Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

«Διαχρονικά κοινωνικά ευαίσθητη η ΑΕΚ»


«Διαχρονικά κοινωνικά ευαίσθητη η ΑΕΚ»

Μια ακόμη απόδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΑΕΚ είναι το αποψινό φιλικό με την Εθνική Αστέγων, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Β.Ασλανίδης,προαναγγέλλοντας κι άλλες πρωτοβουλίες.

Μια ομάδα δεν γίνεται μεγάλη μόνο μέσα από τίτλους και από νίκες, αλλά και από ενέργειες που δείχνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του αθλητισμού.

Η ΑΕΚ ανέκαθεν είχε τέτοιες ευαισθησίες και μια ακόμη απόδειξη επ’ αυτού αποτελεί το αποψινό φιλικό στο ΟΑΚΑ με την Εθνική Αστέγων, όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Ασλανίδης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και προανήγγειλε μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών που δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο του συλλόγου και θα ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Ασλανίδης μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιου για:

-την ευαισθησία που δείχνει διαχρονικά σε κοινωνικά προβλήματα η ΑΕΚ: «Φέρατε στη θύμησή μας ένα φιλικό-ορόσημο που έκανε η ομάδα της ΑΕΚ το 1999, στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Περιφέρεια της Αττικής, στην Εθνική Αστέγων και στην ΑΕΚ για τη διοργάνωση ενός διαφορετικού αγώνα. Η ΑΕΚ διαχρονικά πρωτοστατεί σε θέματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Το ταξίδι εκείνο πριν από 16 χρόνια αποτελεί μία ακόμη απόδειξη».

-το μέγεθος του προβλήματος της φτώχειας: «Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε δυσκολία αυτή τη στιγμή ίσως πριν λίγα χρόνια δεν ήταν σε ανάλογη θέση. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να του συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Εμείς θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και του συνανθρώπους μας, ώστε ο ένας να βοηθήσει τον άλλο γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί και στον ίδιο στο κοντινό ή στο απώτερο μέλλον. Ευθυνόμαστε όλοι γιατί δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος αυτής της δυσκολίας. Θεωρούμε πως είναι κάτι σε άλλους και δεν θα συμβεί σε μας, γι’ αυτό μιλάμε για κοινωνικό αποκλεισμό».

-το πώς θα ενισχυθούν οι άστεγοι από το αποψινό φιλικό: «Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που θα κινήσουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που θα έρθουν να δουν το παιχνίδι. Θα πωλείται στις κερκίδες το περιοδικό ‘Σχεδία’, που βγάζουν οι άστεγοι και κοστίζει 1,5 ευρώ».

-τις κοινωνικές δράσεις που θα κάνει και στο μέλλον η ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ δεν θα σταματήσει στην αποψινή εκδήλωση. Δεν θέλουμε να κάνουμε ανακοινώσεις ακόμη. Καλύτερα είναι κανείς πρώτα να κάνει κάποια πράγματα και μετά να ανακοινώνει ή να το δημοσιοποιεί μόνο όταν πρέπει για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Ήδη είμαστε σε διαδικασία για να κάνουμε στο εγγύς μέλλον κι άλλες τέτοιες ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: