Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Ντόρτμουντ επί εποχής Τούχελ!!


Η Ντόρτμουντ επί εποχής Τούχελ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά και αυτό οφείλεται κυρίως στον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, τον Τόμας Τούχελ.

«Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε εφτά εκπληκτικά και επιτυχημένα χρόνια εδώ. Τώρα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο σε ψηλό επίπεδο. Ο Κλοπ έφτιαξε πολύ δυνατά θεμέλια. Εμείς πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό»

Αυτά ήταν τα λόγια του Τόμας Τούχελ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Μπορούσια τον Ιούνιο.

Έτσι, εννιά μήνες αργότερα ο 42χρονος τεχνικός έχει καταφέρει να πετύχει κάτι εξαιρετικό, καθώς κρατάει σε τροχιά πρωταθλήματος την Ντόρτμουντ, με την οποία βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους.

Αν συνυπολογίσουμε και τη δυσκολία του έργου που ανέλαβε, τότε καταλαβαίνουμε πως ξεκινάει μία νέα εποχή για την γερμανική ομάδα.
Τακτικά η Μπορούσια του Τούχελ πιέζει σε κάθε ευκαιρία αλλά με σκοπό να επανακτήσει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι σε αντίθεση με την ομάδα επί των ημερών του Κλοπ.

Πώς άλλαξε ο Τούχελ την Ντόρτμουντ;

Η ομάδα την φετινή σεζόν έχει σκοράρει 59 φορές, 12 περισσότερες από όλη την προηγούμενη σεζόν και οχτώ παραπάνω από το 2010/2011.

Το πρώτο λόγο στο σκοράρισμα έχει ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και ακολουθούν οι Μάρκο Ρόις και Χένρι Μιχταριάν. Ο Γκαμπονέζος έχει 22 γκολ στην Μπουντεσλίγκα, μόλις εφτά λιγότερα από αυτά που είχε τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, πίσω από τον Γκαμπονέζο υπάρχει ο νεαρός αμυντικός χαφ, Τζούλιαν Βέιγκλ, που κάνει εκπληκτικά πράγματα την φετινή χρονιά. Τον 20χρονο μέσο απέκτησε το καλοκαίρι η Μπορούσια για μόλις 2.5 εκατ. Ευρώ από την Μόναχο 1860. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: