Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Όχι, δεν έχει…άκρες και στο CAS!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr πως ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του CAS για συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Όχι, δεν έχει…άκρες και στο CAS!

· Η πρώτη ήταν το 2008 κι αφορούσε την κατακύρωση υπέρ του Ολυμπιακού, λόγω αντικανονικής συμμετοχής αντίπαλου ποδοσφαιριστή (του Βάλνερ), εκείνου του αγώνα του στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο είχε χάσει από την Καλαμαριά. Με εκείνη τη νίκη ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει αβαντάζ στη μάχη του τίτλου, τον οποίο και κατέκτησε μπροστά από την ΑΕΚ.

· Τώρα, ένας άλλος αντίπαλός του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός, πήγε στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο και ζήτησε επί της ουσίας την ακύρωση της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω των δικαστικών ερευνών που έχουν να κάνουν με τον πρόεδρό του.

· Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε. Μήπως δεν έχει δοθεί, απ΄όλους μας, τόση σημασία όσο έπρεπε στη συγκεκριμένη εξέλιξη; Δύο φορές πήγαν στο CAS τον Ολυμπιακό και τις δύο δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός.

· Λένε οι αντίπαλοί του ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ.

· Εσχάτως τους προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός...τελικά εδώ και χρόνια έχει άκρες και στην…ΟΥΕΦΑ!!! (γι΄αυτό και έχει διαιτησίες καταδικαστικές κάθε χρόνο στα πιο κρίσιμα παιχνίδια του, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάθε τρίτος παρατηρητής;…).
· Λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει άκρες και στο…CAS;

· Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα;

· Για παράδειγμα, τότε ο Ολυμπιακός αυτό που έκανε ήταν το πολύ απλό πράγμα, να ζητήσει την εφαρμογή του κανονισμού, που θέλει αφενός μεν το μηδενισμό της ομάδας που χρησιμοποιεί παίκτη, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφετέρου δε την κατακύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ της άλλης ομάδας. Τι πιο ξεκάθαρο.

· Και τώρα αυτό που ισχύει είναι εξίσου απλό: Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο πρόεδρός του έχουν καταδικαστεί για προσπάθεια χειραφέτησης κάποιου αγώνα. Μία έρευνα γίνεται, από την οποία είναι άγνωστο τι θα προκύψει. Πως λοιπόν θα μπορούσε η ΟΥΕΦΑ να τον άφηνε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, όταν δεν υπάρχει απόφαση είτε αθλητικού, είτε τακτικού δικαστηρίου; Για την ακρίβεια όταν δεν έχει καν υπάρξει απόφαση παραπομπής σε δίκη;

· Δηλαδή, αποκλείει η ΟΥΕΦΑ τον Ολυμπιακό φέτος από το Τσάμπιονς Λιγκ και του χρόνου ο Μαρινάκης αθωώνεται. Τι θα πει η ΟΥΕΦΑ; Θα ζητήσει…συγνώμη για τον αποκλεισμό και το τεράστιο πλήγμα από πλευράς γοήτρου και ταμείου που θα έχει υποστεί το κλαμπ;…

· Το σκεπτικό της ΟΥΕΦΑ είναι ότι αν στο μέλλον υπάρξει καταδικαστική απόφαση, που να αφορά στήσιμο παιχνιδιού, τότε είναι θα αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τις διοργανώσεις της, ακόμη κι αν η απόφαση βγει πέντε χρόνια μετά.

· Γιατί, όμως, τόση...βιασύνη για αποκλεισμό εδώ και τώρα του Ολυμπιακού; Μήπως γιατί από την όλη υπόθεση, τη δικογραφία της κλπ, κλπ. αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ δικαστήριο να βγάλει καταδίκη για χειραγώγηση αγώνα;...

· Κι άρα δεν θα υπάρξει ποτέ αποκλεισμός του Ολυμπιακού;... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: