Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κρατάνε τον ΠΑΟΚ ψηλά!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη νέα ανατροπή του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και τον Γιώργο Γεωργιάδη, που είναι ο βασικός ήρωας της προσπάθειας του Δικεφάλου να βγει πρώτος στα πλέι οφ.
Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να βγει πρώτος στα πλέι οφ με όλα αυτά που έχουν συμβεί, θα είναι ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα. Τα όσα αντιμετώπισε ο Γιώργος Γεωργιάδης κυρίως αλλά και οι παίκτες που δεν λάκισαν, μόνο φυσιολογικά δεν  θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν .
Ας πάμε στη μεγάλη νίκη στο Περιστέρι, γιατί αναφερόμαστε σε έναν αγώνα που στράβωσε εξ αρχής κι΄ όμως η ομάδα κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το αποτέλεσμα και κυρίως να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.
Ήταν ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πάλι άσχημα αλλά στάθηκε τυχερός στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, τη στιγμή που η πρώτη αναγκαστική αλλαγή έγινε μόλις στο 5΄με τον μοναδικό κανονικό στόπερ του ΠΑΟΚ Μιγκέλ Βίτορ να αποχωρεί.
Ο Κατσουράνης προερχόμενος από τραυματισμό, καταφέρνει με το καλημέρα να ηρεμήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, η ομάδα ισορροπεί και για πολλοστή φορά, δέχεται γκολ από στημένη μπάλα. Είναι απορίας άξιο το πώς κατάφερε να αντιδράσει. Αντέδρασε αμέσως μετά το γκολ, πήρε το κέντρο αλλά όπως και να χει, αν ο Στοχ δεν έμπαινε στο παιχνίδι, για την ακρίβεια αν δεν τον έβαζε η ομάδα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τύχη.
Στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή του Σαλπιγγίδη υπήρξε μία παραπάνω έγνοια για τον Ατρόμητο από τα δεξιά, όμως η δουλειά έγινε απλά γιατί ο Στοχ πήρε τη μπάλα στα πόδια του. Ο Σλοβάκος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, τράβηξε πάνω την άμυνα του Ατρομήτου και εκμεταλλεύτηκε άψογα τις κινήσεις του Λίνο είτε για να ελευθερωθεί ο ίδιος, είτε για να βγάλει τον Βραζιλιάνο στη πλάτη της άμυνας του αντιπάλου.
Όπως και έγινε δύο φορές για να μπορέσουν Σάλπι και Κλάους να πετύχουν τα γκολ που διατηρούν στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να κρατά στα χέρια του την πρωτιά στα πλέι οφς. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, αφού η ομάδα πάει αποδεκατισμένη στη Τρίπολη, κυρίως στο κέντρο της άμυνας όπου πλην του Κατσουράνη, ενεργός στόπερ δεν υπάρχει. Υπάρχει ο Κατσικάς που είναι ανάξιος εμπιστοσύνης, υπάρχει και ο Σκόνδρας που έχει ξαναπαίξει.
Στους ήρωες της νίκης στο Περιστέρι βέβαια δεν μπορεί παρά να είναι και ο Γλύκος. Με ευθύνη βέβαια στο γκολ του Ατρομήτου την οποία μοιράζεται με τους παίκτες που είχαν το προσωπικό μαρκάρισμα Ταυλαρίδη – Λαζαρίδη που σηκώθηκαν μόνοι τους στην καρδιά της μικρής περιοχής.
Τα πέναλτι που πιάνει, είναι το πρώτο στη καριέρα του, μία εξαιρετική αντίδραση. Ο Σαλπιγγίδης του ψιθύρισε πως ο Παπαδόπουλος δεν βάζει δύναμη στο πέναλτι με αποτέλεσμα να μη βιαστεί να πέσει. Και εκεί έβαλε το χεράκι του ο Σάλπι που παρά την κουβέντα που έχει ανοίξει γύρω από αυτόν χωρίς ο ίδιος να το θέλει, βοηθά πολύ την ομάδα.
Το πέναλτι που δίνει ο Στυλιάρας στο 90΄, σε ένα ακούμπημα του Κουλούρη στον Λαζαρίδη, αποτελεί τεράστια αλητεία και σε βγάζει από τα ρούχα σου όταν το συνδυάζεις με το γκολ του Μπεργκ με τον Αστέρα Τρίπολης, τον ορισμό του επιθετικού φάουλ.
Ουσιαστικά, δύο φάσεις παραλίγο να καθαρίσουν την υπόθεση πρωτιά, όμως ευτυχώς για τον  ΠΑΟΚ και τον Στυλιάρα, ο Γλύκος αντέδρασε άψογα. Μία ομάδα που έχει δεχτεί τόσα πισώπλατα μαχαιρώματα, κρατά βγάζοντας ήρωες από το μανίκι της συνεχώς.
Και ο βασικός της ήρωας, είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης τον οποίο έχουν αφήσει ξεκρέμαστο όλοι όσοι υποτίθεται θα υποστήριζαν το έργο του.
Μόνο και μόνο που έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει τον Στοχ ο οποίος δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να δώσει και την ψυχή του πέντε μέρες πριν αποχωρήσει από την ομάδα, λέει πολλά. Καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ δανεικών, παικτών που ξέρουν πως θα φύγουν ή που έχουν προβληματική σκέψη γιατί τους έχουν φωνάξει πέντε φορές να ανανεώσουν και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Ελπίζω ο Γεωργιάδης και τα παιδιά να αντέξουν μέχρι το τέλος, κυρίως γιατί το αξίζουν. Κανένας άλλος δεν θα έχει δικαίωμα στη χαρά τους μέσα στην ομάδα. Θα είναι ένα δικό τους κατόρθωμα καθαρά.
ΥΓ Ο Ατρόμητος γνώρισε την πρώτη του ήττα στο Περιστέρι φέτος. Για να μη ξεχνιόμαστε… Και το βασικό είναι πως αυτή η ήττα τον αναγκάζει να παίξει αγώνα χωρίς αύριο στην άδεια Λεωφόρο γιατί ο κίνδυνος να βγει τελευταίος είναι αρκετά πιθανός πλέον. 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: