Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Όταν το γκολ γίνεται «αδερφική υπόθεση»


Όταν το γκολ γίνεται «αδερφική υπόθεση»

Τα αδέρφια Ριγκόνι, Νικόλα και Λούκα, σκόραραν με τις ομάδες τους στην 28η αγωνιστική της Serie A και έβαλαν το όνομά τους σε μία πραγματικά μικρή και ξεχωριστή λίστα.

Το 2006, τα αδέρφια Λουκαρέλι, ο Αλεσάντρο με τη φανέλα της Ρετζίνα και ο Κριστιάνο με αυτή της Λιβόρνο, σκόραραν αμφότεροι στην αγωνιστική που διεξήχθη το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα, σχεδόν, χρόνια για να επαναληφθεί το «φαινόμενο» με τους αδερφούς Ριγκόνι να προσθέτουν τα ονόματά τους στην ιστορία. Ήταν η έβδομη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο.

Το Σάββατο για την 28η αγωνιστική του Campionato, ο 25χρονος μέσος της Κιέβο Βερόνα Νικόλα Ριγκόνι άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό του εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του απέναντι στη Νάπολι. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι» και επιβλήθηκαν με 3-1.

Στα πλαίσια της ίδιας αγωνιστικής, μία μέρα μετά, στο γήπεδο της, η Τζένοα υποδέχτηκε το Έμπολι έχοντας απόλυτη ανάγκη τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Και τα κατάφερε χάρη σε τέρμα που σημείωσε τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο 31 ετών μέσος των «ροσομπλού», Λούκα Ριγκόνι.

Ήταν και για τους δύο το πρώτο γκολ της καριέρας τους και έμελλε να το πετύχουν την ίδια αγωνιστική.

Η πρώτη φορά που δύο αδέρφια πανηγύρισαν τέρμα τους την ίδια αγωνιστική ήταν στις 27 Φεβρουαρίου του 1977 με τους αδερφούς Σαβόλντι να πετυχαίνουν γκολ, ο μεν Τζουζέπε με τη φανέλα της Νάπολι στο 1-1 με τη Τζένοα, ο δε Τζιανλουίτζι με τη Σαμπντόρια που επιβλήθηκε του Καταντζάρο 3-1.

Την ημέρα της εθνικής μας εορτής, στις 25 Μαρτίου του 1990, ήταν η στιγμή των Μπαρέζι.

Ο σπουδαίος Φράνκο σκόραρε για τη Μίλαν στην εκτός έδρας νίκη των «Ροσονέρι» με 2-1 επί της Λέτσε, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Τζουζέπε(Μπέπε) με τη φανέλα της Ίντερ, στον αγώνα που οι «νερατζούρι» συνέτριψαν την Αταλάντα με 7-2.

Την 1η Νοέμβρη του 1998 ο Φιλίπο, γνωστός σε όλους ως Πίπο, Ιντζάκι πέτυχε και τα δύο γκολ της Γιουβέντους στη νίκη της «Μεγάλης Κυρίας» απέναντι στη Σαμπντόρια(2-0).

Την ίδια στιγμή ο αδερφός του Σιμόνε σκοράροντας για λογαριασμό της Πιατσέντσα, χάριζε στην ομάδα του την ισοπαλία κόντρα στη Μίλαν.

Τα αδέρφια Κοσάτο πήραν τη «σκυτάλη» το 2002, όταν στις 21 Απριλίου ο Φεντερίκο σκόραρε στο Κιέβο-Ίντερ 2-2, ενώ τον μιμήθηκε και ο Μικέλε στο Λάτσιο-Βερόνα 5-4(!).

Ένα χρόνο μετά, στις 24 Μαΐου του 2003, στην τελευταία περίπτωση πριν τα αδέρφια Λουκαρέλι, ήταν η σειρά των αδερφών Φιλιπίνι να μείνουν στην ιστορία.

Αρχικά ήταν ο Εμανουέλε που συνέβαλε στη νίκη της Πάρμα με 2-0 στην έδρα του Έμπολι και στη συνέχεια ο Αντόνιο προσέθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς στην ισοπαλία μεταξύ Μπρέσια και Μόντενα (2-2). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: