Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τα επιτεύγματα του Μουρίνιο σε αριθμούς!!

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου, είναι «special» και «happy one» παράλληλα... Το gazzetta.gr παραθέτει στατιστικά στοιχεία από τις δύο θητείες του Ζοσέ Μουρίνιο στην Τσέλσι.
Το φετινό είναι το 4ο πρωτάθλημα των «μπλε» του Λονδίνου από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και 5ο συνολικά. Από τα τέσσερα του κορυφαίου πρωταθλήματος στη σύγχρονή του μορφή, τα τρία έχουν έρθει με τον Πορτογάλο στην άκρη του πάγκου.
Στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, η αλήθεια είναι πως πλέον πολύ δύσκολα φαντάζεσαι άλλο προπονητή, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι – αποδεδειγμένα – ιδανικός.
Τι έχει καταφέρει, ωστόσο, μέχρι και αυτή τη στιγμή στον λονδρέζικο σύλλογο, στα πέντε έτη που μετράει σε δύο θητείες στο «Στάμφορντ Μπριτζ»;
-Σε σύνολο 193 παιχνιδιών στην Πρέμιερ Λιγκ και στις δύο θητείες του στον σύλλογο, ο «special one» έχει πάρει 135 νίκες, επίδοση που μεταφράζεται σε ποσοστό επιτυχίας 70%! Καλύτερο, δηλαδή από Πελεγκρίνι και Βενγκέρ, αλλά ακόμα και από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σε ένα δείγμα όμως που η διαφορά στον αριθμό των παιχνιδιών διαμορφώνει αυτή την ενδιαφέρουσα απόδοση των «μπλε».

-Η... αγαπημένη αντίπαλος της Τσέλσι είναι η Λίβερπουλ, κόντρα στην οποία ο Μουρίνιο μετράει 8 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.
-Από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, έχοντας ωστόσο μια... διαφορετική Μάντσεστερ Σίτι ν' αντιμετωπίσει την τριετία 2004-2007, ο «Μου» στο πρωτάθλημα έχει 6 νίκες απέναντι στους «πολίτες», ενώ συμπεριλαμβάνοντας και τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, έχει ηττηθεί μόλις τρεις φορές! Κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» έχει πανηγυρίσει 5 φορές, ενώ απέναντι στους «κανονιέρηδες» το έχει κάνει 4.
-Όπως αποδείχθηκε και φέτος στο παιχνίδι του «St. James' Park», η ομάδα που δυσκολεύει τον Ζοσέ Μουρίνιο, αφού μετράει 3 ήττες από τις «καρακάξες», τις οποίες όμως έχει κερδίσει σε πέντε παιχνίδια. Από δύο φορές έχουν κερδίσει την ομάδα του Πορτογάλου οι Μίντλεσμπρο και Άστον Βίλα, οι οποίες, ωστόσο, έχουν φύγει από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι σε τέσσερις και τρεις αναμετρήσεις αντίστοιχα, με τους «μπλε».

-Αήττητος ο «special one» έχει μείνει απέναντι σε πολλές ομάδες. Τις περισσότερες νίκες απέναντι σε αυτές, όμως, τις μετράει κόντρα στη Γουέστ Χαμ με 7 θετικά αποτελέσματα. Ακολουθούν με 5 οι Τσάρλτον και Γουέστ Μπρομ, 4 έχει με τις Μπόλτον και Σαουθάμπτον, 3 με Νόριτς, Μπέρμιγχαμ, 2 με Ρέντινγκ και 1 με Μπέρνλι.
-Τη μοναδική εντός έδρας ήττα της Τσέλσι επί εποχής Μουρίνιο στον πάγκο, την κατάφερε η Σάντερλαντ την περσινή αγωνιστική περίοδο. Όλες οι υπόλοιπες έχουν έρθει εκτός έδρας από τις Έβερτον, Φούλαμ, Μπλάκμπερν, Κρίσταλ Πάλας και Στόουκ.
-Το 100% των νικών σε όσα ματς κι αν έχουν έρθει αντιμέτωποι, το έχει σημειώσει με τις: Πόρτσμουθ (7), Χαλ (4), Σουόνσι (4), Γουίγκαν (4), Κάρντιφ (2), Λέστερ (2), ΚΠΡ (2), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2), Γουότφορντ (2).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: