Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Σαββίδης: «Μου κήρυξαν πόλεμο και θα μπω σε αυτόν»!


Σαββίδης: «Μου κήρυξαν πόλεμο και θα μπω σε αυτόν»!

Βήμα πίσω δεν κάνει στα πιστεύω του ο Ιβάν Σαββίδης! Αφότου απάντησε στα περί «φιλοξενούμενου» από πλευράς Ολυμπιακού, έστειλε μήνυμα για καθαρό ποδόσφαιρο και τόνισε: «Θα βγει νικητής ο ΠΑΟΚ»!

Έτοιμος για για όλους και για όλα ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έδειξε αμετακίνητος στις θέσεις που έχει εκφράσει εδώ και καιρό.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ σήκωσε το… γάντι στον «πόλεμο» που δέχεται (όπως χαρακτηριστικά είπε) και έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν θα κάνει πίσω μέχρι να «καθαρίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είμαι προσβεβλημένος που με είπαν φιλοξενούμενο. Είμαι περήφανος Πόντιος. Θα πάμε στα δικαστήρια» είπε μεταξύ άλλων το αφεντικό του Δικεφάλου του βορρά και πρόσθεσε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία, ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής. Έχω δώσει τόσα εκατομμύρια, δεν θα έχω πρόβλημα να διατηρήσω την ομάδα σε όποια θέση κι αν βρεθεί».

«Απαιτώ σεβασμό, τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ έχω προσφέρει περισσότερα από όσα άλλοι σε όλη τους τη ζωή. Υποστηρίζω την Κυβέρνηση στη διακοπή του Κυπέλλου, αλλά είμαι υπέρ και της διακοπής του πρωταθλήματος. Δεν μπορεί ο διαιτητής Παππάς να μας κοροϊδεύει επί 90’. Η διαφθορά και η διαιτησία φέρνει βία, πρέπει να βρει λύση το κράτος» συμπλήρωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαββίδη εξερχόμενος από την συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας

«Σήμερα έγινε περισσότερο μια προσπάθεια να ακούσουμε τις απόψεις όλων. Δεν είμαι πεπεισμένος πως μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, αλλά μερικές φορές πρέπει να συμβεί ένα τέτοιο χάσιμο χρόνο, προκειμένου να γίνουν πιο ουσιαστικές οι επόμενες συναντήσεις. Δυστυχώς η ίδια η Σούπερ Λίγκα δεν έχει τις αρμοδιότητες που περιμέναμε να έχει και δημιουργεί την εντύπωση πως μιλήσαμε πολύ, αντιλαμβανόμενοι βέβαια πως δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Με διαφορετικούς τόνους και λέξεις, αλλά όλοι έλεγαν πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα. Ότι χρειαζόμαστε καθαρό ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε πως η διαφθορά και η διαιτησία είναι η πηγή της βίας στα γήπεδα. Κι εγώ ανακοίνωσα στους ιδιοκτήτες και τους προέδρους των ομάδων την θέση μου. Είναι απίθανο να αλλάξω την άποψή μου. Είμαι προσβεβλημένος επειδή δυστυχώς θέλησαν να με παρουσιάσουν ως φιλοξενούμενο στην Ελλάδα. Σε ποια απόφαση θα φτάσω δεν το ξέρω, αλλά θέλω να πω ένα πράγμα:

Στα τέσσερα χρόνια μου στον ΠΑΟΚ και με τις μικρές επιχειρήσεις μου στην Ελλάδα, έχω κάνει πολλά περισσότερα από όσα έχουν κάνει άλλοι σε όλη τη ζωή τους. Εγώ απαιτώ να έχω τα νόμιμα δικαιώματά μου, να ακούσουν έναν άνθρωπο που έχει δώσει περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κράτους. Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει πως έχει την ευκολία να αφαιρεί τα χρήματά μου. Είμαι έτοιμος για όλα και πάνω από όλα θα είναι η δική μου και η τιμή του ΠΑΟΚ. Εγώ υποστηρίζω την Κυβέρνηση που ακύρωσε τον θεσμό του Κυπέλλου, είμαι υπέρ να διακοπεί και το πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία ποιο θα ‘ναι το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Έχω δώσει πολλά εκατομμύρια τόσα χρόνια, δεν θα έχω πρόβλημα να τον διατηρήσω σε όποια θέση κι αν βρεθεί.

Απαίτησα απ’ τους ομόλογούς μου στη συνεδρίαση να υποστηρίξουν την ιδέα. Ότι διαιτητές σαν τον Παππά πρέπει να αποβληθούν ισόβια. Αυτό θα ξαναφέρει στους φιλάθλους την εμπιστοσύνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υποστηρίζω τους φιλάθλους και την βία, είμαι εναντίον αυτής. Οι ενέργειες του Παππά προκάλεσαν τη βία και ήμασταν τυχεροί που δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι. Τι περιμένουμε για να αλλάξουν τα πράγματα; Να σκοτωθούν άνθρωποι.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διακοπεί βάσει κανόνων. Θα το δεχόμασταν το σφάλμα μας και θα κοιτάζαμε να το αλλάξουμε αυτό. Δεν μπορούμε εμείς να λειτουργούμε σαν κράτος. Το πρόβλημα και η πηγή της βίας αποτελούν πρωταρχικό καθήκον του κράτους να το εξαλείψει. Όπως παλεύει με την τρομοκρατία, έτσι πρέπει να παλεύει με όλες τις ενέργειες που προκαλούν τέτοιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν μπορεί ένας διαιτητής σε 90’ να μας κοροϊδεύει. Επαναλαμβάνω πως δεν θα αλλάξω τη θέση μου.

Βλέπω με αξιοπρέπεια όλο τον κόσμο. Δεν έχω κάνει τίποτα τέτοιο για το οποίο θα μπορούσα να ντρέπομαι. Το κράτος έχει αποκτήσει έναν απόλυτα σωστό επενδυτή, αλλά κι αυτό θα πρέπει να το επανεκτιμήσουν. Εγώ είμαι περήφανος και αυτάρκης Πόντιος, από σήμερα θα λέω πως είμαι Ρωσοπόντιος, θα το λέω με περηφάνια. Κανείς δεν θα τολμάει να λέει πως είμαι φιλοξενούμενος και γι’ αυτό θα πάμε στ δικαστήρια. Θα προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου και θα απαιτήσω απ’ το κράτος να προστατεύει τους τίμιους και καλούς φορολογούμενους. Δίνω μεγάλη αξία στο διαβατήριο που έχω στην τσέπη μου, αλλά αν με βλέπει και το κράτος σαν φιλοξενούμενο, να το πάρει πίσω.

Θα απαιτήσω την καθαρότητα. Μου κήρυξαν πόλεμο και θα μπω σε αυτό τον πόλεμο. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ θα βγει νικητής. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θέλουν το ίδιο πράγμα: Καθαρότητα στο ποδόσφαιρο, να γυρίσουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα, να σταματήσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα. Εγώ εκπλήσσομαι, όλοι ξέρουμε και αισθανόμαστε το ίδιο πράγμα, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Υποθέτω πως τώρα έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος»


«Οτιδήποτε κι αν γίνει με το Κύπελλο (σ.σ σε ενδεχόμενη ανατροπή της απόφασης για διακοπή) η ομάδα δεν θα πάει στην Αθήνα σε καμία περίπτωση. Εκείνη την μέρα πιθανώς να κάνουμε ένα φιλικό παιχνίδι. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν εκείνη την μέρα θα πάνε στην Τούμπα. Έχω ήδη δώσει εντολή να ξεκινήσει πρόγραμμα για την ασφάλεια του γηπέδου μας»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: