Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Παπαμακάριος: «Το αξίζαμε, ό,τι κι αν λένε…»


Παπαμακάριος: «Το αξίζαμε, ό,τι κι αν λένε…»

Η κουβέντα για τη διαιτησία αδικεί τον Φάρο, όπως δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ. «Δεν πέρασε από το μυαλό μας η ήττα», είπε.

Πανάξιος νικητής στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Φάρος, όπως δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τονίζοντας πως η κουβέντα για τη διαιτησία αδικεί την προσπάθεια της ομάδας του. Ο πολύπειρος γκαρντ χαρακτήρισε τη νίκη στον ημιτελικό Κυπέλλου από τις δύο μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του και απάντησε στο ερώτημα αν αυτή η επιτυχία αποτελεί απάντηση σε όσους χαρακτήρισαν ξοφλημένο ή απλώς… φιλοχρήματο τον ίδιο και αρκετούς συμπαίκτες του για την επιλογή τους να παίξουν στην Α2.

Αναλυτικά, ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια για:

-τα συναισθήματά του μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Δεν έχω κοιμηθεί πολύ. Είχα πολλά χρόνια να νιώσω τέτοια υπερένταση και ευχαρίστηση. Είναι από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής μου. Μαζί με την παρουσία μας με τον Μακεδονικό στον τελικό του Eurocup είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου. Αποκλείσαμε πέντε ομάδες της Α1 και αποδείξαμε πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας».

-την ψυχολογία της ομάδας: «Είμαστε αήττητοι και δεν πέρασε από το μυαλό μας ότι θα χάσουμε. Διαβάζαμε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει με υποδεέστερη ομάδα. Εμείς δεν είπαμε τίποτα, ούτε απαντήσαμε, παρά μόνο στο γήπεδο».

-την αντιμετώπιση του Σχορτσανίτη: «Ο Σόφο είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στην επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για όλη την Ευρώπη αποτελεί ένα μεγάλο επιθετικό όπλο λόγω των χαρακτηριστικών του. Επιλέξαμε να πάμε με αρκετές βοήθειες πάνω του και ρισκάραμε να δώσουμε κάποια σουτ, ειδικά του Τέπιτς. Ο κόουτς δικαιώθηκε από την επιλογή του, γιατί ο ΠΑΟΚ είχε 4/28 τρίποντα κι αυτό έπαιξε το ρόλο του».

-το αν λειτούργησε σαν κίνητρο τα περί ξοφλημένων και άπληστων παικτών: «Όσο περνά ο καιρός, πρέπει να βρίσκεις κίνητρα κάθε μέρα και να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς. Ο Νίκος Παπαδογιάννης είναι ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος και σέβομαι ό,τι γράφει. Δεν έγραψε με την κακή έννοια του άρθρου πως η Α2 έγινε νεκροταφείο ελεφάντων με την παρουσία τόσων μεγάλων σε ηλικία παικτών, αλλά με τη σκέψη πως πρέπει η Α2 να είναι ένα αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Όταν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις με κάποιες συνθήκες για αρκετά χρόνια και δεν τις βρίσκεις πλέον, πας κάπου αλλού. Ο Φάρος έχει πολύ καλύτερη οργάνωση από πολλές ομάδες της Α1 και είναι πιο συνεπής. Την απόφασή μου να πάω στο Φάρο την υποστηρίζω με την απόδοσή μου στο γήπεδο, όπως και τα άλλα παιδιά. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν μετρά ούτε η φανέλα που φοράς, ούτε το συμβόλαιό σου, ούτε τίποτα. Υπάρχει μόνο το μπάσκετ».

-την απουσία ξένων παικτών από το ρόστερ του Φάρου: «Είναι θέμα φιλοσοφίας. Αν όλα πάνε καλά και βρεθούμε στην Α1 του χρόνου, θα είναι ελάχιστες οι προσθήκες εξ όσων γνωρίζω από τις σκέψεις του κόουτς και της διοίκησης».

-την επίμαχη φάση που πήρε τρεις βολές, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε βήματα: «Θεωρώ πως πήρε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό,τι έπρεπε το θέμα. Αν έπρεπε να δοθεί κάτι, θα μπορούσαν να δοθούν μόνο βήματα. Πάντως είναι ξεκάθαρο φάουλ. Στη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, αφού δεν έδωσε βήματα ο διαιτητής, ήταν φάουλ. Ο Φάρος ήταν καλύτερος για 39:57 και κάνουμε ολόκληρο θέμα. Είδαμε να γίνονται όργια στο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και να μην ασχολείται κανείς. Κι εγώ αν ήμουν ΠΑΟΚ θα διαμαρτυρόμουν, αλλά θεωρώ πως ο Φάρος άξιζε τη νίκη».

-το πώς προετοιμάστηκε ψυχολογικά για τον ημιτελικό: «Προσπαθώ να δουλέψω κάποια πράγματα στο μυαλό μου πριν από κάθε παιχνίδι. Το σουτ είναι θέμα μέρας. Η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί μπορεί παρά την τρομερή θέληση να σου γυρίσει αυτό μπούμερανγκ. Είχαμε το πρόβλημα με τη γαστρεντερίτιδα του Λιακόπουλου, που είναι ο καλύτερος παίκτης μας στο πικ εν ρολ. Έτσι ανέλαβα περισσότερες πρωτοβουλίες στη δημιουργία. Όλα τα παιδιά βοήθησαν, ο Μπατής έκανε εξαιρετική δουλειά, ο Κομποδιέτας ήταν καταπληκτικός και οι υπόλοιποι βοήθησαν πολύ».

-το πού θα γίνει ο τελικός με τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρουμε πού θα γίνει ο τελικός. Ελπίζω να μη γίνει στο ΟΑΚΑ και να παίξουμε σε ένα ουδέτερο γήπεδο. Θα προτιμούσα να παίξουμε στην επαρχία, για να δει ο κόσμος και τον Παναθηναϊκό και εμάς που έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: