Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Καρμανιόλα ο τρόπος διεξαγωγής της Football League»


Την αντίθεσή του στις αλλαγές που γίνονται στη Football League εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Διλμπέρης, σχολιάζοντας παράλληλα την παραμονή του Αγροτικού Αστέρα στην κατηγορία.

«Καρμανιόλα ο τρόπος διεξαγωγής της Football League»
Αντίθετoς με την αναδιάρθρωση της Football League εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Παναγιώτης Διλμπέρης.

Ο τεχνικός του Αγροτικού Αστέρα μίλησε για τις δυσκολίες που θα φέρει η αναδιάρθρωση, ενώ σχολίασε και την σπουδαία ανατροπή που πέτυχε η ομάδα του, αφού ξεκίνησε ως αουτσάιντερ τα πλέι άουτ και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παραμονή.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Playball» με τους Μάνο Ζερβάκη και Βαγγέλη Νερατζιά:

Για το αν περίμενε ότι θα ερχόταν εύκολα η παραμονή: «Δεν μπορώ να πω ότι το περιμέναμε, αν και είχαμε τη δυνατότητα στα ματς με Τύρναβο και Ζάκυνθο να διευρύνουμε το σερί και να καθαρίσουμε νωρίτερα. Όταν ξεκινάς τα πλέι άουτ τελευταίος, ως αουτσάιντερ, εξαιτίας της βαθμολογίας και μάλιστα με εκτός έδρας παιχνίδι, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρεις απ’ την 6η-7η αγωνιστική. Οι ποδοσφαιριστές μου είχαν την δυναμική, την εξάντλησαν και έφεραν την ομάδα σ’ αυτή τη θέση».

Για την αμυντική λειτουργία του Αγροτικού Αστέρα: «Την στιγμή που ανέλαβα την ομάδα το μεγάλο πρόβλημα ήταν αμυντικό. Αυτό διορθώσαμε πρώτα απ’ όλα. Έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την άμυνα στις στημένες φάσεις. Επενδύσαμε και στην ψυχολογία, με πολλές συζητήσεις. Είναι γεγονός πως όλοι θωρούσαν ότι η ομάδα θα πέσει. Αρχίσαμε να βάζουμε πινελιές στην επιθετική τακτική και φτάσαμε στο αποκορύφωμα. Να πετύχουμε τη μεγαλύτερη νίκη του Αγροτικού Αστέρα σε επίπεδο Β’ εθνικής».

Για το αν η επόμενη μέρα της ομάδας τον βρει στον Αγροτικό Αστέρα: «Η φιλοσοφία του Αγροτικού Αστέρα περιλαμβάνει οικογενειακό κλίμα και σχέσεις φιλίας. Κάνουμε συζητήσεις για το μέλλον, όμως δεν έχουμε κάτσει ακόμα στο τραπέζι για να συζητήσουμε. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι το υλικό είναι καλό και αξίζει να γίνουν κάποιες επενδύσεις, ώστε να μπορέσει η ομάδα να δει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Η επόμενη χρονιά μοιάζει δυσκολότερη από την προηγούμενη, με όσα ακούγονται ότι θα αλλάξουν».

Για τις αλλαγές στη Football League: «Θα δίνουμε περισσότερα παιχνίδια και σε μεγαλύτερη απόσταση, ενώ θα χρειάζεται και πιο ακριβό μπάτζετ. Εμείς έχουμε την τύχη να έχουμε από πίσω μια εταιρία με οικονομική επιφάνεια, των αδερφών Θεοδωρίδη. Μια απ’ τις λίγες ομάδες που δεν καθυστερούν τις πληρωμές. Συζητάμε συχνά πώς θα έρθει κόσμος πιο κοντά στην ομάδα. Ο Εύοσμος είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή. Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τη δυναμική του κόσμου ούτε σαν ποδοσφαιρικό υλικό, ούτε σαν φιλάθλους ούτε ανθρώπους που θα στελεχώσουν την ομάδα σε διάφορα επίπεδα. Ο Αγροτικός Αστέρας δεν έχει κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του στα επαγγελματικά σαλόνια».

Για το σύστημα των πλέι άουτ: «Είναι πολύ δύσκολο και πολύ άδικο. Δεν υπάρχει λογική σε έναν όμιλο 13 ομάδων να υποβιβάζονται 6. Δεν νομίζω πως όλα πρέπει να γίνονται με αλλαγές από τη μία μέρα στην άλλη, γιατί διακυβεύονται πολλά πράγματα σε μια κοινωνία που ήδη υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είναι καρμανιόλα ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και του χρόνου θα είναι το ίδιο. Όπως έχω ξαναπεί, αν μείνω στον Αγροτικό Αστέρα δεν θα προλάβω να ξεκουραστώ γιατί και του χρόνου θα κριθούν πολλά από την αρχή».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι άουτ, δεδομένου ότι έχει εξασφαλίσει την παραμονή: «Έχω εντολή από τον πρόεδρο και είναι και δική μου γνώμη ότι πρέπει να παίξουμε κανονικά. Πρέπει να δώσουμε αξιοπιστία στη Football League, να δείξουμε ότι τα πράγματα οδηγούνται σε άλλη κατεύθυνση. Επιπλέον, δεν μπορείς να είσαι άδικος σε ομάδες όπως η Καρδίτσα. Υπάρχει το κίνητρο ο Αγροτικός να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο, για να πάρει για πρώτη φορά την ιστορία του την πέμπτη θέση. Υπάρχουν κίνητρα και μπορούμε να τα βγάλουμε στα γήπεδα».

Για τους αντιπάλους στο φετινό πρωτάθλημα: «Η Ζάκυνθος και ο Τύρναβος είναι οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στον όμιλο των πλέι άουτ. Θετική έκπληξη μου προκάλεσε ο Ηρακλής. Όλοι ξέραμε ότι δουλεύουν σοβαρά και επαγγελματικά. Αυτό όμως δεν μας προϊδέαζε ότι ο Ηρακλής θα έκανε τόσο εντυπωσιακή πορεία. Αρνητική έκπληξη ήταν η Λάρισα. Την περίμενα πολύ καλύτερη. Με το ρόστερ που είχε κάνει η ΑΕΛ και τη δυναμική που έχει περίμενα να είναι πρώτη σ’ αυτόν τον όμιλο».

Για την επιστροφή του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα: «Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να μην είναι κάποιος χαρούμενος. Ο Ηρακλής και ο Άρης είναι κάποιες από τις ομάδες που λείπουν απ’ την μεγάλη κατηγορία. Ήταν ληστεία αυτό που έγινε στον Ηρακλή. Υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι βέβαια, που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, καθώς πήραν ρόλους στον Ηρακλή και τον πρόδωσαν. Όταν μια ομάδα έχει κάποια δυναμική και ποδοσφαιρική κουλτούρα είναι σίγουρο πως θα επανέλθει, όπως θα συμβεί και με άλλες ομάδες».

Για την επόμενη μέρα του Ηρακλή: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Ηρακλή είναι η στοχοθέτηση που θα γίνει. Πρέπει να δουν με βάση το μπάτζετ τι χρήματα υπάρχουν και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Ο κόσμος του Ηρακλή είναι πολύ πιεστικός απέναντι στην ομάδα, θα πρέπει να ξέρει τι στόχοι υπάρχουν από την αρχή. Έχει πολύ καλή βάση, σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα είναι εύκολο να πετύχουν τη σωτηρία. Αν μπει κάποιος μεγαλύτερος στόχος ίσως δημιουργηθεί πίεση απ’ τον κόσμο στους ποδοσφαιριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: