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού που του στέρησε την συμμετοχή στην Αρσεναλ τους δύο πρώτους μήνες της εκεί παρουσίας του, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητά του και τον επαγγελματισμό του. Ο παίκτης έμεινε στην Αρσεναλ δανεικός για έξι μήνες, αλλά δεν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν, αφού οι Κανονιέρηδες έχουν πλέον στο ρόστερ τους πάρα πολλά κεντρικά χαφ (Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Αρτέτα, Φλαμινί, Ντιαμπί) και τον Σέλστρεμ τον πήραν δανεικό μόνο και μόνο όταν τρεις από αυτούς τους πέντε παίκτες τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να λείψουν για ικανό διάστημα.
 
Η Αρσεναλ δεν θέλει άλλο κεντρικό χαφ κι' αν τυχόν και πάρει τότε θα είναι κάποιος πολύ υψηλού επιπέδου, όπως ο Σεσκ Φάμπρεγκας. Για αυτόν τον λόγο δεν θα κρατήσουν τον Σέλστρεμ ο οποίος αναζητεί ήδη την επόμενη ομάδα της καριέρας του.
Ο Ολυμπιακός είχε ασχοληθεί και δύο προηγούμενα καλοκαίρια με την περίπτωσή του, αλλά δεν είχε προχωρήσει η υπόθεσή του.
Ο Καρεμπέ κράτησε και τα δύο ονόματα που του προτάθηκαν από την Αρσεναλ, πέρα από την περίπτωση του Κάμπελ, προκειμένου να τα συζητήσει με τον Μίτσελ και τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού, κι' αν υπάρξει το πράσινο φως, προφανώς και θα επανέλθει. Αν όχι, απλώς θα μείνουν ως δύο ακόμη προτάσεις παικτών το φετινό καλοκαίρι, όπως τόσες και τόσες...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: