Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Το... Grexit γίνεται στην Ινδονησία!!

Με οριστικό αποκλεισμό απειλεί η FIFA την Ινδονησία. Συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες χωρίς πρωτάθλημα, λόγω της διαμάχης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ομοσπονδία!
Το ελληνικό ποδοσφαιρικό δράμα εδώ και τρεις εβδομάδες έχει μεταφερθεί στην Ινδονησία. Σχεδόν ίδιο σενάριο με πρωταγωνιστές κυβέρνηση και ομοσπονδία. Σε ρόλο «μπαμπούλα» η FIFA. Μεγάλος χαμένος, το ποδόσφαιρο το οποίο λατρεύουν οι κάτοικοι της αχανούς χώρας.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις ετοιμάζεται να περάσει σε πράξεις.
Όλα ξεκίνησαν όταν η κυβέρνηση της απείλησε με αποβολή από το πρωτάθλημα δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας.
Πρόκειται για τις Περσέμπαγια Σουραμπάγια και Αρέμα λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων. Οι δύο σύλλογοι αντέδρασαν σε αυτό το ενδεχόμενο.
Άλλωστε έχουν ισχυρό έρεισμα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονήσιας. Η χρυσή τομή δεν βρέθηκε και το πρωτάθλημα ανεστάλη για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες!

Η παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσε την οργή της FIFA κάνοντας λόγο για παραβίαση του άρθρου 29. Η Παγκόοσμία Ομοσπονδία όπως στην περίπτωση της Ελλάδας και την παρέμβαση της UEFA, έτσι και εδώ ζητάει αναδίπλωση από την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος.
Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί καμία πρόοδος. Οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες για το ποδόσφαιρο της Ινδονησίας καθώς ο αποκλεισμός είναι ορατός!
Οι ξένοι παίκτες ανάμεσα τους και ο Κύπριος φορ Αλέκος Αλέκου, αγωνιούν για το μέλλον τους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Περιμένουμε ελπίζοντας πως όλα θα πάνε καλά. Σε διαφορετική περίπτωση το πρωτάθλημα θα γίνει ερασιτεχνικό», τόνισε στο gazzetta.gr ο πρώην παίκτης της Τζαζ Πόρι.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: