Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Να πιάσει τόπο η νίκη στο Αγρίνιο!!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για την επικράτηση των «πράσινων» επί του Παναιτωλικού, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ, και τις ευνοϊκές συνθήκες που δημιουργεί.

Να πιάσει τόπο η νίκη στο Αγρίνιο
Οι μεγάλοι προπονητές φαίνονται από στιγμές που θα χρειαστεί να πάρουν την κρίσιμη απόφαση, η οποία θα πρέπει να είναι και η σωστή για να τους κάνει διαφορά. Την ίδια ώρα περίπου που το Πρωτάθλημα άρχιζε για Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, στο Λονδίνο η Άρσεναλ αντιμετώπιζε τη Λίβερπουλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει ακούσει τα μύρια όσα, σ΄ ένα κλαμπ στο οποίο είναι ουσιαστικά προπονητής, υπεύθυνος ακαδημιών, διαχειριστής υλικού και οικονομικός διευθυντής τα τελευταία δεκαεννέα χρόνια. Με τον κίνδυνο να είναι εμπρός του και να έχει το ονοματεπώνυμο Κριστιάν Μπεντέκε, ο Αλσατός διάλεξε το δύσκολο δρόμο.

Η πληροφορία πώς ο Μερτεσάκερ ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα της Δευτέρας και ότι ο Κοσιελνί είχε μικροτραυματισμό χλευάστηκε όσο τίποτε στα social media από τους Βρετανούς! Ουδείς πίστεψε ότι η κίνηση να μείνουν αμφότεροι εκτός αποστολής και να παίξουν στη θέση τους οι Γκάμπριελ και Τσέιμπερς οφείλεται σ΄ αυτή την περίεργη και άτυχη, για την Άρσεναλ, συγκυρία… Αυτοί που μπήκαν ήταν εξαιρετικοί, η Άρσεναλ πήρε το 0-0 αν και χειρότερη και ο Βενγκέρ δικαιώθηκε για την επιλογή του. Δύσκολη στιγμή για έναν προπονητή, ακόμη κι αν ήταν αληθείς οι λόγοι απουσίας των δύο αμυντικών και δεν πιστέψουμε τη δόση πονηριάς των δικαιολογιών που ανέδειξαν οι Άγγλοι στο twitter.

Άλλωστε την τελευταία φορά που αμφότεροι έλειψαν, η Άρσεναλ έχασε από τη Γουίγκαν το 2012! Στο Αγρίνιο, όση κριτική κι αν δικαιολογημένα έχει δεχτεί, ο Γιάννης Αναστασίου πήρε μία εξίσου δύσκολη απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα. Ν΄ αφήσει το ακριβό στόπερ στον πάγκο και να παίξει με έντεκα παίκτες από το περυσινό ρόστερ… Ο Σάντσες, με γνώμονα την απόλυτη λογική, είχε εξασφαλισμένη θέση στο αρχικό σχήμα. Θα μπορούσε να είναι ο μόνος που θα προστάτευε τον περιβόητο έγκαιρο καλοκαιρινό προγραμματισμό. Στην αποστολή του Αγρινίου δύο ήταν τα νέα πρόσωπα κι αυτά στον πάγκο! Αν το ματς στράβωνε, η… καραμελίτσα αυτή θα έπαιζε πολύ!

Ο Ισπανός δεν έκανε, λόγω τιμωρίας, το ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν κι απολύτως λογικά, ως πιο φρέσκος, θα έπρεπε να είναι ενδεκαδάτος. Η άμυνα του «τριφυλλιού» αντιμετώπισε ξανά σοβαρά θέματα και θα μπορούσε να έχει δεχτεί κι άλλο γκολ, πέραν του αυστηρού πέναλτι το οποίο καταλογίστηκε εις βάρος των «πράσινων». Ο Λουκ Στιλ, όμως, αποτελεί σταθερά πλέον. Ικανή, μάλιστα, να διαμορφώνει ισορροπίες, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η τραγική αστοχία του Καρέλη, παρά το τέρμα της ισοφάρισης, και το ντεφορμάρισμα του Μπεργκ – που χρειαζόταν όσο τίποτε αυτό το νικητήριο γκολ για να ξεμπουκώσει – δημιούργησαν ένα επικίνδυνο σκηνικό για τους φιλοξενούμενους.

Μπορεί ο Αναστασίου να μην δικαιώθηκε αγωνιστικά για τη μη χρησιμοποίηση του Σάντσες στο αρχικό σχήμα, ωστόσο η εξέλιξη του αγώνα και το αποτέλεσμα δεν αφήνουν μομφή εναντίον της απόφασής του. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Ίβηρας κεντρικός αμυντικός ήταν σταθερός και ποιοτικός, από τα πόδια του με σαραντάρα μπαλιά άρχισε το γκολ του 1-2 (πριν την γκέλα του Κούσα) και συνολικά ο Παναθηναϊκός έκανε τη δεύτερη νίκη στη σεζόν (σε τέσσερις επίσημους αγώνες σε Ελλάδα κι Ευρώπη) με το ίδιο σκορ και με ανατροπή από 1-0 στο 45λεπτο, όπως στο εντός με την Κλαμπ Μπριζ! Δεν θα συμβαίνει πάντα, όμως, αυτό και η βελτίωση είναι αυτοσκοπός στη συνέχεια, αφού ξεπεράστηκε το επικίνδυνο εμπόδιο του Παναιτωλικού.

Με σωστή διαχείριση της νίκης και όχι με άσκοπες φανφάρες, με καλό διάβασμα των χτυπητών αδυναμιών, συναίσθηση των κακών εμφανίσεων που προηγήθηκαν και σοβαρότητα, η Γκαμπάλα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Πέμπτη στη «Λεωφόρο». Η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα φέρει χρήματα και ηρεμία, η Καλλονή στη «Λεωφόρο» προσφέρεται για το «δύο στα δύο» πριν τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων και ο χρόνος που μεσολαβεί, μέχρι την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, μπορεί να είναι ευεργετικός. Όλα αυτά αν σταματήσει η μεγέθυνση μίας νίκης, αυτονόητης κατά τα άλλα για το μέγεθος του «τριφυλλιού»… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: