Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Εγκατάλειψη στις εγκαταστάσεις του Σότσι ένα χρόνο μετά!

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν διέθεσε 45 δισ. ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων στο Σότσι - Ένα χρόνο μετά η τουριστική κίνηση στην ρωσική πόλη παρουσιάζει κάθετη πτώση.

Ρωσία: Εγκατάλειψη στις εγκαταστάσεις του Σότσι ένα χρόνο μετά

inner

Οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν ένα χρόνο πριν, (Από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου) και κόστισαν στον ρωσικό λαό 45 δισ. ευρώ. Σήμερα η τουριστική κίνηση στην παραθαλάσσια πόλη της Μαύρης θάλασσας έχει μειωθεί κατακόρυφα και το Σότσι επισκέπτονται μόνο λιγοστοί τουρίστες για να δουν από περιέργεια τις έρημες και αχρησιμοποίητες πλέον αθλητικές εγκαταστάσεις.

inner

Ο ντόπιος δημοσιογράφος Alexander Valov ανέφερε στην βρετανική ιστοσελίδα Mail Online ότι μόνο ο θόλος του παγοδρομίου των Μπολσόι κόστισε 265.000.000 ευρώ και για την καθημερινή του συντήρηση απαιτούνται 13.000 ευρώ την ημέρα!

inner

Σύμφωνα με τον ίδιο το γήπεδο Fisht, που χρησιμοποιήθηκε μόνο στην τελετή έναρξης και λήξης, κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και τώρα γίνονται μετατροπές για να φιλοξενήσει το 2018 το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η εφημερίδα Times της Μόσχας αναφέρει ότι θα δαπανηθεί το ποσόν των 44 εκατ. ευρώ για να είναι δυνατή η προσαρμογή του γηπέδου με τους κανόνες της FIFA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου).

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: