Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αυτός είναι Παναθηναϊκός!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που... έσπασε το μπλόκο Παναιτωλικού-Σιδηρόπουλου, τον ένα και μοναδικό Μάρκους Μπεργκ και την κίνηση «κλειδί» του Αναστασίου.  
Το πρωτάθλημα για τον φετινό Παναθηναϊκό δεν είναι στόχος. Είναι αυτοσκοπός. Μονόδρομος. Τέτοια βράδια, όπως αυτό απόψε στο Αγρίνιο, τέτοιες νίκες είναι που σε βάζουν σε δρόμο πρωταθλητισμού. Όταν το πράγμα στραβώνει, όταν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος... χαρίζει πέναλτι σε απλή επαφή μέσα στην περιοχή και βάζει με το έτσι-θέλω τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ, όταν χάνεις την μία ευκαιρία μετά την άλλη, εκεί πρέπει να βγάλεις πλάνο, ηρεμία, ποιότητα, κλάση και να γυρίσεις το χαρτί. Να δείξεις χαρακτήρα στα δύσκολα, να βγάλεις στοιχεία που οδηγούν σε τίτλο.
ADVERTISEMENT
Ο Παναθηναϊκός αυτό ακριβώς έκανε. Καθάρισε το κεφάλι του στο ημίχρονο. Πίεσε τον Παναιτωλικό ορθολογικά, είχε συγκέντρωση που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια και φυσικά είχε έναν Μάρκους Μπεργκ σούπερ καθοριστικό. Τα ζόρικα είναι για τους ζόρικους, ο Σουηδός «φονιάς» έκανε τα πάντα(ασίστ-γκολ) και οδήγησε το «τριφύλλι» σε μια νίκη που εκτός από ένα «τρίποντο» στο σακούλι, προσφέρει και ανεκτίμητης αξίας ηρεμία στον Γιάννη Αναστασίου και στην ομάδα του.  Τα ματς στην Λεωφόρο με Καμπάλα και Καλλονή αποτελούν... βάλσαμο και ευκαιρίες για να «χτιστεί» ακόμη περισσότερο η αυτοπεποίθηση του φετινού συνόλου πριν την διακοπή.
Ο Έλληνας τεχνικός παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό πανέτοιμο για τα δεδομένα της εποχής, έναν Παναθηναϊκό που δημιούργησε 7-8 καλές φάσεις σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, έναν Παναθηναϊκό που έδειξε προσωπικότητα αλλά κι έναν Παναθηναϊκό που πρέπει να βρει λύσεις στα νεκρά διαστήματα της αμυντικής λειτουργίας, γιατί στην συνέχεια θα τα πληρώσει ακριβά. Ουσιαστικά μιλάμε για αδράνειες δευτερολέπτων, όπως εκείνη στην φάση του πέναλτι. Ο εξαιρετικός Στιλ «βγάζει» το χτύπημα του Πάουλο, όμως ο Καπέλ πιάνει στον ύπνο την άμυνα και σκοράρει αμαρκάριστος. Είναι απαράδεκτο για ομάδα αυτού του επιπέδου, να δέχεται γκολ από απόκρουση σε πέναλτι.
Ο «Ολλανδός», βέβαια, διαχειρίστηκε άψογα το ματς και η είσοδος του Σάντσεθ άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του. Ο Ισπανός στόπερ, από την στιγμή που δεν δεχόταν πίεση αμυντικά, «έφτιαξε» παιχνίδι από πίσω. Έχει άριστη πρώτη πάσα αλλά και εξαιρετική βαθιά μπαλιά(ενδεικτική η διαγώνια 50άρα στον Πράνιτς) που έδωσε ακόμη έναν τρόπο ανάπτυξης. Από το δικό του πόδι ξεκινά το γκολ του Μπεργκ, έστω και αν ήταν μια απομάκρυνση της μπάλας προς την άμυνα του αντιπάλου. Ο έτερος Ισπανός, ο Νάνο, θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πολλά ρήγματα από αριστερά ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Νίνης όσο είχε δυνάμεις.
Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε, ξεκίνησε με νίκη και η ενσωμάτωση των Εσιέν, Αμπέντ δίνει στον Αναστασίου τα στοιχεία να φτιάξει μια μεσαία γραμμή που θα κάνει διαφορά. Οι δύο Αφρικανοί είναι top class ποδοσφαιριστές και θα ανεβάσουν επίπεδα το «τριφύλλι».
Το «τριφύλλι» που ξεκίνησε με το δεξί σε ένα πρωτάθλημα εχθρικό, σε ένα πρωτάθλημα που αν συνεχίσει να παίζει «απροστάτευτο», αν συνεχίσει να πέφτει πάνω σε «Σιδηρόπουλους» θα το χάσει από νωρίς. Τα δεδομένα είναι γνωστά, τίποτα δεν άλλαξε και ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υποχρεωμένος να προφυλάξει την δική του επένδυση, να προφυλάξει αυτό το πρότζεκτ από το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου...
*Ολυμπιακός-Πανιώνιος 3-0 σετ;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: