Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

«Έχει τον τρόπο ο Ολυμπιακός με Μπαρτσελόνα»


«Έχει τον τρόπο ο Ολυμπιακός με Μπαρτσελόνα»

Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον τρόπο να μπλοκάρει την επιθετική «μηχανή» της Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μάνος Μανουσέλης. Τι είπε για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ.

Τα περσινά play offs αποτελούν οδηγό για τον Ολυμπιακό εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα για το Top 16. Ο Μάνος Μανουσέλης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον τρόπο για να σταματήσουν την εξαιρετική επιθετικά ομάδα της Καταλονίας.

«Ο Ολυμπιακός από την περσινή σειρά των play offs με την Μπαρτσελόνα δικαιούται να πιστεύει πως έχει τον τρόπο να χαλάει το παιχνίδι της. Είναι μια ομάδα με φοβερούς αυτοματισμούς στο πέντε εναντίον πέντε και ο Ολυμπιακός είναι από τις ελάχιστες ομάδες που έχει καταφέρει να το καταστρέψει αυτό με την άμυνα πάνω στην μπάλα οδηγώντας τη σε χώρους και γωνίες του γηπέδου που δεν νιώθει άνετα. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα δόγμα, ότι είτε κάνεις 50 φάουλ είτε 20, οι διαιτητές θα σφυρίξουν 30. Αυτό είναι κάτι που το εκμεταλλευόμαστε στους αγώνες με μεγάλους αντιπάλους και εστιάζουμε στην άμυνα.», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Η Μπαρτσελόνα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσο αθλητική στη front line της, κάτι που άλλαξε φέτος με την προσθήκη των Σάμιουελς και Λαουάλ. Ο Τόμιτς έχει δίπλα του ψηλούς που μπορούν να τον στηρίξουν. Στα γκαρντ υπάρχει ένα θέμα, καθώς δεν είναι τόσο σκληρά για να αντέξουν την πίεση. Ο Σατοράνσκι, πάντως, είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη προοπτική», πρόσθεσε.

Όσο για την επιλογή του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ενώ όλοι περίμεναν πως αν γινόταν μεταγραφή θα αφορούσε ψηλό, είπε: «Μάλλον ο κόουτς σκέφτηκε ότι στο ‘4’ θα τον βοηθήσει ο Παπαπέτρου, ενώ στους κοντούς που υπάρχει μεγαλύτερη αγορά θεώρησε πως θα βρει έναν καλό αθλητή που θα δημιουργεί ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει μια μεταφυσική ατυχία με τους τραυματισμούς και δεν είχε πλέον την πολυτέλεια να συνεχίσει στο Top 16 να στηρίζεται στους αναπληρωματικούς του».

Παράλληλα, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε και για τον αγώνα της Τετάρτης ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε στην Πόλη. «Για τον Παναθηναϊκό ο όμιλος είναι βατός και κάθε παιχνίδι εκτός έδρας είναι μια ευκαιρία. Αν κρατήσει την έδρα του και κάνει κάποιες νίκες εκτός έδρας θα είναι ψηλά στο γκρουπ. Το ματς με τη Φενέρμπαχτσε είναι εύκολο, γιατί θα παίξει χωρίς άγχος», ανέφερε.

Όσο για τη μη προσθήκη γκαρντ από τους «πράσινους», δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που χρειάζεται χρόνο γιατί έχει πολλούς νέους παίκτες. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή κουβαλά βαριά φανέλα πρέπει να κερδίζει κιόλας, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο. Το να πάρεις έναν παίκτη δεν λύνει το πρόβλημά σου, αλλά πρέπει αυτοί που έχεις ήδη στην ομάδα να παίζουν καλύτερα μαζί και να βρουν χημεία».

Τέλος, αναφορικά με τις δυσκολίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δημιουργήσει έναν κορμό στη Φενέρ είπε: «Η Τουρκία έχει πρόβλημα στη νοοτροπία των γηγενών, που είναι εκατομμυριούχοι από τα 20 τους με αποτέλεσμα να γίνονται από αδιάφοροι μέχρι προκλητικά αδιάφοροι. Γι’ αυτό και οι ομάδες αναγκάζονται να στηρίζονται πολύ στους ξένους παίκτες. Ο Ομπράντοβιτς είναι τόσο καλός προπονητής, που μπορεί να παίξει οποιοδήποτε μπάσκετ χρειαστεί για να κερδίσει. Και με έμφαση στην άμυνα και με έμφαση στην επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: