Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Είχε δίκιο ο Μίτσελ για του χρόνου!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί δίνει δίκιο στο Μίτσελ αναφορικά με την προσέγγιση που έκανε για τη νέα σεζόν…  Ο Μίτσελ έχει ήδη δώσει ένα πρώτο στίγμα για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Κι έχει πει ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ πιο δύσκολη από τη φετινή.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού για να εξηγήσει την άποψή του, εστίασε σε ένα θέμα-ότι την επόμενη σεζόν τον Ολυμπιακό θα τον ξέρουν πολύ καλύτερα στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θα μπορεί να αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του. γιατί τον είδαν φέτος να φτάνει ένα βήμα πριν τα προημιτελικά της διοργάνωσης, οπότε δεν θα τον υποτιμήσουν κι ίσα ίσα θα τον «προσέχουν» πολύ περισσότερο.
Έχω τη βεβαιότητα ότι ο Μίτσελ εξέθεσε μόνο έναν από τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να περιμένουν στον Ολυμπιακό μία πιο δύσκολη σεζόν από τη φετινή.
Θα μπορούσα να παραθέσω αρκετούς ακόμη.
Όπως για παράδειγμα το Παγκόσμιο κύπελλο, που σίγουρα θα επηρεάσει αρκετούς διεθνείς του Ολυμπιακού. Από τους Μανωλά, Χολέμπας, Μανιάτη, Σάμαρη, έως ενδεχομένως τους Αβραάμ, Σιόβα, Μπονγκ, Κάμπελ, Πουλίδο…
Όπως την επιχείρηση ανανέωσης που θα κάνει για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του. Και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα το να αλλάζεις κάθε χρόνο 12 και 15 παίκτες και να σου «βγαίνει» πάντοτε, όπως σου «βγήκε» φέτος, με σχεδόν απίστευτη επιτυχία στο πιο δύσκολο κομμάτι, το Τσάμπιονς Λιγκ.
Και μην ξεχνάμε ότι για άλλη μία σεζόν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα κάνουν διακοπές μαμούθ, δύο ολόκληρους μήνες! Κάτι που κάθε χρόνο τους επηρεάζει όπως έχουμε επανειλημμένως διαπιστώσει στο ξεκίνημά τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, πολύ απλά γιατί αργούν να βρουν ρυθμό για υψηλό επίπεδο.
Το δε ταξίδι στις ΗΠΑ και στον Καναδά αποτελεί σίγουρα μία μεγάλη διαφήμιση για τον Ολυμπιακό, από την στιγμή που θα παίξει με μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αλλά θα πρέπει και να δούμε πως θα αντιδράσει η ομάδα μετά το υπερατλαντικό ταξίδι, καθώς δεν έχει συνηθίσει η ομάδα τέτοιου είδους μεγάλες προκλήσεις.
Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για να αντεπεξέλθει ο Ολυμπιακός όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλα αυτά; Πολύ απλά να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη στις μεταγραφικές επιλογές και να δουλέψει η ομάδα από τον προπονητή και τους συνεργάτες του σε όσο πιο υψηλά στάνταρ γίνεται κατά την προετοιμασία, αλλά και μετά σε ολόκληρη τη σεζόν…
Παρεμπιπτόντως, ακούω ότι αν τελικά ο Ζέσους υπογράψει στη Μονακό, υποψήφιος για την Μπενφίκα θα είναι κι ο Φερνάντο Σάντος!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: