Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αναστασίου: «Μπορούμε και το δείξαμε»

Τον χαρακτήρα και την ποιότητά του έβγαλε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου, που εξήρε τους παίκτες του και μίλησε για το τι περιμένει με Αμπέντ και Εσιέν.

Αναστασίου: «Μπορούμε και το δείξαμε»
Το... μέταλλό τους έδειξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στη νίκη-ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό και δη μέσα στο Αγρίνιο, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο κόουτς του τριφυλλιού ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι πράσινοι στον αγωνιστικό χώρο, μίλησε για τις προσθήκες των Αμπέντ (πιο γρήγορα) κι Εσιέν, ενώ αιτιολόγησε το γιατί παρέταξε την ομάδα του με τον περσινό κορμό κι όχι με κάποια από τις νέες μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αναστασίου

«Αυτό που είχα πει, για εμάς ήταν σημαντικό πως θα παρουσιαστούμε σαν ομάδα εμείς στο γήπεδο. Νομίζω ότι σαν παιχνίδι, σαν σφαιρική εικόνα δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι, το θέλαμε πιο πολύ το παιχνίδι, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Πιστεύω το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι ότι πήραμε μια μεγάλη νίκη, με ανατροπή, από μια δύσκολη έδρα, με μια καλή ομάδα και τώρα η προσοχή μας στρέφεται στα επόμενα παιχνίδια», ήταν η αρχική τοποθέτησή του.

-Κόουτς, ο Παναθηναϊκός τώρα σκόραρε με το ίδιο διδυμάκι που είχε σκοράρει στο μοναδικό επίσημο παιχνίδι, Μπεργκ-Καρέλη.Οι ίδιοι παίκτες τράβηξαν όλο το κουπί πέρυσι στην επίθεση. Θέλει μια ομάδα τα γκολ των χαφ, τα γκολ των υπόλοιπων παικτών;

«Αν βάζουν γκολ τα χαφ, θα λέμε δεν βάζουν γκολ οι επιθετικοί. Αν βάζουν οι επιθετικοί, λέμε δεν βάζουν τα χαφ. Θέλουμε σαν ομάδα να έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση. Είναι οι δυο επιθετικοί μας παίκτες που ουσιαστικά τραβάνε τα δυο τελευταία χρόνια το κουπί στην επίθεση, αλλά έχουμε παίκτες από πίσω που μπορούν να σημειώσουν γκολ και να κάνουν την διαφορά. Σήμερα έτυχε ήταν τα δυο παιδιά αυτά, όπως και στο ματς με την Μπριζ, αλλά για μένα το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες, βγαίνουν παίκτες για γκολ όπως ο Πράνιτς. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε, ξέρουμε ότι είναι η αρχή, σίγουρα χρειάζονται να βρουν όλοι τον ρυθμό τους αλλά το καλό είναι ότι δημιουργούμε φάσεις και σκοράρουμε».

-Ο βαθμός ετοιμότητας Εσιέν και Αμπέντ;

«Ο Αμπεντ είναι πιο έτοιμος, λογικά την Κυριακή θα είναι στην αποστολή εκτός απροόπτου, ο Εσιέν μετά την διακοπή θα είναι και αυτός 100% έτοιμος».

-Είδαμε σήμερα την ομάδα να είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες φορές, να βγάζει αντίδραση, να κάνει την ανατροπή. Με αυτούς τους δύο που σχολιάσατε πριν με Αμπεντ και Εσιέν πόσο καλύτερο μπορούμε να δούμε τον Παναθηναϊκό; Πόσο περιμένετε δηλαδή;

«Αν μπορούσα να πω τώρα πόσο καλύτερο… σημασία έχει να μας κάνουν καλύτερους όχι μόνο αυτοί οι παίκτες, έρχονται και άλλα παιδιά που είναι στην ομάδα. Το σημαντικό είναι αυτό που είπα. Αυτή η ομάδα τους έχει ανάγκη όλους. Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι σύνολο στα 4 παιχνίδια έχουν αγωνιστεί 20 ποδοσφαιριστές. Αυτό φαίνεται το βάθος που έχει η ομάδα, αλλά και παράλληλα ότι όλοι είναι χρήσιμοι και σημαντικοί. Χάσαμε τον Λουντ με τον τραυματισμό του για αρκετό διάστημα, όπως και τον Βέμερ, αλλά από την άλλη κερδίζουμε κάποιους παίκτες και αυτό είναι για εμάς σημαντικό και συνεχίζουμε».

-Είναι κακή συγκυρία που στην αρχή του πρωταθλήματος στηριχτήκατε στο περσινό ρόστερ, μέχρι το 60’ έπαιξαν μόνο της περσινής ομάδα, έγιναν οκτώ μεταγραφές και δεν μπήκε κανείς να βοηθήσει την ομάδα;

«Δεν ήταν συγκυρία ήταν σκόπιμη επιλογή γιατί ήθελα τα παιδιά που θα μπουν στο γήπεδο τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα να ξέρουν σε τι έδρα αγωνίζονται. Ήταν σημαντικό για τις μεταγραφές να δουν και να πάρουν μια εικόνα τι σημαίνει ελληνικό πρωτάθλημα γιατί ήταν τελείως διαφορετικά τα πρωταθλήματα που αγωνιζόντουσαν και νομίζω ότι το περσινό ρόστερ τα παιδιά που ήταν, έκανα και με το παραπάνω τη δουλειά τους».

-Διπλή ερώτηση. Πρώτον, πιστεύετε ότι το ματς κρίθηκε στο ισοζύγιο των τερματοφυλάκων; Και δεύτερον από τον Παναιτωλικό ποιος ξεχώρισε;

«Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω για τον αντίπαλο τερματοφύλακα γιατί δεν είναι και η δουλειά μου.Ο Βάρντα έδειξε καλά στοιχεία, ο πιτσιρικάς που ήρθε. Από εκεί και πέρα λίγο ή πολύ τους άλλους τους γνωρίζουμε. Ο Πάουλο προσπάθησε να δώσει κάτι διαφορετικό στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από τον Μαρτίνες που είχε πέρσι η ομάδα εδώ, αλλά αυτό το γνωρίζουν καλύτεροι οι άνθρωποι της ομάδας, ο προπονητής, το πώς θέλουν να παίξουν και τι θέλουν και νομίζω ότι αυτοί είναι πιο αρμόδιοι να απαντήσουν».

-Κόουτς έχετε βρει μυστικό στο Αγρίνιο; Δηλαδή και το περσινό και το φετινό παιχνίδι ήταν δύο πάρα πολύ καλά ματς, ανοιχτά με αρκετές ευκαιρίες και στα δύο με κάποιον τρόπο πήρατε τους τρεις βαθμούς;

«Ναι είναι η τρίτη μας επίσκεψη εδώ στο Αγρίνιο και την πρώτη χρονιά ήταν αμέσως μετά την διακοπή, δεν ήμασταν καλοί. Νομίζω ότι στο παιχνίδι εκείνο ο Παναιτωλικός ήταν μια ομάδα πολύ πιο συμπαγής ενώ τα δύο τελευταία χρόνια προσπαθεί να αλλάξει το επίπεδο και την φιλοσοφία του, να παίξει ποδόσφαιρο και σίγουρα εμάς σαν ομάδα μας βοηθάει όταν παίζουμε σε ένα καλό γήπεδο, σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και το τερέν είναι πολύ καλό και μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο μας βοηθάει και εμάς πάρα πολύ, οπότε είναι θέμα λεπτομερειών . ίσως και ποιότητας και το ποια ομάδα εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου».

-Μέσα σε αυτά τα κέρδη που είπατε πριν είναι και ο Σάντσεθ…

«Είναι ένας παίκτης που ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για την ομάδα, δεν ήταν έτοιμος, είχε μια κακή στιγμή, δουλεύει, προσπαθεί, και το σημαντικό είναι ότι παίρνει παιχνίδια. Είδε σήμερα και την ατμόσφαιρα σε ελληνικό γήπεδο, σε αγώνα πρωταθλήματος, και αποτελεί σίγουρα ένα κέρδος. Αλλά το σημαντικό και αυτό που λέω πάντα είναι η ομάδα. Εμείς δε στεκόμαστε σε πρόσωπα, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα να μπορεί να αποδίδει, και να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που ξέρουμε».

-Το να κερδίζεις σε μια τόσο δύσκολη έδρα, είναι σημαντική υπόθεση ειδικά στην πρεμιέρα, αλλά και με ανατροπή. Δείχνει κάτι για τον χαρακτήρα της ομάδας;

«Δείχνει, το πόσο πιστεύουμε στους εαυτούς μας και τις δυνατότητές μας. Γιατί αυτό που είπα, δυνατότητες έχουμε και όταν πιστεύουμε σε αυτές μπορούμε. Και ειδικά πόσο μάλλον με μια ανατροπή σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δείχνει για το χαρακτήρα της ομάδας αυτό που λέμε. Ότι ωριμάζει αυτή η ομάδα κάνει βήματα και σίγουρα τα ευρωπαϊκά παιχνίδι από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικά αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορούμε ακόμη. Έχουμε πολλά περιθώρια να βελτιωθούμε και το σημαντικό είναι ότι και οι νέοι ηλικιακά παίκτες μας παρόλο που κάποιοι είναι δεύτερο και κάποιοι τρίτο χρόνο στην ομάδα, σημαντικό είναι να παίρνουν εμπειρίες και να μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Γιατί το ποδόσφαιρο όλο θα κάνουν λάθη και δεν υπάρχει άνθρωπος να μην κάνει λάθος αλλά το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε και να κοιτάμε μα εξελισσόμαστε και να έχουμε πάντα στόχους να γινόμαστε καλύτεροι, γιατί για εμάς, τουλάχιστον εμένα, και για το σταφ αλλά και για τους ποδοσφαιριστές ο στόχος είναι να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Εμείς δεν θέλουμε να επαναπαυόμαστε και να πιστεύουμε ότι με μια νίκη ή με ένα καλό αποτέλεσμα τα πράγματα θα είναι εύκολα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα, για όλους μας αλλά με συνεχή δουλειά, με πίστη πάνω από όλα σε αυτό που κάνουμε και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Καλή χρονιά σε όλους, να είστε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: