Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Αποφασίσαμε οι δήμαρχοι»

danilidis
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο επίμαχο ζήτημα με την επίμαχη έκταση στην Θέρμη και το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Συκεών- Νεάπολης Σίμος Δανιηλίδης με δηλώσεις του στον ARENAFM 89.4 :
«Όλοι οι δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας συγκεντρωθήκαμε την περασμένη Παρασκευή και πήραμε την απόφαση να ζητήσουμε από τον Υπουργό την άμεση προώθηση της τροπολογίας για να μπορούν οι δήμοι να προχωρούν σε μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, όχι μόνο για αθλητικούς χώρους, αλλά και για χώρους που βρίσκονται στα βουνά, ξενοδοχειακές μονάδες κλπ. Δεν είναι φωτογραφική διάταξη, αλλά απόφαση όλων των δημάρχων και απαιτούμε να περάσει με τροπολογία. Αυτό θα γίνει σίγουρα, γιατί έχουμε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, αλλά και τον πρόεδρο όλων των δημάρχων τον κ. Κώστα Ασκούνη, δήμαρχο Καλλιθέας Αττικής, που είναι πλήρως ενημερωμένος».
Κι ακόμη: «Είπαμε σε όλους ότι η απόφαση για το Καραïσκάκη πώς πέρασε; Είναι παράνομη! Δεν έπρεπε να δοθεί στον κ. Κόκκαλη και τον κ. Λαυρεντιάδη γιατί δεν έγινε κανένας απολύτως έλεγχος νομιμότητας, ενώ τώρα έχουν ελέγξει ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια και καλά έκαναν! Από τους βουλευτές δεν μπορούσε και δεν μπορεί να περάσει η τροπολογία, μόνο από εμάς, τους δημάρχους, που το αποφασίσαμε και πλέον το απαιτούμε. Ζητήσαμε συνάντηση αύριο ή μεθαύριο με τον υπουργό Εσωτερικών για να καταθέσουμε το νόμιμο και έντιμο αίτημά μας με τις υπογραφές και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να το περάσει ως τροπολογία σε νομοσχέδιο, αμέσως μετά τις εκλογές.
Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας στους δημάρχους. Η τροπολογία θωρακίζει το δημόσιο συμφέρον και προστατεύει ακόμη και τους Δήμους όλης της χώρας από τυχόν άλλα μπερδέματα. Εάν πουλούσαμε τις εκτάσεις, μπορεί να μας κατηγορήσουν ότι πήραμε και λεφτά κάτω από το τραπέζι. Με την τροπολογία, όλοι είμαστε σωστοί και δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν όλα νόμιμα».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: