Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Στα βάσανα και το Ρέθυμνο!

Στα βάσανα της προετοιμασίας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, μπήκαν τη Δευτέρα οι παίκτες του Ρεθύμνου, ξεκινώντας με διπλή προπόνηση στο «Μελίνα Μερκούρη».

Στα βάσανα και το Ρέθυμνο
Το πρωί, έγινε η πρώτη συγκέντρωση, ενώ το απόγευμα διεξήχθη η επίσημη πρώτη προπόνηση. Το «παρών» έδωσαν οι νεοαποκτηθέντες Ράιαν Χάροου, Ντέρεκ Κουκ, Μάρκους Ρέλφορντ, Γιάροσλαβ Κορόλεφ και Χάρης Γιαννόπουλος, οι «παλιοί» Σταύρος Σχίζας, Μάριος Ματαλών, Μιχάλης Καμπερίδης, Γιάννης Παναρετάκης, Μάρκος Δουλγεράκης, Γιάννης Πατάτας και Ηλίας Θεοδωρίδης, όπως και ο Άλφα Ντιαλό, ο οποίος θα βοηθήσει στην προετοιμασία, εξαιτίας της απουσίας των Ολλανδών διεθνών.

Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Ηρακλής Μανουκαράκης, μαζί με τα μέλη του ΔΣ, Γιάννη Καλαϊτζάκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο γενικός διευθυντής, Τάσος Τριαντάφυλλος και ο γιατρός, Αντώνης Παπουτσιδάκης.

Ο κ. Μανουκαράκης τόνισε πως: «Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν συνολικά στην Ελλάδα και στην οικονομία της χώρας, εμείς σαν διοίκηση προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ένα σύνολο το οποίο έχει φιλοδοξίες. Να βρεθούμε, αν όχι στο ίδιο ‘σκαλοπάτι’ με πέρυσι, ένα παραπάνω, αν βέβαια και οι συνθήκες βοηθήσουν για κάτι τέτοιο. Οι προπονητές και το τμήμα σκάουτινγκ επέλεξαν παιδιά τα οποία θα πλαισιώνουν το ένα το άλλο, ώστε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό και θεαματικό σύνολο, το οποίο θα φέρει και ουσία και θέαμα.

Έτσι, θα ευχαριστηθεί και ο Ρεθυμνιώτης φίλαθλος που θα έρθει στο γήπεδο να τους παρακολουθήσει. Πέρυσι, είχαμε μια ομάδα με έμφαση περισσότερο στην ουσία. Φέτος προσθέσαμε και το θέαμα, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια. Θέλουμε το θέαμα, αλλά θέλουμε και την ουσία και δη τα αποτελέσματα».

Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ και, από εκεί και πέρα, να πλασαριστούμε σε όποια καλύτερη θέση μπορούμε. Από την άλλη, δυστυχώς, δεν ξέρουμε πώς θα είναι το πρωτάθλημα. Δεν είναι όλες οι ομάδες έτοιμες, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά είναι και άλλα θέματα που προκύπτουν. Νομικά, οικονομικά και διάφορα άλλα. Εμείς σε αυτά τα κομμάτια είμαστε απολύτως υγιείς και δη από τις λίγες ομάδες της κατηγορίας.

Από εκεί και πέρα, ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας. Βάσει πάντα των συνθηκών που επικρατούν, η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας πηγαίνει καλύτερα από πέρυσι. Οι μεγάλοι χορηγοί μας έχουν σχεδόν όλοι ανανεώσει και θα έρθουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Επίσης, σε πολύ καλό ρυθμό κινούνται και οι μικρότεροι χορηγοί».

Ο βοηθός προπονητή, Σταύρος Μυκονιάτης, που αντικαθιστά τον Θανάση Σκουρτόπουλο, τόνισε πως: «Είναι καινούρια σεζόν. Το ρόστερ είναι καινούριο για άλλη μία φορά και καλούμαστε να φτιάξουμε ομάδα από το ‘μηδέν’ και να την κάνουμε ικανή, ώστε να είναι έτοιμη στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μοναδικοί απόντες είναι τα δύο παιδιά που συμμετέχουν στην εθνική Ολλανδίας (Κλουφ, Σάφτενααρ), καθώς και ο κόουτς που είναι μαζί με την εθνική μας ομάδα. Μόλις τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της ομάδας.

Η ομάδα ξεκίνησε σήμερα το πρωί το κανονικό πρόγραμμα της προετοιμασίας. Το πρόγραμμα το έχουμε σχεδιάσει μαζί με τον κόουτς και εμείς το υλοποιούμε όπως και πέρυσι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι στα φιλικά που έρχονται, αλλά και στο πρωτάθλημα. Θεωρούμε ότι, όσον αφορά στις επιλογές, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, βάσει του τι έχει κάνει το κάθε παιδί στην καριέρα του. Από εκεί και πέρα, έχει σημασία το πως θα βγουν στο γήπεδο όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουμε δει και πώς θα ‘δέσουν’ και θα γίνει μια ομάδα. Πέρυσι μπορέσαμε και τα λειτουργήσαμε όλα αυτά. Το ίδιο πρέπει να γίνει και αυτή τη σεζόν και αν όντως ‘τρέξει’, πραγματικά θα έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα».

Ο Χάρης Γιαννόπουλος τόνισε πως: «Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία πάνω από όλα. Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της γνωριμίας, καθώς τα περισσότερα παιδιά γνωριστήκαμε το πρωί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε μέσα στο παρκέ. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Όσον αφορά στη νέα μου ομάδα, έχω ακούσει μόνο καλά λόγια.

Δεν το λέω αυτό για να ‘χαϊδέψω τα αυτιά’ κανενός, αλλά όλοι μου έχουν μεταφέρει πως είναι μια οικογένεια και η δουλειά γίνεται έτσι όπως πρέπει. Η πόλη είναι όμορφη και οι άνθρωποι στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται. Γενικότερα, μόνο καλά λόγια άκουσα για τον πρόεδρο και για το τιμ. Άρα, ήρθα με τους καλύτερους οιωνούς για να έχουμε καλή σεζόν».

Ο Μάρκους Ρέλφορντ συμπλήρωσε πως: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ στο Ρέθυμνο. Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Γνωρίζω ότι το Ρέθυμνο είναι ομάδα με ιστορία και είμαι ανυπόμονος να μπω στο γήπεδο, να γνωριστώ με τους συμπαίκτες μου και να μάθουμε να παίζουμε μαζί σαν ομάδα. Είμαι έτοιμος για την πρόκληση». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: