Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ξεσηκώνεται ο κόσμος…!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον φίλαθλο κόσμο που ξεσηκώνεται,για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο και για το  ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός.
Από την μία ο Έλληνας φίλαθλος δεν πάει στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Σε κανένα! Δεν έχει άδικο, μια και του έχουν χαλάσει το απρόβλεπτο που έχει το άθλημα. Δεν πάνε για να δουν κάτι που εκ των προτέρων ξέρουν πώς θα τελειώσει. Δεν θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο όπου το αποτέλεσμα δεν το κρίνει η μπάλα, αλλά εξωγενείς παράγοντες που παρεμβαίνουν συνεχώς και συστηματικά υπέρ ορισμένων.  
 
Κάποιες φορές -δυστυχώς- αυτή η κατάσταση που επικρατεί με όλους τους διεφθαρμένους, οδηγεί σε επεισόδια. Όχι πολλές φορές, αλλά σε συγκεκριμένα παιχνίδια, όπου ο οπαδός αντιδρά στην αδικία.
 
Τώρα τελευταία έχουμε το νέο -αλλά πολύ σημαντικό- φαινόμενο της διαμαρτυρίας των Ελλήνων φιλάθλων, μέσα από πανό που αναρτούνται στα γήπεδα.
 
Ξεκίνησαν οι Γιαννιώτες για κάποιες «συνεργασίες»  της δικής τους ομάδας. Οι Κρητικοί του ΟΦΗ. Πανό και στη Νέα Σμύρνη. Αντιδράσεις και στην Κέρκυρα. Φυσικά στην Τούμπα (με πολλά συνθήματα και χθες) αλλά και στην Λεωφόρο. Μεγάλο πανό χθες και στο Περιστέρι από τους φίλους του Ατρόμητου που χωρίς να βρίζουν, περιγράφουν την κατάσταση με τα στημένα ματς και όλους όσους είναι μπλεγμένοι και… «χαλάνε τις Κυριακές μας».
 
Αλήθεια ποιος και γιατί θίχτηκε από αυτό το πανό; Πώς το λένε αυτό με την μύγα και όσους μυγιάζονται;
 
Φωνάζει ο κόσμος! Σας σιχάθηκε! Του έχετε καταστρέψει (μετά από όλα τα άλλα που «τραβάει» στη δουλειά του, αν έχει δουλειά…) την διασκέδαση της Κυριακής και… θέλει να σας εκδικηθεί. Εσάς που πρωταγωνιστείτε  σε κάθε βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και εσάς που προσπαθείτε ακόμη να καλύψετε τους βρώμικους και γίνεστε… ακόμη χειρότεροι χάνοντας κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.   
 
Ότι και να κάνετε, δεν μπορείτε να πείσετε τον Έλληνα φίλαθλο (όποιος θέλει ας κάνει και μετρήσεις) ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ! Όσοι έχουν μάτια βλέπουν…
 
Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα αρκετά καλά κόντρα στον Λεβαδειακό, ΕΚΤΟΣ  από κάτι πολύ-πολύ σημαντικό, που… ποιος ξέρει πώς διορθώνεται. Ο ΠΑΟΚ κράτησε και κυκλοφόρησε καλά την μπάλα. Επιτέθηκε από δύο πλευρές, έπαιξε (λιγότερα) και με κάθετο τρόπο. Με αρχηγό τον Τζιόλη «έκλεψε» μπάλες (οκτώ ο Έλληνας διεθνής που οργίασε χθες) ψηλά και βρήκε ανοργάνωτο τον αντίπαλο. Κέρδισε αρκετές στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή. Αμύνθηκε καλά η ομάδα του Γεωργιάδη και δεν άφησε περιθώριο ούτε στον Βαγγέλη Μάντζιο, ούτε στις προσπάθειες του αντιπάλου να παίξει γρήγορα, δείχνοντας και πάλι βελτίωση στην μετάβαση από επίθεση σε άμυνα.
Κι’ ενώ όλα τα άλλα έγιναν αρκετά καλά, το τελικό σουτ, η ενέργεια, το τελείωμα της φάσης, ήταν απαράδεκτο. Δεν βάζουν γκολ με τίποτα οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ! Ούτε οι άλλοι βέβαια για να μην πέφτει το βάρος σε τρία άτομα...
Στα τελευταία δύο ματς της Τούμπας με ΠΑΣ και Λεβαδειακό έφτιαξαν 37 τελικές και κατάφεραν να βάλουν ένα γκολ από κόρνερ και ένα από πέναλτι!
Επειδή όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες (τέτοια διοργάνωση είναι τα πλέι οφ) πώς ο ΠΑΟΚ θα ανταπεξέλθει με τέτοια αστοχία; Και πώς το λύνεις τέτοιο πρόβλημα;   
 
* Απορίας άξιο πώς την πάτησε ο Κομπότης. Δηλαδή βρέθηκαν κάποιοι πιο έξυπνοι ή πονηροί; Ή μήπως… θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος; Πλάκα-πλάκα πολλά έξοδα για τηλεφωνήματα θα γίνουν αυτή την εβδομάδα. Και ποιον να πρωτοπάρει κανείς τηλέφωνο ενόψει τελευταίας αγωνιστικής;
- Για τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ θα έχουμε αρκετά να αναφέρουμε μέσα στις επόμενες μέρες.
 
* Δεν έγινε απολύτως κατανοητό το περασμένο blog. Ξεχάστε όσα γράφτηκαν για άλλους παίκτες. Απλά: Η καλύτερη κίνηση για τους πρωταθλητές την σεζόν που φεύγει, έγινε με την απόκτηση του Πλέγα από την Παναχαϊκή! Μεγάλη επιτυχία. Όσα λεφτά και αν χρειάστηκαν. Όποια κι’ αν είναι η αξία του Πλέγα… Σημαντική η επένδυση.  Πολλαπλά τα οφέλη… Μήπως όμως ακόμη κι’ αυτή η «θυσία» δεν θα είναι τελικά αρκετή;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: