Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ο μελλοντικός ηγέτης… !!

Έχουμε να δούμε πολλά όμορφα πράγματα από τον Κώστα Φορτούνη στην συνέχεια της σεζόν. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.
Η μεταγραφή του πέρυσι είχε περάσει στα ψιλά. Δεν ήταν από αυτές που χαρακτηρίζουμε εμπορικές. Κι το ξεκίνημά του στο λιμάνι, δεν ήταν το ιδανικό. Έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ και το πρώτο επίσημο ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, ήταν σε ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ακολούθησαν δύο συμμετοχές ως αλλαγή στη Superleague και πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός σε ματς πρωταθλήματος στη Τρίπολη. Ουσιαστικά πήρε τα πάνω του με το που μπήκε ο Δεκέμβριος, καθώς άρχισε να παίρνει αγωνιστικό χρόνο. 
 
Και από τότε, όχι μόνο πάτησε γκάζι, αλλά εκτοξεύτηκε. Έκλεισε τη περσινή σεζόν βασικός και φέτος από την προετοιμασία έδειχνε ότι έχει ανέβει επίπεδο. Στα περισσότερα φιλικά ήταν ο κορυφαίος και στην πρεμιέρα του της φετινής σεζόν συνέχισε σε αυτούς τους ρυθμούς. 
Ο Κώστας Φορτούνης μπορεί κάλλιστα να γίνει ο μελλοντικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Είναι μεσοεπιθετικός που δεν διαθέτει μόνο εξαιρετική τεχνική, αλλά πολύ καλά τελειώματα και γρήγορη σκέψη. Είναι λίγοι αυτοί οι παίκτες που μπορούν και να σκεφτούν, αλλά και να εκτελέσουν τόσο γρήγορα, όπως συνέβη στο γκολ κόντρα στον Πανιώνιο. Κοντρόλ και πριν η μπάλα πέσει κάτω, πλασέ στη γωνία που ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Και είμαστε βέβαιοι, ότι έχουμε πολλά να δούμε στη συνέχεια της σεζόν από τον 23χρονο
μεσοεπιθετικό. 
 
Από εκεί και πέρα και όσον αφορά την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, η πρώτη νίκη ήρθε εύκολα, έστω και αν η απόδοση των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν η ιδανική. Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν συνέχεια την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο δεν μπορούσαν εύκολα να διασπάσουν την αμυντική γραμμή του Πανιωνίου. 
 
Ένας Πανιώνιος, που δε νομίζουμε να μπορούσε να παίξει πιο κλειστά. Προσωπικά μας απογοήτευσε, καθώς είναι ζήτημα οι παίκτες του σε όλο το ματς να άλλαξαν τέσσερις πάσες. Και δεν άλλαξαν αγωνιστικό πλάνο, ούτε μετά το 2-0, με το οποίο η σεμνή τελετή έλαβε τέλος… 
 
Υ.Γ. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Ντα Κόστα. Γρήγορος, αλτικός, δυνατός, έστω και αν δεν είχε αρκετή δουλειά. Παιχνίδι με παιχνίδι, που θα δένει και με την ομάδα, πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερος. 
 
Υ.Γ (1). Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Πάρντο, που δεν συνέχισε σε ρυθμούς προετοιμασίας. Είχε διάθεση, κυνήγησε τις φάσεις, αλλά δεν του βγήκε κάποια προσπάθεια. 
 
Υ.Γ (2). Πάμε τώρα και στα περιβόητα ριπλέι. Πρώτα απ’ όλα από το γήπεδο δεν υπήρξε η παραμικρή υποψία για το αν η μπάλα βρήκε το χέρι του Φορτούνη στο 1-0. Και δεν είναι τυχαίο ότι ουδείς από τον Πανιώνιο διαμαρτυρήθηκε, ούτε καν οι παίκτες που ήταν μέσα στη φάση. Από εκεί και πέρα στα τρία πρώτα ριπλέι δεν φαίνεται πουθενά χέρι. Ειδικά στο ένα, βλέπεις καθαρά στήθος. Στο τέταρτο, υπάρχει υποψία, ότι μπορεί η μπάλα να ακούμπησε στο χέρι. Κι πάλι δεν είμαστε σίγουροι. Οπότε, δε βλέπουμε κάτι το μεμπτό στη φάση, αλλά για κάποιους το να βρίσκουν πάντα κάτι σε ματς του Ολυμπιακού αποτελεί βούτυρο στο ψωμί τους. Και τους δίνει ζωή…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: